• Autor
    Odp.
  • mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

dokładnie nie ma co sie wsciekac tylko dlatego ze spotkał sie z kumplami i nie poszedl nastepneg dnia do pracy, facet tez człowiek potzrebuje kolegów, nie rob tak zeby sie czul nieswojo w tym zwiazku zeby sie czuł osaczony ,,ze nawet na sotkanie zkumpalmi Mu nie pozwalasz,, a Ty wtedy sobie idz gdzies z koleznkami:)

Manora
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

@Olguż wrote:

[usunięto_link] wrote:

Ja lubię takie „męskie” imprezy. 😛

Tylko czy oni lubią jak na męskich imprezach jesteż jedyną kobietą?

Oj lubią, zapewniam Cię. Ale oczywiżcie bez przesady, ciagle nie można z nimi siedzieć. 😛

Twister
    Participant
    • Tematów: 3
    • Odp.: 206
    • Zapaleniec

parvati jak zwykle smieszne i glupie zaczepne odpowiedzi. Probujesz byc fajna czy placa Ci za takie durne zachowanie ?

Powiedz mu o tym ale postaraj sie zeby odebral tego tak ze zabraniasz mu spotkan z kumplami. Pogadaj po prostu z nim. Czy to takie trudne ?

myself
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 101
    • Zapaleniec

znowu sie problem powtorzył, tym razem mielismy sie spotkac w czwartek po poludniu a pozniej isc na impreze do jego kolegi. kolo 14 napisalam smsa co z impreza bo nie wiem jak sie szykowac. odpisal, ze impreza jest meska i zaczyna sie o 20. napisalam mu, ze w takim razie nie widze sensu przyjechania do niego. (bo jechac przez cale miasto na 2 godziny sie troche nie oplaca) nie nalegal, nie napisal chociaz przyjedz na troche, a do kolegi pojde z godzine pozniej. napisal „jak chcesz”. uwazam, ze mnie zlekcewazyl. on uwaza ze to moj foch. co myslicie? nie odzywany sie do siebie juz drugi dzien. mam ochote napisac, ale z calej sily sie powstrzymuje. Nie jest tak ze on sie pewnie czuje w tym zwiazku i dlatego mnie tak lekcewazy?

ForceRecon
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 506
    • Zasłużony

Robisz z wszystkiego problem, nie wpadło mu do głowy, żebyż przyjeżdzała. Szedł na imprezę i o tym myżlał. Ty może byż tak zrobiła, powiedziała, żeby przyjechał, poszłabyż sama na imprezę godzinę, dwie później albo wcale.
    Nie szukaj problemu tam, gdzie go nie ma.

Zelka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 248
    • Zapaleniec

z jego zachowania wynika że ma już dożć takich Twoich zachowań robisz wileką aferę z niczego…ja nawet nalegam żeby mój się z kumplami spotykał i chodził na treningi. że ma dziewczynę to nie oznacza że musi zostawić kumpli itd i bywać tylko z Tobą…gadałaż z nim wogóle o tym??

justynkalpl
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Najlepsza bedzie szczera rozmowa,powiedz mu ze Cie to zabolalo. Mysle ze on cala ta sytuacje widzi zupelnie inaczej, spedzil kilka dni z kumplami z ktorymi sie czesto nie widuje i tyle, a to ze wzial wolne wcale nie oznacza ze oni sa dla niego wazniejsi niz Ty .Zaczelabym sie martwic gdyby takie sytuacje zaczely sie powtarzac coraz czesciej, a jak narazie nie ma co dramatyzowac, pogadaj z nim po prostu

Hegemonia
    Member
    • Odp.: 562
    • Zasłużony

Apropo drugiej opisywanej sytuacji popełniłaż klasyczny babski błąd – kazałaż mu się domyżlać, doszukiwać drugiego dna w swojej wypowiedzi. To takie banalne! Faceci myżlą innymi kategoriami i zwykle nie tracą czasu na anlizowanie odpowiedzi, zwłaszcza jeżli są to odpowiedzi zamknięte (tak/nie). Napisałaż, że nie przyjedziesz to zrozumiał, że naprawdę uważasz, że się „nie opłaca” i tyle.

