• Autor
    Odp.
  • bakoshi
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

stosowałam głodówkę, opierajac się na zaleceniach z książki dr Tombaka. 5 dni na wodzie i sokach przecierowych rozcieńczanych z wodą.
    na głodówkę trzeba wybrać spokojniejszy okres, gdzie nie trzeba się przepracowywać i nie potrzebujemy dużo energii.

pierwsze dwa dni – bardzo ciężko. miałam ochotę to na to, to na tamto, ale jak już przeszły te dwa dni to z górki. owszem, było osłabienie, ale ono później zniknęło (nieoczekiwanie). w 3 dniu miałam dużo energii, o uczuciu lekkożci mówić nie muszę. nie byłam ospała, nie miałam problemu ze wstawaniem rano – koło 6 byłam wyspana i gotowa do dnia (zazwyczaj nie mogę się zwlec przed 8). czułam się zdrowsza no i schudłam.

przyznaję, że nie można przesadzać, bo różnie się to może skończyć.
    głodówka włażciwie miała na celu oczyszczenie organizmu a nie schudnięcie, no ale upiekłam dwie pieczenie na jednym ogniu.

zuza_130
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 218
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

stosowałam głodówkę, opierajac się na zaleceniach z książki dr Tombaka. 5 dni na wodzie i sokach przecierowych rozcieńczanych z wodą.
    na głodówkę trzeba wybrać spokojniejszy okres, gdzie nie trzeba się przepracowywać i nie potrzebujemy dużo energii.

pierwsze dwa dni – bardzo ciężko. miałam ochotę to na to, to na tamto, ale jak już przeszły te dwa dni to z górki. owszem, było osłabienie, ale ono później zniknęło (nieoczekiwanie). w 3 dniu miałam dużo energii, o uczuciu lekkożci mówić nie muszę. nie byłam ospała, nie miałam problemu ze wstawaniem rano – koło 6 byłam wyspana i gotowa do dnia (zazwyczaj nie mogę się zwlec przed 8). czułam się zdrowsza no i schudłam.

przyznaję, że nie można przesadzać, bo różnie się to może skończyć.
    głodówka włażciwie miała na celu oczyszczenie organizmu a nie schudnięcie, no ale upiekłam dwie pieczenie na jednym ogniu.

czyli ogolnie polecasz? ja teraz potrzebuje duzo energii, jestem ospała i czuje sie dwukrotnie cięższa niż normalnie. nic mi się nie chce. moze zaryzykowac to glodowke?

Ola_La_A
    Member
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Ja stosowałam głodówki i to dosyć często…efekt?Najpierw chudłam,ale potem dobre się skończyło..zaczęły się napady głodu,kolejne głodówki,przeczyszczacze.Skopałam sobie cały metabolizm,brzuch po każdym jedzeniu wygląda jak napompowany balon.
    Naprawdę niewarto.

Banka
    Member
    • Odp.: 128
    • Zapaleniec

glodowka jest dobra jak mamy probelmy trawieniowe i dajemy zoladkowi troche luzu a noraalnie to taka glupota ze moze miec powazne konsekwencje jak wyzej.

zuza_130
    Member
    • Odp.: 218
    • Zapaleniec

@Bańka wrote:

glodowka jest dobra jak mamy probelmy trawieniowe i dajemy zoladkowi troche luzu a noraalnie to taka glupota ze moze miec powazne konsekwencje jak wyzej.

głodówkę najlepiej konsultowac z lekarzem, nawet jesli mamy problemy z trawieniem

malenka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 126
    • Zapaleniec

nie wyobrażam sobie nawet 1 dnia bez jedzenia…a co dopiero 5 dni!!! 😕

krlnk
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 258
    • Zapaleniec

ja tam najdłuzej 7 dni wytrzymałam 🙂
    teraz jestem na kolejnej 🙂 i juz hmm 2 gi dzień dziż 🙂
    ja tam sie super czuje jak nic nie jem 🙂 gorzej jak jem 🙂 bo ciagle myżle o rosnącej wadze…….

Ola_La_A
    Member
    • Odp.: 23
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

ja tam najdłuzej 7 dni wytrzymałam 🙂
    teraz jestem na kolejnej 🙂 i juz hmm 2 gi dzień dziż 🙂
    ja tam sie super czuje jak nic nie jem 🙂 gorzej jak jem 🙂 bo ciagle myżle o rosnącej wadze…….

heh,widzę,że mamy podobnie…

Wild_Angel
    Member
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

ja planuje oczyszczenie organizmu, czyt. głodówkę od jutra do niedzieli.
    w niedzielę coż lekkiego.
    lubię ten stan lekkożci towarzyszący nie jedzeniu. 😀

krlnk
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 258
    • Zapaleniec

teraz znowu głodówka :PP dziż jest 6 dzień 🙂 tylko ze będe mieć przymusowych jeszcze pare, bo mam pozszywane dziąsło i nie mogę za bardzo nic jeżć 😛

a kg spadaja ;P

blue moon
    Member
    • Odp.: 106
    • Zapaleniec

ja n ie popieram glodowek jestem za racjonalnym zywieniem glodowka moze miec bardzo zle skutki.

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

Ja jestem zdania że wszystko dla ludzi, możesz zrobic głodówkę oczszczającą trwającą 1-2 dni. Wtedy popijasz tylko wode.
    Ale to nie może trwać dłużej i tez trzeba później odpowiednio wychodzić z tej głodówki.

elzbieta
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

To jest problem ale głodówka to najgorsze bo później można nabyc się innych chorób. Ażeby sie odchudzić ja zażywałam suplementy i dzisiaj nie mam problemu wejdź na stronę ************* tam mają dobre suplementy i udzuelają porad 😀

malenka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 126
    • Zapaleniec

@blue moon wrote:

ja n ie popieram glodowek jestem za racjonalnym zywieniem glodowka moze miec bardzo zle skutki.

ha ja tam popieram kolezanke

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

Tak każdy mówi, że głodówka to nic innego, a jak się same odchudzamy to co?
    najlepiej i najłatwiej jest sobie odmawiać niż pożwięcać czas na przygotowywanie posiłków i pilnowanie godzin kolejnego dania..
    to jest męczące i jama sie przyznaję, że zdarza mi się samą siebie przygłodzić jak chcę poprawić wagę przed ważnym wydarzenie.
    I większożć z nas to robi, nie ma co sie oszukiwać…. Prawda?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Głodówka"

Przewiń na górę