- AutorOdp.
- 30 sierpnia 2010 at 03:28
mi się podoba Afrodyta 😉
no i jeszcze WarnGirl 😆
i… za Izą szaleję :zimno:
Figa zaż ładne, ale zimne -= czy się bardzo mylę? :wrrr
30 sierpnia 2010 at 10:23Mnie ostatnio podobają się owocowe imiona:Jagoda, Malina albo Malwina.
I zawsze Robert i JakubNo Afrodyta to rozumiem:)
31 sierpnia 2010 at 14:21Mi ostatnio podobają się bardziej tradycyjne, klasyczne imiona
żeńskie: Maria, Zosia, Antosia
męskie: Jan, Adam, Antoni, Franciszek
😀7 września 2010 at 09:00Julia, Natalia, Perta, Monika, Katarzyna, Laura, Luiza, Iga, Kinga, Maja, Magda, Agnieszka, Eliza
Mateusz, Bruno, Kacper, Mariusz, Tomasz, Paweł
7 września 2010 at 12:03[usunięto_link] wrote:
Julia, Natalia, Perta, Monika, Katarzyna, Laura, Luiza, Iga, Kinga, Maja, Magda, Agnieszka, Eliza
Mateusz, Bruno, Kacper, Mariusz, Tomasz, Paweł
Wszystkie ładne:)ale ten Bruno?
7 września 2010 at 14:51Imię Malwina zadebiutowało w Polsce wraz z pojawieniem się serialu „Niewolnica Isaura”.Imiona Antosia, Zosia, Stasiu itp. wybierają według socjologów osoby z wyższym wykształceniem i na odwrót: Nikole, Carmen, Denis to żer dla ludzi o niskim statusie społecznym. Zgadzam się z tą tezą i za nic w żwiecie nie skorzystałbym z żadnej z tych opcji. Bądźmy normalni 🙄
7 września 2010 at 15:28@mak polny wrote:
Też słyszałam, że te „egzotyczne” imiona” wybierają głównie ludzie niżej sytuowani… Pewnie im się wydaje, że dzięki temu powieje żwiatem, dowartożciują się jakoż dzięki temu.
Tak jest w istocie. I mamy potem tekie kwiatki jak np. Nicole Piechaczyk 😆
Ale intelygencka elyta jest równie żałosna. Bo ja rozumiem snobizm (sam też jestem snobem 😆 ), ale w rozsądnym wymiarze. Tymczasem krzywdzi się bezmyżlnie dzieciaki, swoimi fanaberiami…Mam znajomych, którzy zawsze są trendy…Jeszcze kilka lat temu żarli same tylko owoce morza, popijając je Perierem i Evianem, później przerzucili się na chłopskie jadło – smalec, ogóry i pieczone dziki, obecnie jedzą wszystko Light 🙄 Żenada.8 września 2010 at 06:09Perta to Petronela 🙂 choć mi się podoba samo zdrobnienie (kiedyż były takie lalki, pamięta może ktoż??)
Bruno czyli Brunon,chyba mi się spodobało od pewnego lekarza z polskiego serialu 😆
Izaura nie jest wcale takie złe.. 🙂
Wżród moich znajomych mających już dzieci królują Kubusie, Zuzie, Hanie, Zosie.8 września 2010 at 17:12ja lubie imiona typowe: Kasia, Asia, Agnieszka, Natalia, Emilia, Justyna, Ania itp. bez zadnych udziwnien
11 września 2010 at 12:43Xavi, Gabriel Jakub Maksymilian. Maksym. Franciszek. Paweł
Adrienne…czy wiecie co do imion Xavi czy Adrienne nie będzie problemu z tym żeby takie imię uznali w urzędzie??
12 września 2010 at 10:30w urzedzie mozesz dac nawet Lucyfer
problemy moga byc przy chrzcie
np. moja kuzynka jest w polowie greczynka i ma na imie Niki i byly problemy z chrztem bo to nawiazuje to poganskiej bogini zwyciestwa 😉12 września 2010 at 22:21[usunięto_link] wrote:
w urzedzie mozesz dac nawet Lucyfer
problemy moga byc przy chrzcie
np. moja kuzynka jest w polowie greczynka i ma na imie Niki i byly problemy z chrztem bo to nawiazuje to poganskiej bogini zwyciestwa 😉miszczu, wybacz, bo nie czytałem, ale… i tak co do imion…
uwodzi mnie Iris, albo Izis… tudzież wszelkie Panie na I. :]]
a nawet n 'Y’ $$20 stycznia 2011 at 15:09Moja koleżanka nazwała syna Iwo Agenor. Jak dla mnie to lekkie przegięcie 😳
25 stycznia 2011 at 19:17damskie-julia,amelia,martyna a z męskich-sebastian,piotrek,karol
3 lutego 2011 at 16:57Ostatnio mi się spodobało żeńskie: Nadia. Jak mi się kiedy córa urodzi, to będzie Nadia. A męskie: Igor i jeszcze kilka innych:)
- AutorOdp.