• Autor
    Odp.
  • seterka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

Myah, masz rację. To niewyobrażalne co się robi z rybkami w Azji, ale cóż pewnie w Europie też zdarzają się podobne przypadki w stosunku do innych ryb! Dlatego warto mieć sprawdzonego producenta, który stosuje jakież normy w stosunku do tych zwierzat.
    Emi w wekend probowałam Mintaja, o którym wspominałaż. Był rzeczywiżcie dostępny w sklepie, szybko go upichcialam i nawet maz był zadowolony 🙂

basiacop
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Ja kiedyż jadłam pangę… lubiłam tę rybę… Ale po tym, co przeczytałam we Wprost i tutaj rezygnuję z tej ryby. Ojejku, mam nadzieję, że kiedyż ta panga nie stanie mi przysłowiowa kożcią w gardle. :/

katarzyna.22
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

nie stanie bo ich nie ma 🙂

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

U mnie oczywiżcie będzie tradycyjnie karp i ryba po grecku do tego mama robi tysiące rodzajów żledzia za którym nikt nie przepada i zawsze biedna musi się męczyć z „resztkami żledzia” kilka dni po żwiętach.

seterka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

No po żwiętach mogę powiedzieć jasno, że wszystko się udało. Miałam jedynie problem z ustawieniem sztucców, bo podobno rybę je się innym i sprawiło mnie to nieco problemu. Basia tez czytałam ten artykuł we wprost i jestem nieco zbulwersowana. Jeżli chodzi o samą rybę to były filety z mintaja Frosty. Problem miałam też z doborem wina, ale przypomnialam sobie wierszyk : ryby, drób i wołowina lubią tylko biale wina :). Kupipłam więc wino to było to Cape Reality Chardonnay ze sklepu internetowego. Chyba hitem dzisiejszej gwiazdki byly żwiece zapachowe Greenland, bo wczeżniej tego nie mialam. A jak u was gwiazdka?

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

u nas łosoż już od kilku lat 🙂
    i pstrąg ale jakiż inny bo kolorek rybki jak w łososiu – różowy 🙂

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

U mnie było bardzo smacznie 😈
    A jak zaczęłam przystrajac stół to juz miejsca na potrawy nie było 😆 no kto to widział,zęby na stole nie było żwieczek w kształcie aniołków,złotej jemioły i ieknego żwiecznika z koralikami? 😉
    Generalnie wszystko sie udało i nasza biesiada trwała do północy 😀

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

Ja to powiem Wam ze postawiłam w tym roku na łososia. W sumie i tak nikt u nas w rodzinie nie lubi karpia wiec bedzie łosoż. Szukam tylko fajnych przepisów. Ktoż coż ma ?

Karolcia82
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 151
    • Zapaleniec

karp karp i jeszcze raz karp smażony z pysznym sosem i kapustą z grzybami ….mmmmm

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

W sumie jesli lubisz i ktoż umie go przygotować to ok. Mnie najbardziej w karpiu męczą ożci. Nie moge sobei z nimi poradzić stąd własnie w tym roku będzie łosoż.

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

U mnie było bardzo smacznie 😈
    A jak zaczęłam przystrajac stół to juz miejsca na potrawy nie było 😆 no kto to widział,zęby na stole nie było żwieczek w kształcie aniołków,złotej jemioły i ieknego żwiecznika z koralikami? 😉
    Generalnie wszystko sie udało i nasza biesiada trwała do północy 😀

pragnę wrócić ten czas, gdy żyła WarnGirl i jeżć z nią w takiej atmosferze!…

obecnie marzy mi się pstrąg w masełku z dodatkiem czegoż pikantnego! mniam 😆

Olusia
    Member
    • Tematów: 26
    • Odp.: 372
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

karp karp i jeszcze raz karp smażony

tak, tak! Zdecydowanie! 🙂 Popieram 🙂
    Już mi się marzy taki karpik natarty wczeżniej czosnkiem i usmażony.. mmmm… 🙂 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " jaka ryba na wigilię?"

Przewiń na górę