- AutorOdp.
- 21 września 2010 at 18:49
[usunięto_link] wrote:
Ja też uważam że tu wiek nie gra roli, tylko odpowiedzialnożć, dojrzałożć i przede wszystkim stabilnożć finansowa.
Dokładnie
21 września 2010 at 21:36[usunięto_link] wrote:
Przecież ciąża jest możliwa od momentu jak dziewczyna zaczyna miesiączkować. Kiedyż słyszałam o 11-latce w ciąży. Więc i 11 – latki, i 15 – latki mogą zachodzić w ciążę, chodzi o to, że one jeszcze wtedy są na etapie dojrzewania i to akurat nie jest odpowiedni moment na rodzenie dzieci.
Wg lekarzy najlepszy moment to 25 – 30 lat, ale jak wiadomo od każdej reguły są wyjątki.No i ? Nie pisałem ,że 15 to dolny wiek tylko grubo przed 18. A jak przeczytasz jeszcze raz to może zrozumiesz o czym pisałem. Ktoż poruszył fizjologię więc się do niej odniosłem ,nie interesuje mnie dojrzałożć emocjonalna w tym momencie.
21 września 2010 at 22:24ale mak polny napisala ,, najlepszy czas” w tedy kobieta jest juz dojzala i dobrze rozwinieta fizycznie. a w wieku np 15 lat to wszystkie hormony szaleja,
pamietaj najlepszy 😉
22 września 2010 at 17:07@mrówka wrote:
ale mak polny napisala ,, najlepszy czas” w tedy kobieta jest juz dojzala i dobrze rozwinieta fizycznie. a w wieku np 15 lat to wszystkie hormony szaleja,
pamietaj najlepszy 😉
odnisłem się do tego:
Biologicznie najlepszy czas na urodzenie dziecka jest przed trzydziestką.
Tamto napisała później 😉
A wieku 15 lat jest rozwinięta i na pewno sporo przed 18 jeżli już nie w wieku 15. Co do podawania 12 lat to już nie przegnajcie 😀22 września 2010 at 17:15pedagoogika opiekuncza …przedmiot biomedyka…procent dzieci z zespolem roznych uposledzen…wzrasta statystycznie u kobiet od 30 roku zycia w zwyz, tak wiec kobieta po trzydziestce ma wieksze szanse na urodzenie dziecka chorego jak kobieta przed….tak mnie uczyli na studiach…nie mam ksiazek by teraz przytoczyc statystyke ale procent jest dosc znaczny….wiec najlepszym wiekiem na urodzenie dziecka to wiek przed trzydziestka
22 września 2010 at 17:37[usunięto_link] wrote:
wiec najlepszym wiekiem na urodzenie dziecka to wiek przed trzydziestka
Tak jest ,zgadzam się 😀
23 września 2010 at 11:16Na pewno nie jest to wiek od 22 jak pisała Nadia. Rodzenie w wieku 15 ,nie sądzę by miało jakikolwiek negatywny wpływ fizjologiczny na dziecko bądź matkę.
7 lipca 2011 at 12:34ok 25 la skończone studia najlepiej jeszcze stała praca
2 października 2013 at 09:00Podobno przed 30-tką, ale różnie bywa 🙂
2 października 2013 at 12:31myżlę że 20-25 lat 🙂
- AutorOdp.