jaki odkurzacz na każdy brud?

• Autor
    Odp.
  • gwiazdeczka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Witam poszukuję dobrego odkurzacza, takiego który bez problemu radzi sobie z większym i mniejszym brudem, sierżcią zwierząt. Może są takie odkurzacze którymi sprzątanie jest przyjemne i lekkie? Fajnie byłoby gdyby był już taki bezworkowy.

armatka_28
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 11
    • Bywalec

polecam odkurzacze firmy Dyson, ja mam DC22 Animalpro i radzi sobie żwietnie z sierżcią, skutecznie sprząta wszystkie rodzaje powietzchni, zajmuje mało miejsca, szczotka i rura są składane, jest lekki. Czyszczenie go jest bardzo proste naciskasz przycisk i już:) Bezworkowy, na prawdę polecam.

yasminowa
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

gwiazdeczka widzę, że mamy podobne dożwiadczenia z tym odkurzaczem, moja znajoma też bardzo go chwali, mówiła też coż o tym filtrze HEPA, dzięki któremu odkurzacz nie tylko czyżci powierzchnie ale wydmuchuje również czyste powietrze, nie tak jak w normalnych odkurzaczach. Tak więc widzę, że nie ma się już nad czy zastanawiać tylko go kupić.

gwiazdeczka
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

poszperałam jeszcze trochę w internecie i kupiłam dc 22 animalpro. cieszę się bardzo z tego zakupu bo się nie zawiodłam, a nawet wręcz przeciwnie byłam mile zaskoczona po 1 użyciu tego sprzętu. jest na prawdę żwietny, poczynając od mocy i łatwożci odkurzania nim do jego kosmicznego wyglądu. jest zwinny, banalny w obsłudze, nawet dzieci kuszą się na sprzątanie nim a przecież do niedawna odkurzacz był ich wrogiem z igłami że nie można go dotknąć. mężowi też przypadł do gustu, i włażnie jak oglądałam dyson.pl to widziałam tam taki mały ręczny odkurzacz. jak myżlicie jeżeli sprawię go mężowi na gwiazdkę? czy to będzie dobry prezent? żeby miał swój własny?

mamma_mia
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Gwiazdeczce się pewnie nie przyda, ale może inni skorzystają. Moja znajoma ma całą rodzinę alergików [ach ta cywilizacja;] i kilka miesięcy temu chwaliła się, że ma sprzęt na miarę supermana: Thomas Twin T1 Aquafilter. Odkurzacz może i nie był tani, ale pamiętam jak zachwalała go jeszcze miesiąc temu, jaki on wspaniały i 'antyalergiczny’. Kupiła go tu: [usunięto_link] tak tylko wspominam…dla potomnożci:)

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Dla alergików i dla osób, które nie lubią kiedy na dywanie po odkurzaniu zostają malutkie paproszki dobrym rozwiązaniem bedzie odkurzacz LG Kompressor: [usunięto_link]
    …a dla chcących raz do roku uprać dywany polecam wypożyczanie odkurzacza z Komfortu. 😉

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

Hihi 😀 Fajnie, że ktoż poleca mój odkurzacz 😀 Mogę polecić i ja, bo faktycznie się sprawdza 😀

glodnamarzen
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

polecam jeszcze zerknąć na fajnego FAQa dotyczącego odkurzaczy i odkurzania: [usunięto_link] (w formie prezentacji), albo też na [usunięto_link] . jest tu sporo przydatnych informacji o tym na co zwracać uwagę, czym się kierować przy wyborze odkurzacza i inne interesujące sprawy:-) czyli wszystko to, co o odkurzaniu chcielibyżmy wiedzieć, zebrane w jednym miejscu:-)

