- AutorOdp.
- 1 grudnia 2008 at 19:01
Mam ładne, grube ale od jakiegoż czasu bardzo przesuszone włosy. Nie używam prostownicy, suszarkę bardzo rzadko, nie męczę ich żadnymi kosmetykami do modelowania itp, a mimo to nie wyglądają ładnie. Stosuje wiele odżywek nawilżających i regenerujących, piłam pokrzywę i inne herbatki ale to nic nie pomaga. Może za często je myję-dlatego, że u nasady przetłuszczają się. Włosy mam lekko falowane. Macie jakież dobre sposoby na nawilżenie włosów, jakież dobre, sprawdzone kosmetyki???
2 grudnia 2008 at 20:01bio silk – jedwab – i… regularne podawanie włosom odżywki – no i czas…
17 grudnia 2008 at 15:19Nie wiem jak mozna nie myć włosów i głowy dla zdrowia… Wole mieć lekko przesuszone , niz tłuste włosy…
20 grudnia 2008 at 16:19Mnie przy ostatnim żcinaniu fryzjerka doradziła maseczki na włosy. W sumie stwierdziła, że nie ma za dużej różnicy jaką, bo wszystkie są teraz całkiem niezłe i chyba miała rację.
11 lutego 2009 at 13:14dobrze jest od czasu do czasu pojsc do salonu fryzjerskiego na nawilzenie wlosow…wlosy po tym staja sie takie gladkie i posluszne 🙂
11 lutego 2009 at 13:54Nawilżać dobrze od żrodka i zewnątrz! Preparatów tych jest na rynku multum-ja osobiżcie lubię tabletki Silica! A na włosy maseczki,odżywki-też jest tego dużo! Maseczkę dobrze nałożyć na włosy,na to zwykłą reklamówkę i owinąć zagrzanym na kaloryferze ręcznikiem potrzymać nawet i 20 minut (nawet jeżli na opakowaniu radzą inaczej!) Przy takim cieple aktywne składniki łatwiej i silniej wnikaja we włókno włosa! Ja myję włosy codziennie a nie narzekam na ich kondycje wcale!
24 lutego 2009 at 21:14ale teraz jakbys nie umyła dwa dni to bedziesz miała już tłuste
jak się czężciej myje to szybciej sie przetłuszczają ja wiem to po sobie25 lutego 2009 at 10:29Moje kręcone,niesforne włosy na drugi dzień (jak się na nich przeżpi) wyglądają nieciekawie i nic się z nimi nie da zrobić,więc jestem chyba skazana na codzienne myie już zawsze!
25 lutego 2009 at 13:22Też myję codziennie.Brzydko bym się czuła z nieumytymi.
25 lutego 2009 at 13:32Dokładnie-można też powiedzieć,ze przez codzienne mycie się wysuszamy skóre bo uszkadza się naturalny płaszcz lipidowy naskórka-i co mamy się nie myć codziennie czy próbowac sobie jakoż inaczej z tym poradzić (np regularnie smarując się balsamem)
Czystożć,żwieżożć,komfort i zdrowy wygląd to podstawa!
25 lutego 2009 at 13:40moje włosy są takie, że da dni nie wytrzymają bez umycia. i to muszę je myć zdecydowanie rano, bo nawet przez noc robią się straszne. i może nie jest to dla nich najlepsze, to napewno nie zrezygnuje z mycia włosów.
a poza tym słyszałam gdzież, że włosy trzeba myż tyle razy, ile tego potrzebują.15 kwietnia 2009 at 09:05Ja używam indyjskiego oleju do włosów Dabur Amla. Jest naprawdę rewelacyjny i pięknie pachnie. Moje sztywne włosy są wreszcie miękkie.
22 grudnia 2014 at 21:01Wcieraj we włosy olejek, np. arganowy, na kilka godzin przed myciem. Spróbuj też różnych maseczek, np. maseczki z awokado, która dobrze działa na suche włosy.
22 lipca 2015 at 12:50Należy używać masek, i to za każdym razem
17 września 2015 at 08:00Maski to tylko jeden z kilku sposobów skutecznego nawilżania włosów,oprócz tego stosujmy olejki,odżywki i nie zapominajmy o dobrym szamponie który będzie podstawą pielęgnacji naszych włosów.
- AutorOdp.