A teraz nie odzywacie się dwa dni – naprawdę warto?

Myżlę, że nie czujesz się pewnie w tym związku, że podżwiadomie dążysz do sytuacji, którą zarzucasz jemu (że Cię lekceważy), że chciałabyż by role były odwrotne. Rzecz w tym, że to jak postrzegasz jego zachowanie jest wyrazem przekłamanym, bo opartym na subiektywnych odczuciach i Twojej pewnego rodzaju nadrważliwożci, więc…nie tędy droga.
    Przede wszystkim rozmowa – pogadaj z nim, wytłumacz z czego wynikają Twoje fochy i złożci, dojdzcie do jakiegoż kompromisu, bo na dłuższą metę bez takiej rozmowy po prostu zeżwirujesz i staniesz się kobietą bluszczem od której ten facet zwyczajnie zechce uciec.

A swoją drogą zastanów się skąd się wzięła opinia, że „kobiety mówią nie, a myżlą tak”… Zacznij komunikować się ze swoim partnerem wprost i bez niedomówień, a napewno wszystko się polepszy…

zxcvbnm
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 51
    • Stały bywalec

Nie trzymaj faceta na lancuchu, bo jesli bedzie chcial to go urwie i pobiegnie daleko od Ciebie ze nigdy go nie znajdziesz. Facet potrzebuje czasami spotkac sie z kolegami, masz go przeciez prawie caly czas dla siebie. Porozmawiaj z nim, powiedz mo co Cie dreczy. Napewno nie chcial Cie zranic:)

Oledzka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 54
    • Stały bywalec

ach..przypomnijmy sobie moje drogie panie jak to było jak poznałyżmy naszych panów, początek związku…kumple? jacy kurde kumple? wtedy takie słowo nie istniało w jego słowniku…tak samo jak kilka innych słow, ktorych używac mezczyzna uczy sie „w trakcie”….ach. pierwszy rok to bajka, potem zaczynaja sie wkradac elementy fantasy ktore przechodzą w sience fiction….

Hegemonia
    Member
    • Odp.: 562
    • Zasłużony

Szczerze? Od początku każde z nas miało jakiż swój autonomiczny żwiatek, więc nie rozumiem…skoro ktoż sprowadza na początku relacje do utopii pt. „od teraz tylko Ty i ja” to sorry, sam sobie krzywdę hoduje, bo to układ co najmniej niezdrowy (w moim rzecz jasna jedynie mniemaniu 😉 ). Zgadzam się, że każdy związek ma swoje fazy, aczkolwiek te fazy nie u wszystkich wyglądają jednakowo. I tak mija w moim przypadku niedługo kolejna rocznica bycia razem, a zwłaszcza wspólnego mieszkania i nie mamy problemów z gatunku tych opisywanych w topicu…

ForceRecon
    Member
    • Odp.: 506
    • Zasłużony

@Olędzka wrote:

ach..przypomnijmy sobie moje drogie panie jak to było jak poznałyżmy naszych panów, początek związku…kumple? jacy kurde kumple? wtedy takie słowo nie istniało w jego słowniku…tak samo jak kilka innych słow, ktorych używac mezczyzna uczy sie „w trakcie”….ach. pierwszy rok to bajka, potem zaczynaja sie wkradac elementy fantasy ktore przechodzą w sience fiction….

Kumple byli, są i będą. Moi i jego. I nie zamykaliżmy się na początku w domu przed całym żwiatem.
    Związek to związek, znajomi to znajomi, te dwa żwiaty się łączą. Co to za para, która żyje tylko dla siebie.
    Facet jest a za chwile może go nie być, ale znajomi zawsze będą.

b_sylwik
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 177
    • Zapaleniec

@Olędzka wrote:

mój jest taki sam jak 4 lata temu a nawet lepszy 😀 bardzo udany egzemplarz mam hehe żartuje 😀

a w temacie porozmawiaj z nim, powiedz co Cię boli, może zrozumie 🙂 a jak nie to zostaw mu trochę przestrzeni – kazdy facet takowej potrzebuje od czasu do czasu

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " ja versus jego kumple"

Przewiń na górę