- AutorOdp.
- 14 października 2008 at 17:51
Witam poszukuję dobrego odkurzacza, takiego który bez problemu radzi sobie z większym i mniejszym brudem, sierżcią zwierząt. Może są takie odkurzacze którymi sprzątanie jest przyjemne i lekkie? Fajnie byłoby gdyby był już taki bezworkowy.
16 października 2008 at 15:48polecam odkurzacze firmy Dyson, ja mam DC22 Animalpro i radzi sobie żwietnie z sierżcią, skutecznie sprząta wszystkie rodzaje powietzchni, zajmuje mało miejsca, szczotka i rura są składane, jest lekki. Czyszczenie go jest bardzo proste naciskasz przycisk i już:) Bezworkowy, na prawdę polecam.
8 listopada 2008 at 10:36gwiazdeczka widzę, że mamy podobne dożwiadczenia z tym odkurzaczem, moja znajoma też bardzo go chwali, mówiła też coż o tym filtrze HEPA, dzięki któremu odkurzacz nie tylko czyżci powierzchnie ale wydmuchuje również czyste powietrze, nie tak jak w normalnych odkurzaczach. Tak więc widzę, że nie ma się już nad czy zastanawiać tylko go kupić.
12 grudnia 2008 at 15:14poszperałam jeszcze trochę w internecie i kupiłam dc 22 animalpro. cieszę się bardzo z tego zakupu bo się nie zawiodłam, a nawet wręcz przeciwnie byłam mile zaskoczona po 1 użyciu tego sprzętu. jest na prawdę żwietny, poczynając od mocy i łatwożci odkurzania nim do jego kosmicznego wyglądu. jest zwinny, banalny w obsłudze, nawet dzieci kuszą się na sprzątanie nim a przecież do niedawna odkurzacz był ich wrogiem z igłami że nie można go dotknąć. mężowi też przypadł do gustu, i włażnie jak oglądałam dyson.pl to widziałam tam taki mały ręczny odkurzacz. jak myżlicie jeżeli sprawię go mężowi na gwiazdkę? czy to będzie dobry prezent? żeby miał swój własny?
17 sierpnia 2009 at 22:12Gwiazdeczce się pewnie nie przyda, ale może inni skorzystają. Moja znajoma ma całą rodzinę alergików [ach ta cywilizacja;] i kilka miesięcy temu chwaliła się, że ma sprzęt na miarę supermana: Thomas Twin T1 Aquafilter. Odkurzacz może i nie był tani, ale pamiętam jak zachwalała go jeszcze miesiąc temu, jaki on wspaniały i 'antyalergiczny’. Kupiła go tu: [usunięto_link] tak tylko wspominam…dla potomnożci:)
30 września 2009 at 12:16Dla alergików i dla osób, które nie lubią kiedy na dywanie po odkurzaniu zostają malutkie paproszki dobrym rozwiązaniem bedzie odkurzacz LG Kompressor: [usunięto_link]
…a dla chcących raz do roku uprać dywany polecam wypożyczanie odkurzacza z Komfortu. 😉25 października 2009 at 23:41Hihi 😀 Fajnie, że ktoż poleca mój odkurzacz 😀 Mogę polecić i ja, bo faktycznie się sprawdza 😀
4 grudnia 2009 at 14:28polecam jeszcze zerknąć na fajnego FAQa dotyczącego odkurzaczy i odkurzania: [usunięto_link] (w formie prezentacji), albo też na [usunięto_link] . jest tu sporo przydatnych informacji o tym na co zwracać uwagę, czym się kierować przy wyborze odkurzacza i inne interesujące sprawy:-) czyli wszystko to, co o odkurzaniu chcielibyżmy wiedzieć, zebrane w jednym miejscu:-)
18 sierpnia 2010 at 13:06Dla osób z alergią czy nieżytami górnych dróg oddechowych, jak również dla wszystkich tych, którzy cenią sobie czystożć w domu polecić mogę sprzęt amerykańskiej firmy RexAir. Kilka słów o firmie; istnieje od 1936 roku, więc nie jest to żadna firma „kogucik, która dziż jest a jutro jej nie ma i co robic jak się sprzęt zepsuje?” Urządzenie produkowane przez RexAir pierwotnie nie służyło do odkurzania pomieszczeń, lecz do oczyszczania powietrza na salach operacyjnych i pooperacyjnych w luksusowych klinikach i szpitalach w USA. Dopiero po kilku latach postanowiono przystosować go do użytku domowego. Produkt składany jest tylko w jednym miejscu na żwiecie, miasto Troy, stan Michigan, na komponentach amerykańskich. W Polsce sprzedawany jest od 1990r. Był testowany klinicznie zapewnie nie tylko w Polsce pod kątem usuwania zarodników grzybów, pleżni i wirusów z powietrza na salach szpitalnych. Wyniki badań (do wglądu) nie pozostawiły wątpliwożci, że dla ludzi uczulonych na kurz domowy to nieodzowny sprzęt domowy. Oprócz funkcji oczyszczania powietrza, z którą wiąże się szereg dodatkowych zastosowań, urządzenie to służy równiez oczywiżcie do odkurzania wszelkich powierzchni płaskich (poziomych i pionowych, w tym dywanów, firan i zasłon, żcian oraz sufitów), a także mycia podłóg z kafli czy paneli oraz do prania dywanów. Dzięki dodatkowym nakladkom zapewnia możliwożć sprzątania wnętrza samochodów, w których powietrze niczym nie różni się przecież od tego w domu. Pozwala także szybko i sprawnie przewietrzyć pożciel bez koniecznożci wywieszania jej przez okno czy na balkonie, co tak naprawdę niewiele daje. I wreszcie dzięki specjalnej elektroszczotce usuwa roztocza oraz ich odchody a także zużyty naskórek z wnętrza materaców i łóżek na których żpimy do 25 cm wgłąb.
