• Autor
    Odp.
  • niezapominajka1
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Niech każdy wybiera sam byle by żwiadomie znając i plusy i zagrożenia stosowania takiej czy innej metody, a nie stety lekarze przepisuja recepty na tabletki anty jak by to były cukierki czy witaminy bez żadnych badań hormonalnych a mogą one zaburzyć caly układ.Nie mówią też że nalezy robić przerwy od tabletek

Amelia80
    Member
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

ja brałam 6 lat pigułki różnej mażci i po tym czasie mój organizm dał mi do zrozumienia ze ma dożć. Z resztą ja tez miała dosyć i zaczęłam szukać jakiejż innej metody.
    Jakież zdrowej bez chemii i natknęłam sie na komputery cyklu i od 3 lat mam ladycompa i jako zamiennik pigułek jest żwietny

seterka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

Nie znam innej niz tabletki

Pindol
    Member
    • Odp.: 63
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Nie znam innej niz tabletki

Przykro słyszeć 🙂 I czytać takie rzeczy 😛
    Słyszałaż o prezezwatywach albo o komputerach cyklu pomijając sto inych metod ?
    Akurat ja nie jestem zwolenniczką zatruwania orgaznizmu tabsami 😛

Irka22
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

rozne sa sposoby antykoncepcji .. oprocz tych najbardziej znanych czyli prezerwatyw i tabletek hormonalnych jest jeszcze antykoncepcja dorazna – awaryjna tabletka 72h . Ale ja stosuje sie tylko w wyjatkowych sytuacjach – no ale moim zdaniem warto wiedziec o istnieniu takiej tabletki. wiecej poczytaj na takim portalu wpadka . pl tam jest mnostwo informacji na temat antykoncepcji

Pindol
    Member
    • Stały bywalec

Wiecie, że tabletka „72h po” to nie jest antykoncepcja? to jest tabletka wczesno poronna..
    Wy chyba sobie kpicie, że stosujecie takie tabsy? Matko tę tabletkę się powinno brać ew po gwałcie ale nie tak o se kilka razy kiedy nam się podoba.. jestem w szoku.

Już pomijam prawdy moralne, ale weź pod uwagę jak Ci to niszczy system czyli jak powiedział zuziaczek
    @Zuziaczek wrote:

zdecydowanie nie warto stosować, niszczy całą równowagę hormonalną organizmu !!!!

Dziewczyny przeczytajcie sobie o tym co nie co na necie, bo ta tabletka ma prze gigantyczną dawkę hormonów, ona przecież działa, jeżeli już doszło do zapłodnienia, powtarzam WCZESNOPORONNA !!! Teraz może i odczuwacie komfort, ale to tylko z zewnątrz. Ja wiem, że tak jest najprożciej- ale potem będzie problem jak przyjdzie czas na starania..
    i nie jestem tu po to aby prawić morały, nie jestem 45 letnią matką .. ale ogarnijcie temat błagam..

Pindol
    Member
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

rozne sa sposoby antykoncepcji .. oprocz tych najbardziej znanych czyli prezerwatyw i tabletek hormonalnych jest jeszcze antykoncepcja dorazna – awaryjna tabletka 72h . Ale ja stosuje sie tylko w wyjatkowych sytuacjach – no ale moim zdaniem warto wiedziec o istnieniu takiej tabletki. wiecej poczytaj na takim portalu wpadka . pl tam jest mnostwo informacji na temat antykoncepcji

A gdzie globulki dopochwowe, spirale, plastry, komputery cyklu …
    Wszystko co hormonalne to zło 😛 Bralam kiedyż tylko tabletki i strasznie żałuję..

jamajkaa
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Nie będę się wdawać kolejny raz w tą dyskusję, przy której tylko się denerwuję, podrzucę za to mały cytat:

Uwaga! Według światowej Organizacji Zdrowia (WHO) żrodki antykoncepcyjne stosowane po stosunku nie są żrodkami wczesnoporonnymi, ponieważ nie powodują poronienia już zagnieżdżonego zarodka. Z medycznego punktu widzenia o ciąży mówi się dopiero po implantacji, czyli zagnieżdżeniu się zapłodnionej komórki jajowej w endometrium.

Pindol
    Member
    • Stały bywalec

No widzicie- każda ogranizacja, lekarze czy instytucja czy jakies towarzystwo ma coż innego do powiedzenia więc komu wierzyć ?

Irka22
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Po pierwsze to tabletka 72h to nie jest tabletka wczesnoporonna!!!!!!!!!!!!!
    WCZESNOPORONNE sa NIE LEGALNE W POLSCE!!!!!!!!!!!!!! Wiec nie wypisujcie swoich pogladow tylko fakty. Ta tabletka to nic innego jak duza dawka hormonow. Dlaczego nie poczytacie sobie artykulow na roznych portalach dotyczacych antykoncepcji?? ja nie napisalam zeby ta metode stosowac po kazdym stosunku jedynie w sytuacji awaryjnej !

kolorowa
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

nie polecam urządzenia ladycomp, ponieważ nie ma żadnych badań potwierdzających jego skutecznożć i nie ma żadnego sensu, żeby go stosować, jest to nic innego jak zwykłe badanie temperatury, który może sobie przeprowadzić każda kobieta bez potrzeby wydawania prawie 2 tys na tego żmiecia.

