• Autor
    Odp.
  • zuza_130
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 218
    • Zapaleniec

@Bańka wrote:

ja sobie cwicze i jest okpowiem wam fajna strone znalazlam pewniejuz znacie [usunięto_link] wpisujesz co ile zjadlas wyskakuje ile to mialo kalorii i robi taki dziennik fajna sprawa:)a cwicze sobie z zestawem dla zapracowanych [usunięto_link] al mazy mi sie wypad w gory na rower:)ahhh

marzenia sa po to, by je spelniac. a kalorii liczyc nie lubię, dobija mnie to.

malenka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 126
    • Zapaleniec

ja kozystam z takich cwiczden
    [usunięto_link]
    to taki zestaw dla leniuszkow 😳

pokahontaz2
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 193
    • Zapaleniec

W odchudzaniu mozna sobie pomoc takze chromem ktory zmniejsza laknienie na slodycze. Cena srednia, mozna go dostac w kazdej aptece. A jesli ktoras ma problem z przemiana materii dobrze jesc jablka, odrazu oczyszczaja organizm, czy roznego rodzaju witaminy musujace ktore rozpuszcza sie w wodzie. To akurat sama wypróbowałam wraz z mama i mysle, ze naprawde dziala.

malenka
    Member
    • Zapaleniec

stosuje preparat wspomagajacy i zauwazylam ze zmniejszyl mi sie apetyt na slodkosci praktycznie wogule ich niejjem 😀

zuza_130
    Member
    • Odp.: 218
    • Zapaleniec

@Bańka wrote:

ja sobie cwicze i jest okpowiem wam fajna strone znalazlam pewniejuz znacie [usunięto_link] wpisujesz co ile zjadlas wyskakuje ile to mialo kalorii i robi taki dziennik fajna sprawa:)a cwicze sobie z zestawem dla zapracowanych [usunięto_link] al mazy mi sie wypad w gory na rower:)ahhh

Marzenia są po to, by je spełniać. Długi weekend, poźniej weekend 22-24 maja. Można skoczyć, choć na troszkę:)

buffy
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 23
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Mam tylko 163 cm wzrostu i ważę 53 kg, bardzo chciałabym choćiaż 5 kg zrzucić, tylko nie wiem jak:(

Heh… Nie rozumiem tego podejżcia.. coż jest nie tak, lekka nadwaga i już czego to nie zrobię żeby być o 5kg chudszym!

Jest jedna zasada: jedz wszystko z umiarem! Regularnie spożywaj posiłki, ogranicz słodycze (to ma wiele plusów), oczywiżcie czekolada jest wskazana co jakiż czas.. 😆 Bądź ciągle w ruchu lub tez po prostu ćwicz systematycznie (nawet i tylko wieczorami po 30 brzuszków). Systematycznożć zrobi swoje, bez żadnych herbatek, pierdołek itp..

Nigdy nie liczyłam kalorii, nie miałam żadnych diet i nigdy nie miałam nadwagi, a jem więcej niż tato 😉 Może i to cudowny metabolizm, ale jak widać można.. bez p****ół.. 😉

Satine_82
    Member
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

ja polecam jeszcze hola-hop jesli masz troche zbednego tluszczylu na brzuchu ;))

masazysta
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

5-6 małych posiłków dziennie
    Zdrowa żywnożć
    Sport 3 razy w tyg.
    Wiara w sukces

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

każdy ma swój sposób i uważam że krytyka innych jest tutaj akurat nie na miejscu. Jak można oceniać kogoż pisząc z nim na forum , no halo…
    Ja np. łącze trzy elementy:
    – dieta
    – ruch
    – suplementy CLA czy z błonnikiem.
    W moim przypadku taka kombinacja daje efekty ale nie musi dawać w przypadku mojej koleżanki.

Ja np. łykam Clarinol i na mnie działa rewelacyjnie a na kogoż innego nie ko niecznie, kwestia organizmu. Trzeba próbować.

buffy
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 23
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

każdy ma swój sposób i uważam że krytyka innych jest tutaj akurat nie na miejscu. Jak można oceniać kogoż pisząc z nim na forum , no halo..

Chyba nikt tutaj tego nie robi, każdy chce pomóc, doradzić.
    Ja chciałam, tylko zaznaczyć, że jeżli coż jest nie tak, 'nie rzucajmy się na wszystko’, z hasłem bo muszę schudnąć. Powoli, systematycznie do przodu. Zmiana trybu żywienia to nie jest jednodniowy proces.., a wg mnie żadne tabletki nie dadzą takiego efektu, jak zmiana tego co niewłażciwe w odżywianiu.
    Pozdrawiam pozytywnie
    😆

hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

ja przed latem wzielam sie za siebie i tak mysle czy by do moich cwiczen nie dolozyc jeszcze CLA … na cellulit ktory mnie dreczy od zimy 🙁 tylko zastanawiam sie co wybrac sporo tego na rynku

ruda klara
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

DZIEWCZYNY! Żadnych tabletek! po nich jo jo murowane! najlepiej po prostu jeżć mniej i pić dużo wody. przed posilkami chocby kilka łyków. zawsze to zapychaja troche zoładek. i bardzo bardzo polecam mrozonki:) plus ryba lub kurczak. (po samych warzywach jest sie zaraz glodnym) najlepiej smazyc to wszystko na minimalnej ilosci oleju a jeszce lepiej oliwie.

poza dietą oczywiżcie ćwiczenia. i nie mówie tutaj o wyciskaniu siodmych potow na silowni,bo to po pierwsze drogie , po drugie (jak dla mnie) frustrujące. najlepiej robic cos co sie wzglednie lubi czyli np. taniec. wystarczy pol godziny przy ulubionej muzie i mamy 200 kcal mniej. 🙂

Ja osobiżcie wziełam sie za siebie w lutym tego roku i od tego czasu schudlam 10 kg. no ale musze powiedziec. slodycze trzeba bylo odstawic;p

malenka
    Member
    • Zapaleniec

hmm ale ja bralam na przyklad Clarinol CLA i nie mam efektu jo-jo…. mysle ze duzo zalezy od skladu tabletek 🙂 a i do tego masz racje nalezy ćwiczyc cwiczyc cwiczyc i rozsadnie jesc… bez tego nigdy nie bedzie dobrego efektu 🙂

hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

efektu jo-jo nie chcialabym sie doczekac…ale skoro piszesz ze go nie masz a dlugo bralas Clarinol?? no i czy dodatkowo cwiczylas??

malenka
    Member
    • Zapaleniec

nie mialam efektu jo-jo a tez sie go obawialam…oczywoscie musiz byc rozsadna w jedzeniu i mysle ze to ze cwiczysz podczas kuracji pomaga wyuczyc w nas nawyk cwiczenia regularnego i powiem szczerze ze najbardziej z tego sie ciesze ze znow zaczelam sie ruszac a wszystko dzieki tabletkom z cla i kto by pomyslal

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jak schudnąć"

Przewiń na górę