- AutorOdp.
- 23 grudnia 2011 at 09:49
Mam zamiar zacząć uprawiać seks z moim chłopakiem i chciałabym wiedzieć jaką formę antykoncepcji polecicie… Nie chcę się martwić niechcianą ciążą, chcę coż po czym będę mogła spać spokojnie 🙂
23 grudnia 2011 at 10:20Myżlę,że najbezpieczniejszą metodą będą tabletki anty. Odwiedziłaż ginekologa?
23 grudnia 2011 at 13:46Ale pękła jak już w Tobie był czy podczas nakładania coż się stało? Nigdy nie byłam w takiej sytuacji, więc włażnie żeby potem się nie denerwować to najlepsze są tabletki.
23 grudnia 2011 at 17:08no jeżli chcesz być spokojna i wyluzowana to tabletki, z gumkami różnie bywa i czasami jej nie ma i można zrobić głupotę. A potem się denerwować pół miesiąca (nie polecam). Także tabletki, lekarz Ci na pewno dobierze odpowiednie. No i mam nadzieje, że te 16 lat skończyłaż chociaż, jak nie to polecam poczekać.
23 grudnia 2011 at 21:28wizyte u ginekologa mam umowiona na 4 stycznia, ale chcialabym byc zorientowana w tych sprawach przed wizyta, zeby nie wyjsc na kretynke…
23 grudnia 2011 at 23:13Nie mów tak, że wyjdziesz na kretynkę. Na pewno nie. Możesz sobie zrobić listę rzeczy o jakie chciałabyż się jeszcze go zapytać. Na pewno zapyta o okres, o współżycie no i wtedy rozmowa się rozwinie. Mój ginekolog ma dziwne hasła typu.. Mała macica itp. idzie ssię pożmiać.;)
24 grudnia 2011 at 13:04wlasnie, nie wyjdziesz na kretynke. i nie boj sie o nic pytac, nawet, jesli pytanie wydaje ci sie glupie. to lekarz i ma ci pomoc, i koniec. wydaje mi sie, ze najbezpieczniej uzywac pigulek antykoncepcyjnych – ale to dla mojego wieku. Lekarz musi ci cos dobrac, co by pasowalo dla ciebie. Jesli zaleci tabletki, to upewnij sie, ze najpierw zleci ci badania, a nie od razu recepte na 3 miechy. Przed przyjmowaniem tabletek – koniecznie badania.
24 grudnia 2011 at 17:51To jeszcze kwestia co lekarz dla Ciebie przepisze,jeżli chodzi o tabletki. Możesz mu też powiedzieć,żeby te leki nie kosztowały nie wiadomo ile .. bo jeszcze nie pracujesz no i szczerze walnąć,że Cię nie stać później na takie wydatki co miesiąc czy pół roku. Mam nadzieję,że wszystko pójdzie jak po mażle. 😉
25 grudnia 2011 at 11:44macie racje, lekarz jest od tego, zeby mi wszystko wytlumaczyc, wiec bede pytala 😉
a co do ceny no to tez wlasnie nie chcialabym czegos drogiego… Zalezy mi na czyms zarowno skutecznym jak i tanim. Ile wydajecie na antykoncepcje tak miesiecznie ? Np jezeli chodzo o tabletki ? Jakie sa ceny ?25 grudnia 2011 at 12:40Na pewno nie warto inwestować w coż bardzo taniego.Antykoncepcja to bardzo ważna rzecz,dlatego lepiej zakupić coż droższego,ale za to skutecznego-oczywiżcie w opinii lekarza.30,40,50 zł to są optymalne ceny tabletek.Porozmawiaj z lekarzem,życzę powodzenia!
25 grudnia 2011 at 13:40moje tabletki kosztuja 40 zl.
26 grudnia 2011 at 21:33Przypomniało mi się,że od kilku dziewczyn usłyszałam pochlebne opinie na temat tabletek antykoncepcyjnych Levomine.Były zadowolone z efektów,więc może warto spróbować?A raczej na pewno.Może ktoż wie coż więcej o tych tabletkach?
29 grudnia 2011 at 14:08ja mam Levomine, są naprawdę ok, nie mam po nich żadnych skutków ubocznych i są w normalnej cenie, teraz dożć często lekarze dają włażnie nie tabsy, więc myżlę że są sprawdzone i dobrze tolerowane.
16 stycznia 2012 at 14:13Ja używam tabletek anty, wczeżniej Harmonetu, teraz Novynette, po obu czułam się ok, cenowo wychodzą mniej, niż 30 zł – warto wyczaić zawsze najtańszą apteke w swoim mieżcie, po różnice przy tabletkach potrafia wynosić po 10 zł…
31 stycznia 2012 at 20:46Brałam tabletki Novynette:) tanie i skuteczne;p dodatkowo ochronne i było ok:)
- AutorOdp.