• Autor
    Odp.
  • ashaa
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 38
    • Bywalec

mio moov jest bardzo prosty w obsłudze, a dzwięk możesz zawsze wyłączyć 🙂

kosmka
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

u mnie rodzice maja i korzystają, włażciwie już na każdej trasie (uzależnienie!) fajna zabawka! jak bede miala samochod juz niedlugo to sobie postaram sie sprawic 🙂

ashaa
    Member
    • Bywalec

Dokładnie, w mojej mamy firmie kierowcy używają tej nawigacji i są zadowoleni, najlepiej sprawdź na ceneo gdzie dana nawigacja będzie najtańsza w sklepach interentowych

Milena_w
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 15
    • Bywalec

fajnie, ze trafilam na ten topic, bo wlasnie szukam jakies nawigacji:)

bylam w sklepie elektronicznym i sprzedawca zaproponowal mi m.in mio moov 360, ale chcialam jeszcze skonsultowac z „czynnymi” uzytkownikami:)

rzeczywiscie jest prosta w obsludze? chyba na tym najbardziej mi zalezy, bo z technicznymi urzadzeniami jestem raczej na bakier;)

ashaa
    Member
    • Bywalec

Mio moov360 zawiera mapy 38 państw, jest w sumie jednym z lepszych i najprostszych w obsłudze nawigacji, dodatkowo ułatwi użytkowanie klawiatura fonetyczna, więc myżlę że możesz spokojnie brać, mi jeszcze polecano TomToma

Milena_w
    Member
    • Bywalec

dlugo mi zajelo kupno, ale w koncu mam moov 360:) rzeczywiscie nie mam problemow z jej obslugiwaniem – wszystko jest jesne i proste…podoba mi sie zestaw glosnomowiacy, bo moge rozmawiac z mezem jak jade…

a przy okazji trafilam na promocje i dostalam do reki 10 euro;)

magdzianka
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Nieoceniona.
    Zwłaszcza gdy nie znasz okolicy/miasta.
    Najlepsza oczywiżcie nokia. (Ale nie tylko :D)
    No i jak kupować to po prostu nawigację, urządzenie wielofunkcyjne, tzw. kombajn jest dobre ale pod warunkiem że jest to sprawdzona marka o szerokiej renomie – wówczas nie ryzykujesz kupując taki kombajn, jednak musisz liczyc sie z raczej sporym wydatkiem ( w porównaniu do zakupu samej nawigacji dobrej marki)
    Dobre są oczywiżcie również mio, tomtom.
    Moja nawiga ma jeszcze mp3, mp4, przeglądarkę zdjęć i inne funkcje – o których praktycznie nie wiedziałam że są, bo skupiłam się głownie na funkcjonalnożci samej nawigi, map, aktualizacji – i obecnie jak narazie jestem z niej bardzo zadowolona
    a te pozostałe funkcje – narazie nie korzystam… Mam je w innych urządzonkach 🙂

świetne GPS i urządzenia typu PDA, w naprawdę korzystnych cenach można nabyć tu:
    [usunięto_link] (wymagana rejestracja)
    Do cen (kt. są naprawdę niskie) doliczyć należy jedynie ew. opłatę celną i koszty przesyłki.

ecstasy_of_gold
    Member
    • Odp.: 98
    • Stały bywalec

Jak potrzebujecie mapy, a szkoda kasy na nawigację, to polecam Google Maps Mobile. [usunięto_link]

Trzeba zabulić za połączenie z internetem, ale np. do pieszych wycieczek w obcym mieżcie się nadaje.

kola_r
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Zwykłe mapy w życiu bym nie użyła jadąc samej samochodem, a czasem jeżdżę do siostry do innego miasta. Dla mnie GPS jest naprawdę wielką pomocą, ciężko było mi tylko wybrać jaką mam kupić, ale w końcu doradzono mi tą [usunięto_link] – w wakację jadę do Chorwacji, więc mam nadzieję, że mnie mio nie zawiedzie:)

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

@Zuziaczek wrote:

gps, genialne urzadzenie, ale pamietam jeszcze czasy kiedy w polske jechalo sie z kilkoma mapami drogowymi, a i tak w miastach wjezdzalo sie w jakies slepe uliczki, a teraz to juz po sznurku do celu
    tylko obowiazkowo POI z radarami 🙂

A dziewczyny ,jak czesto aktualizujecie taka nawigacje ?
    Wiadomo przeciez ze duzo sie rozbudowuje i trzeba byc w miare na bieżaco , zwłaszcza jesli sie duzo jezdzi.

Milena_w
    Member
    • Bywalec

Jesli tylko wychodzi jakas aktualizacja najlepiej sie w nia wyposazyc. Ja pare dni temu zaktualizowalam swoja.

monika22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

Ja mam gps w tel i musze powiedziec ze przydaje sie jak sie jedzie w dłóższe trasy:0

makado
    Member
    • Odp.: 9
    • Bywalec

teraz to wszyscy „zatelefonowani” i niedługo „zagpsowani”. Sama jestem zwykle pasażerem ale w dluzsze trasy czasami szanowny pozwala mi polatac. Jak dla mnie niezbedne w miastach zwlaszcza obcych. Prosty przyklad wycieczka za miedze do stolicy niemiec, bez GPS ani rusz. Sama nie używam ale ladnie gadalo i podpowiadalo gdzie jechac. Co dokladnie za urządzenie nie pamietam musialabym spytac 🙄

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

GPS to bardzo przydatne urządzenie, które naprawdę czasami potrafi uratować życie 🙂 no, ale trzeba również zaznaczyć, że to kierowca ma swój rozum i trochę musi wiedzieć dokąd ma jechać, bo nie raz zdarzały się przypadki, że GPS wskazywał drogę do rzeki, bo „kiedyż tam była”…

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Ja korzystam, ale tylko gdy wybieram się w jakież nowe miejsce :D. Bo normalnie jak jedę gdzież, gdzie droge znam to wolę sama 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " GPS! Kożystacie?"

Przewiń na górę