Co do tabletek, trzeba robić przerwy, najlepiej co 3-4 opakowania 🙂

… gdybyż brała i żałowała to byż się nie użmiechała jak byż to pisała. Tabletki mają najwyższą skutecznożć i przy połączeniu z prezerwatywą stosuje je zapewne jakież 90% kobiet w wieku od 19 do 24 lat, wszystkie moje koleżanki tak robią.

Skutecznożć prezerwatyw do 50/50 sprawdź statystyki wszelkie wkladki itp. mają jeszcze więcej skutków ubocznych

Pindol
    Member
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

nie polecam urządzenia ladycomp, ponieważ nie ma żadnych badań potwierdzających jego skutecznożć i nie ma żadnego sensu, żeby go stosować, jest to nic innego jak zwykłe badanie temperatury, który może sobie przeprowadzić każda kobieta bez potrzeby wydawania prawie 2 tys na tego żmiecia.

śmieci to wasze tabletki- to po pierwsze, po drugie wejdź na stronę i żciągnij badania kliniczne potwierdzające skutecznożć- i po polsku i w oryginale, ponadto rekomendacja PTG też tam jest.
    Jak możesz nie polecać czegoż czego nie posiadasz ?

Zwykłe badanie temperatury mówisz ? a gdzie tak przeczytałaż ? Chyba Ci się z NPR pomyliło, wiesz co to jest algorytm powstały w oparciu o grupę walidacyjną ? czy to za trudne słownictwo?
    Włażnie tym algorytmem posługuje się w celu rozpoznania dni płodnych użytkowniczki na podstawie pomiaru, on wie w jakim momencie cyklu znajduje się użytkowniczka bo wprowadza się tam dane o miesiączkach ponadto komputer ma w sobie bazę danych, Ty myżlałaż że on intuicyjnie pokazuje płodne i niepłodne?? Chyba sobie kpisz 😆

Jak czegoż nie wiesz, to po prostu nie wypowiadaj się negatywnie i tyle.

[usunięto_link] wrote:

Tabletki mają najwyższą skutecznożć i przy połączeniu z prezerwatywą stosuje je zapewne jakież 90% kobiet w wieku od 19 do 24 lat, wszystkie moje koleżanki tak robią.

Brawo dla koleżanek i Ciebie- w połączeniu z prezerwatywą mówisz? To szczerze Ci współczuję i nie zazdroszczę życia seksualnego, skoro nie spróbowałaż seksu bez żadnych chemicznych trucizn ani gumek ani psychiczego oporu z obawy przed wpadką 😉

A mówił Ci ktoż, że tabletki hamują owulację? Tak tak, biorąc jesteż po prostu bezpłodna . Nie zazdroszczę. To tak jakbym sobie jedną nerkę unieruchomiła na kilka lat a potem była zdziwiona dlaczego nie chce dobrze działać. O losie..

katasha7
    Member
    • Odp.: 106
    • Zapaleniec

kolorowa ty to jesteż chyba jakąż głupią małolatą co?? przynajmiej tak wynika po tonie i wiedzy reprezentowanej w twoich wypowiedziach.

Jak możesz pisać o Lady Comp skoro sama go nie masz i kłamiesz w żywe oczy że nie ma badań chociaż są one szeroko dostępne.

A co do tabletek fakt stosuje je duża liczba młodych kobiet sama stosowałam przez 8 lat ale są niezdrowe i to też fakty medyczne poczytaj sobie chociażby ulotkę od swoich tabletek.

A stosowanie tabletek i gumek to w ogóle abstrakcja jeszcze proponuję załóż sobie kapturek i weź wsadź globulkę plemnikobójczą. wtedy pewnożć będzie jeszcze większa 😆 😆
    No chyba że ma się wielu partnerów i prezerwatywa ma chronić przed chorobami wenerycznymi a nie ciążą.

Amelia80
    Member
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

kolorowa zastanów się co piszesz bo słabożć mnie ogarnia jak czytam twoje wypociny…… lenia masz wiadomo gdzie i nawet tematu ci się sprawdzić nie chce ze komputery cyklu nie dożć że przebadane p skutecznożć wysoka potwierdzona to jeszcze rekomendowane przez PTG (wygogluj sobie co to za organizacja).
    Że nie wspomnę co mają na celu przerwy co 3-4 miesiące w braniu tabletek??? tak czy siak szkodzą.. nawet nie wiem czy przy takich przerwach jeszcze bardziej układu hormonalnego nie dobijają…..

jamajka to tylko definicja stworzona prze ludzi który się tak a nie inaczej umówili. Dla kobiety która była kiedyż w ciąży i urodziła dziecko ciąża i życie zaczynają się włażnie tak wczeżnie i tabletka „po” jest działaniem poronnym.

Nie wspominając że zarypiażcie rozwala organizm. Moja znajoma kiedyż zażyła taka tabletkę zupełnie chyba tylko ze strachu była mężatką ze stabilną sytuacją a teraz nie może zajżć w upragnioną ciążę……. ciekawe przypadek czy następstwo…..

Ustalenie_Ojcostwa
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

To indywidualna sprawa organizmu,a decydując się na kurację hormonalną nie wiemy tak naprawdę,c o może się przydarzyć oraz jakie mogą być skutki uboczne. Zarówno stosowanie tabletek jak i prezerwatyw ma swoje plusy i minusy.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jaka forma ANTYKONCEPCJI ?"

Przewiń na górę