Jak rzucic palenie

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 31 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    vanilka125
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 422
    • Pasjonat

Hehe plastry i gumy Ci nie pomogą troche samozaparcia i się uda.

kotEczek
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

dokładnie musisz mieć silną wole inaczej nieuda się Tobie, na plastry wydasz dużo aksy i wcale nie pomagają ( przynjamniej nie wszystkim) tak słyszałam. Musisz bardzo, badzo chcieć!

Satine_82
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Polecam tabletki ziołowe Tabex. Ja dzieki nim rzuciłam palenie 😉

klaramicha
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Sama nie palę nałogowo, ale popalam. Natomiast wiem, że paliłabym, gdyby nie fakt, że nigdy w życiu nie zapaliłam na czczo papierosa. Polecam, nie palisz rano, a dopiero po posiłku i powinno być łatwiej

morela
    Członek
    • Odp.: 7
    • Początkujący

ja paliłam przez dlugie lata i brakowało mi silnej woli by z tym skończyć. Rok temu poszłam na sesję metodą Allena Carra. Rzuciłam, nie palę, nawet mnie do tego nie ciągnie. Moja przyjaciółka też rzuciła palenie jego metodą. tu znajdziesz wiecej info http://www.allen-carr.pl

blekitna
    Członek
    • Odp.: 37
    • Bywalec

gdzież czytałam, że aby rzucić palenie, należy zmienić przyzwyczajenia.Tak wiec jeżeli paliłaż rano do kawy,zrezygnuj z kawy do do mentu gdy palenie przy jej wypiciu będzie ograniczone (np w pracy). Jeżeli paliłaż do piwa ze znajomymi zrezygnuj na jakiż czas ze spotkań w nakopconym pubie. Jeżeli paliłaż na spacerze zmień trasę spaceru. Plus samozaparcie.Możesz również wyobraź sobie swoje brudne od dymu płuca gdy przychodzi pokusa.

kotEczek
    Członek
    • Stały bywalec

Dobra metoda ze zmiana przyzwyczajen, jednak jelsi osoba rzucajaca palenie nie bedzie tego chciala to i takjej sie tego nie uda. ostatnio moj kolega stwierdzil ze w srode nie zapali ani ejdnego papierosa i wyrzucil paczke do kosza, ale wieczorem chodzil i nie wiedzial co ma ze soba zrobic i wkoncu i tak wybral sie do sklepu po fajeczki.

Johani
    Członek
    • Tematów: 8
    • Odp.: 200
    • Zapaleniec

silna wola i koniec tematu

morela
    Członek
    • Odp.: 7
    • Początkujący

@kornik wrote:

hej, tez chce rzucic palenie, czy moglabys powiedziec cos wiecej o tych sesjach Allena Carra?

To jest 6 godzinna sesja z terapeutą. Nie stosuja zadnych sztuczek, nie strasza, po prostu wyjasniaja Ci ta cała pułapkę, w ktora wpadłaż. Allen Carra uwaza ze to co Cie trzyma w nałogu to strach, to on blokuje i niezpozwala sie rozstac z nalogiem. W czasie sesji pozwalaja ci palic, bo wychodza z zalozenia ze musisz dojrzec sama do decyzji o niepaleniu.

Wlasciwie to ciezka ta sesje opisac slowami, ciezko oddac nawet jak to dziala, ale dziala. Rzucilam palenie po 1 sesji Allena Carra i nie pale juz kawał czas, nie ciagnie mnie do tego, po prostu juz tego niepotrzebuje.

anecia123
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 33
    • Bywalec

moim zdaniem jeżli ktoż kiedyż palił, to już do końca życia ma nałóg. Ja rzuciłam 9 lat temu i jeszcze mi się zdarzy że mnie ciągnie (a czasem podpale), więc to nie jest takie proste.

kotEczek
    Członek
    • Stały bywalec

Ale znam też takie osoby które rzuciły palenie i nie palą do dnia dzisiejszego. A innym nie starcza silnej woli.!!!!!!

jo_asiak
    Członek
    • Odp.: 11
    • Bywalec

ja paliłam 20 lat i jak mój kolega zmarł na raka płuc to następnego dnia już nie paliłam. nie palę już 7 lat

delicja
    Członek
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

ja rzuciłam w dziwny sposób i niekoniecznie polecam, bo po prostu sie zatrułam, na jednej z imprez. potem nie mogłam przez 3 dni dojs do siebie i maiałam na dłuzej wstret do papierosów,i tak nie pale juz 2 lata

martyna1
    Członek
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Stopniowo. Sama nigdy nie rzucała, więc w sumie łatwo mi mówić, ale z tego co słyszałam na ludzi działa taka metoda, że opóźniają sobie każdego porannego papierosa o parę minut i tak co dnia, coraz później, później i liczba wypalanych 'fajek’ z każdym dniem ma szansę maleć.
    A jeżli chcesz coż szybszego, to pewnie dobrze będzie sobie znaleźć jakiż zamiennik nałogowy (np słonecznik, lizaki itp.), choć jest maleńka szansa utycia.

mikka-1
    Członek
    • Tematów: 9
    • Odp.: 81
    • Stały bywalec

ja dzięki tabexowi rzuciłam.
    Tabex i ktoż bliski kto pomoże w razie chwil słabożci 🙂
    Rzuciłam na 2 lata ale obecnie znów jaram jak zła…ehhh

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 31 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę