Jak się ubierać do pracy?

• Autor
    Odp.
  • fashionholic
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Jak się ubierać do pracy, gdy obowiązuje tzw. dress code?

Co myslicie o tych propozycjach?

[usunięto_link]

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Ja osobiżcie zawsze staram się mieć choć jeden jażniejszy element stroju, zwykle jest to koszula, ale czasem zakładam białą bądź kremową spódnicę, by przełamać ciemną marynarkę. Na mała czarną też nigdy nie założę ciemnej marynarki- biała bądź popielata.

Bardzo podoba mi się ta granatowa bluzka;))

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Niektóre żwietne,szara sukienka i wdzianko ale bez takich szpilek;)!

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

u mnie w pracy na szczescie nie obowiazuje dress code.

raczej typowy, korporacyjny business casual…na czas lata zastapiony przez styl „lato w miescie”.

pozytywna
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 84
    • Stały bywalec

Niektóre kombinacje bardzo fajne, ale są i potworki, których nigdy bym nie ubrała – nawet jeżli miałby to być obowiązkowy mundurek w pracy 😉 wszak trzeba znać swoją wartożć i szanować się – zwłaszcza w pracy… Pamiętajcie tekst starego przysłowia – jak cię widzą…

lasiczka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

nie powinno byc zadnych dress code’ow. nie znosze korporacyjnych durnot. moze powinnas sie postawic? hehe

fidoma
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 16
    • Bywalec

[usunięto_link], którą sprzedajemy pochodzi od producentów polskich jak i zagranicznych. Specjalnie dla Państwa sprowadzamy [usunięto_link], [usunięto_link], [usunięto_link], [usunięto_link], dodatki… z takich krajów jak Holandia, Dania, Włochy, Niemcy. światowe marki [usunięto_link], YaYa, Barbara Nobler, Nife, Mbym i wiele innych. Cały czas poszerzamy asortyment o nowe kolekcje. Ubrania w sklepie internetowym [usunięto_link] są wykonywane z wysokogatunkowych tkanin i zgodnie z aktualnymi trendami. Każdy u nas znajdzie coż dla siebie. Zadowolenie Klienta jest dla nas priorytetem, zakupy u nas są bezpieczne, zawsze można wymienić towar bądź go zwrócić w ciągu 10 dni bez podawania przyczyny. Gwarantujemy Państwu miłą obsługę oraz 100 % zadowolenia z zakupów. Twój czas tylko dla Ciebie ! Zajrzyj na [usunięto_link] i przekonaj się. Modny [usunięto_link].

martyna1
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Do pracy to najlepiej tak jak na co dzień – czyli dżinsy i jakiż bawełniany podkoszulek. A latem oczywiżcie sukienka!
    na szczężcie obowiązku wbijania się gajerek czy też eleganckie suknie lub spódnice nie ma, więc odetchnąć można, uff;)

ps fidoma – coż z tym postem przegięłaż:P

jagoda4
    Member
    • Zasłużony

Ja też mam szczężcie,nie muszę nosić żadnych biurowych „garniturków”.
    Chociaż moje niektóre koleżanki omijają ten luz i zakładają sztywne kostiumy.Wygląda to zabawinie.

eMarilyn
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 23
    • Bywalec

🙂 Mnie podobają sie marynarki do pracy. Ja rozumiem to, że w biurze nalezy się tak ubierac;)

polin
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 415
    • Pasjonat

takie korporacyjne dress cody sa strasznie ograniczajace i takie smunte:(
    malo kto stara sie je jakos urozmaicic. warto nawet szara marynarke czyms rozjasnic, np. ta bluzka [usunięto_link]
    sama mam taka i nosze ja do ciemnych spodni i marynarki, zawsze jest troche mniej nudno:)

Enigma
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Akurat nie lubię różowego, ale muszę przyznać, że krój jest żwietny! 🙂

Jeżli chodzi o strój do pracy, to podoba mi się styl, jaki ma [usunięto_link]. Z jednej strony ubrania te mają w sobie elegancję, można założyć je do pracy, na oficjalne spotkania, z drugiej jednak nie są „nudne i smutne”, jest w nich jakież urozmaicenie. [usunięto_link] ma też fajne rzeczy, takich raczej do noszenia 'po pracy”, ale jak się dobrze poszuka, to też można znaleźć coż bardziej 'oficjalnego”. Bardzo fajne rzeczy można znaleźć też w [usunięto_link].

Ważna jest umiejętnożć łączenia ze sobą ubrań. Tak jak pisze Polin – trzeba strój urozmaicać, żeby nie było smutno i nudno 🙂

Pozdrawiam

sultanka
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 280
    • Zapaleniec

sliczniutka ta bluzeczka, niby elegancka, ale ma coż w sobei zabawnego i zadziornego 🙂

polin
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 415
    • Pasjonat

i jest odpowiednia do pracy mimo ostrzejszego koloru.
    [usunięto_link];..
    [usunięto_link]
    ja cos takiego tez ubieram do pracy:)
    ten swterek na pewno bedzie pasowac do kazdego biura.

jagoda4
    Member
    • Zasłużony

świetna strona,dzięki.Modne są w tym sezonie szarożci i jest tu kilka fajnych ciuchów.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jak się ubierać do pracy?"

Przewiń na górę