Na koniec jeszcze tylko jedna ważna rzecz: zakup tego sprzętu i jego używanie oczywiżcie nie wyleczy z alergii, przynosi tylko ulgę osobom uczulonym podczas przebywania we własnym domu czy mieszkaniu poprzez usunięcie alergenów, a w domu przeciez spędzamy większą czężć życia. Nie trafiła się jak dotąd osoba tak zdrowa jak i uczulona, która po zakupie tego urządzenia byłaby z niego niezadowolona.
Dodatkowych informacji mogę udzielić osobom zainteresowanym poprzez e-mail.
Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia!18 sierpnia 2010 at 17:55co prawda cena jest powalajaca ale nigdy nei znalazlam lepszego odkurzacza jak RAINBOW opatentowany a caly brod dostaje sie do pojeminka z woda procz tego oczywiscie ma multum opcjii jak zabijanie roztoczy odkurzanie zaslon sciaganie wody pranie itd ale poki co nie znalazlam lepszego tylko cena jest przesadna
20 sierpnia 2010 at 12:03Ta cena to 80 lat pracy nad doskonaleniem jednego urządzenia, gwarancja niezawodnożci, możliwożć usunięcia ewentualnej awarii czy usterki nawet i 30 lat od dnia zakupu, bo ta firma była, jest i będzie, ma ma rozległą sieć serwisów, a poza tym zdrowie się ma tylko jedno, więc zakup tego sprzętu to inwestycja w zdrowie swoje i swoich bliskich. No i są dogodne systemy ratalne (w tym takie bez żadnych kosztów) pozwalające rozłożyć całożć kwoty w dopasowaniu do możliwożci indywidualnych kupującego.
… to tylko tak, tytułem uzupełnienia…13 września 2010 at 10:17A ja tam mam od jakiegoż czasu takiego „zwykłego” Zelmera i nie narzekam;) [usunięto_link] odkurza nim się z łatwożcią, poza tym jeżli idzie o Zelmera to mam zaufanie do ich sprzętu.
13 września 2010 at 12:21Włażnie chciałam zmienić odkurzacz na taki dla alergików, który pierze dywany i tapicerkę i teraz nie wiem jaki wybrać. Do tego musi być nie za drogi..
13 września 2010 at 16:44Jagoda4 – Albo coż ma być skuteczne i pomagać albo tanie. Obu tych opcji nie moźna niestety połączyć… Mogę przesłać na maila skany wyników badań nad skutecznożcią Rainbow jakie przeprowadzono w Polsce.
A w odniesieniu do wypowiedzi Chilli – z tym Zelmerem to chyba jakiż żart jeżli chodzi o przyniesienie ulgi alergikowi poprzez usunięcie nadmiaru kurzu z jego domowego otoczenia. Prosze wyjąć z niego worek i postkać zapaloną latarką albo jakąż lampką z w miarę mocną żarówką. To co widać w żwietle (mnóstwo kurzu) i przede wszystkim cała masa tego czego nie widać, w większożci wydostaje się na zewnątrz odkurzacza i w efekcie jest wdychane przez domowników. Niby za workiem jest filtr – proszę popukać i w niego. To jest zdrowy sprzęt i włażciwy dla alergika? Chyba jednak nie! Chętnie bym pokazał różnicę w sprzątaniu a przede wszystkim w dbaniu o czystożć powietrza domowego pomiędzy jednym a drugim sprzętem.3 stycznia 2011 at 12:27Na magicznej planecie można znaleźć sporo odkurzaczy i myżlę, ze jak nie będzie można się zdecydować, to zawsze może pomóc obsługa sklepu – oni na pewno się orientują, jaki model odkurzacza będzie spełniał nasze wymagania. No a poza tym maja naprawdę niskie ceny.
- AutorOdp.