• Autor
    Odp.
  • delicja
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

Stopniowo myżlę, ze ciężko rzucić. Raz a porządnie, tak tylko można skutecznie pozbyć się tego nałogu.

anake
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Ja palę od 7 lat, próbowałam rzucać dwa razy. Jeden raz nie paliłam przez pół roku, teraz przez dwa miesiące. Wróciłam, ale z dużym ograniczeniem….juz nie paczka dziennie ale paczka na tydzien… fajnie ze mniej, ale dlaczego w ogóle? Dlaczego wracamy do palenia? 🙁

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

dlaczego wraca sie do palenia? bo nie ma sie silnej woli, a tak to po dłuzszej przerwie człowiek chce zapalic papierosa chociaz wie ze dzieki temu znowu zacznie palic.
    Ja naszczężcie nie palę, nie mam zamiaru psuc sobie zdrowia i tracić pieniedzy na cos zbytecznego. ale musze przyznać ze probowałam pare razy ale to było tylko taki jednorazowy papieros.

dziewczyny trzymajcie sie i badzcie silne w swoich postanowieniach

delicja
    Member
    • Zapaleniec

Wracamy do palenia, bo to przywołuje wspomnienia. Miło było w czasie studiów na przykład popalać z przyjaciółmi. Palenie kojarzy się z sytuacją, czasem nie z tym, że się źle czujemy, żmierdzimy i nie możemy oddychać. A co do biernego palenia to jest ono sto razy gorsze os czynnego. Nie dożć, że tak samo szkodzi to okropnie przeszkadza. I nie ważne czy się wczeżniej paliło czy nie, bierne palenie doprowadza do szału nawet jeżli rozumiesz palacza, bo wczeżniej sama paliłaż.

HighHills
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

Wiesz co, ja Ci powiem- najważniejsze sa chęci. Jesli masz ich dużo i jesteż przekonana o tym, że musisz rzucić to w końcu rzucisz! Ja tak miałam. Te wszystkie tabletki i plastry, czy inne bajery to strata czasu i pieniędzy! Jeżeli masz silną wolę to będzie ci łatwiej, jeżli jesteż słaba w kwestii nałogów- będzie pod górkę. Ale nie ma rzeczy niemożliwych! za każdym razem jak masz ochotę sięgnąć po fajkę…. po prostu tego nie rób, zajmij się czym innym! Wiem że to żadna rada, ale zagryź zęby i już 😀 Ja rzuciłam z dnia na dzień tym sposobem. Poważnie! Trzymam kciuki.

IdaSierpniowa
    Member
    • Odp.: 39
    • Bywalec

Ja nie palę i nigdy nie paliłam…
    Ale mam przykłady rzucenia palenia w mojej rodzinie.
    Mój brat i mąż rzucili od razu..
    Po prostu powiedzieli „Od dzisiaj nie palę”.
    Ta metoda wymaga chyba niesamowicie silnej woli..
    Brat nie pali już ponad 3 lata ,a mój mąż 8 miesięcy 🙂

Dodam jeszcze ,że nie używali żadnych wspomagaczy w stylu Nicorette.
    Tylko silna wola…

szaloona
    Participant
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

kobieto sposobów na rzucenie palenia jest mnóstwo. Np. możesz się zmotywować tym, że jak przestaniesz palić będziesz miała więcej pieniędzy. Polecam na przykład za zaoszczędzone pieniądze wybrać się do spa. Polecam *******************. Możesz tam poddać się zabiegowi, który poprawi wygląd twojej skóry po tych trzech latach nie palenia. Możesz też iżć na fitness albo na masaż. Pomyżl ile możesz zyskać nie paląc;) Oszczędzaj pieniądze i spraw sobie małe przyjemnożci:)

delicja
    Member
    • Zapaleniec

Tez znam wielu ludzi, którzy rzucili ten nałóg z dnia na dzień, da się[/code]

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

pewnie, ze się da, ja rzuciłam, tylko do tej decyzji trzeba dorosnąć, kilka razy próbowałam i zawsze wracałam do palenia, teraz mam nadzieję, ze będzie inaczej 😉 nie palę już pół roku 🙂

Miiek
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 116
    • Zapaleniec

Ja wiele razy próbowałem rzucić palenie…. puki co z marnym rezultatem 🙁

delicja
    Member
    • Zapaleniec

trzeba naprawdę chcieć z całą odpowiedzialnożcią jak wynika z tego, czyli, Ze już nigdy, pod żadnym pozorem, choćby się waliło i paliło nie zapalę! To jest najtudniejsze

Asiennka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 9
    • Bywalec

najlepiej i najtaniej kupić sobie perfumy za groszę na aukcjach podbij.pl, dobij.to czy za10groszy.pl i nafaszerować sie perfumami, bo rzucanie palenia to bardzo ciężka sprawa trzeba mieć duużo siły

szpileczka
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

jeżli ktoż chcesz pozbyć się na dobre nałogu i nie masz wystarczająco dużo samozaparcia by samemu go pokonać to bardzo skuteczna jest metoda którą oferuje Centrum Zdrowia i Urody Chanta’l. Wszystko odbywa się podczas tylko jednej wizyty w gabinecie !

Gutka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Moj tato pewnego dnia stojac w oknie i popalajac fajeczke doszedl do wniosku, ze musi z tym skonczyc, wyrzucil paczke przez okno i tak juz nie pali od 30 lat (palil 15 lat)

Dla mnie to kwestia chcenia lub nie chcenia…mocne postanowienie wystarczy 😉

Verona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Najważniejsza jest silna wola. A żrodki jak dla mnie to w zdecydowanej wiekszosci sciema. Chociaz slyszalem, że tabex pomaga.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jak rzucic palenie"

Przewiń na górę