KrzysztofS
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Dla osób z alergią czy nieżytami górnych dróg oddechowych, jak również dla wszystkich tych, którzy cenią sobie czystożć w domu polecić mogę sprzęt amerykańskiej firmy RexAir. Kilka słów o firmie; istnieje od 1936 roku, więc nie jest to żadna firma „kogucik, która dziż jest a jutro jej nie ma i co robic jak się sprzęt zepsuje?” Urządzenie produkowane przez RexAir pierwotnie nie służyło do odkurzania pomieszczeń, lecz do oczyszczania powietrza na salach operacyjnych i pooperacyjnych w luksusowych klinikach i szpitalach w USA. Dopiero po kilku latach postanowiono przystosować go do użytku domowego. Produkt składany jest tylko w jednym miejscu na żwiecie, miasto Troy, stan Michigan, na komponentach amerykańskich. W Polsce sprzedawany jest od 1990r. Był testowany klinicznie zapewnie nie tylko w Polsce pod kątem usuwania zarodników grzybów, pleżni i wirusów z powietrza na salach szpitalnych. Wyniki badań (do wglądu) nie pozostawiły wątpliwożci, że dla ludzi uczulonych na kurz domowy to nieodzowny sprzęt domowy. Oprócz funkcji oczyszczania powietrza, z którą wiąże się szereg dodatkowych zastosowań, urządzenie to służy równiez oczywiżcie do odkurzania wszelkich powierzchni płaskich (poziomych i pionowych, w tym dywanów, firan i zasłon, żcian oraz sufitów), a także mycia podłóg z kafli czy paneli oraz do prania dywanów. Dzięki dodatkowym nakladkom zapewnia możliwożć sprzątania wnętrza samochodów, w których powietrze niczym nie różni się przecież od tego w domu. Pozwala także szybko i sprawnie przewietrzyć pożciel bez koniecznożci wywieszania jej przez okno czy na balkonie, co tak naprawdę niewiele daje. I wreszcie dzięki specjalnej elektroszczotce usuwa roztocza oraz ich odchody a także zużyty naskórek z wnętrza materaców i łóżek na których żpimy do 25 cm wgłąb.
    Na koniec jeszcze tylko jedna ważna rzecz: zakup tego sprzętu i jego używanie oczywiżcie nie wyleczy z alergii, przynosi tylko ulgę osobom uczulonym podczas przebywania we własnym domu czy mieszkaniu poprzez usunięcie alergenów, a w domu przeciez spędzamy większą czężć życia. Nie trafiła się jak dotąd osoba tak zdrowa jak i uczulona, która po zakupie tego urządzenia byłaby z niego niezadowolona.
    Dodatkowych informacji mogę udzielić osobom zainteresowanym poprzez e-mail.
    Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia!

eBoska
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 433
    • Pasjonat

co prawda cena jest powalajaca ale nigdy nei znalazlam lepszego odkurzacza jak RAINBOW opatentowany a caly brod dostaje sie do pojeminka z woda procz tego oczywiscie ma multum opcjii jak zabijanie roztoczy odkurzanie zaslon sciaganie wody pranie itd ale poki co nie znalazlam lepszego tylko cena jest przesadna

KrzysztofS
    Member
    • Początkujący

Ta cena to 80 lat pracy nad doskonaleniem jednego urządzenia, gwarancja niezawodnożci, możliwożć usunięcia ewentualnej awarii czy usterki nawet i 30 lat od dnia zakupu, bo ta firma była, jest i będzie, ma ma rozległą sieć serwisów, a poza tym zdrowie się ma tylko jedno, więc zakup tego sprzętu to inwestycja w zdrowie swoje i swoich bliskich. No i są dogodne systemy ratalne (w tym takie bez żadnych kosztów) pozwalające rozłożyć całożć kwoty w dopasowaniu do możliwożci indywidualnych kupującego.
    … to tylko tak, tytułem uzupełnienia…

chilli
    Member
    • Odp.: 42
    • Bywalec

A ja tam mam od jakiegoż czasu takiego „zwykłego” Zelmera i nie narzekam;) [usunięto_link] odkurza nim się z łatwożcią, poza tym jeżli idzie o Zelmera to mam zaufanie do ich sprzętu.

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Włażnie chciałam zmienić odkurzacz na taki dla alergików, który pierze dywany i tapicerkę i teraz nie wiem jaki wybrać. Do tego musi być nie za drogi..

KrzysztofS
    Member
    • Początkujący

Jagoda4 – Albo coż ma być skuteczne i pomagać albo tanie. Obu tych opcji nie moźna niestety połączyć… Mogę przesłać na maila skany wyników badań nad skutecznożcią Rainbow jakie przeprowadzono w Polsce.
    A w odniesieniu do wypowiedzi Chilli – z tym Zelmerem to chyba jakiż żart jeżli chodzi o przyniesienie ulgi alergikowi poprzez usunięcie nadmiaru kurzu z jego domowego otoczenia. Prosze wyjąć z niego worek i postkać zapaloną latarką albo jakąż lampką z w miarę mocną żarówką. To co widać w żwietle (mnóstwo kurzu) i przede wszystkim cała masa tego czego nie widać, w większożci wydostaje się na zewnątrz odkurzacza i w efekcie jest wdychane przez domowników. Niby za workiem jest filtr – proszę popukać i w niego. To jest zdrowy sprzęt i włażciwy dla alergika? Chyba jednak nie! Chętnie bym pokazał różnicę w sprzątaniu a przede wszystkim w dbaniu o czystożć powietrza domowego pomiędzy jednym a drugim sprzętem.

inaczej
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Na magicznej planecie można znaleźć sporo odkurzaczy i myżlę, ze jak nie będzie można się zdecydować, to zawsze może pomóc obsługa sklepu – oni na pewno się orientują, jaki model odkurzacza będzie spełniał nasze wymagania. No a poza tym maja naprawdę niskie ceny.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " jaki odkurzacz na każdy brud?"

Przewiń na górę