• Autor
    Odp.
  • Basia26
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Ja obecnie jestem na diecie i nie jem zwykłego chleba wogóle, tylko pieczywo chrupkie. Zawsze można chleb zastapić ryżem, razowym makaronem czy kaszą gryczaną.

mythbuster
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 205
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Ja obecnie jestem na diecie i nie jem zwykłego chleba wogóle, tylko pieczywo chrupkie. Zawsze można chleb zastapić ryżem, razowym makaronem czy kaszą gryczaną.

A czym rózni się chleb od ryżu czy makarony pod względem zawartożci węglowodanów tudzież indeksu glikemicznego? Węglowodan to węglowodanam.

nudle-invejder
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 30
    • Bywalec

Ja ostatnio też tylko schulstadem sie opycham…. nie wiem czy zdrowy czy nie ale dobry… i to chyba jedyny chlebek „markowy” ktory kojarze.

maluchna
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 51
    • Stały bywalec

wasa to jest jakies obrzydlistwo!nie moge tego do ust wziac:(w diecie bezwarunkowo ciemne pieczywo-graham, pelnoziarnisty.jezeli liczysz kalorie to sliwkowe albo pumpernikiel:)faktycznie schulstad jest dobry,mozesz tez poszukac po piekarniach w swoim miescie:)

maljoanna
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

grachamki,pieczywo ciemne moze byż z dodatkami np.żliwki suszonej.

mojito
    Member
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

ja z kolei lubie fitness:)a jeszcze ze sliwka-wypas

Tricky
    Member
    • Odp.: 22
    • Bywalec

zgadzam sie: ja tez jem tylko ciemny chleb. W mojej piekarni kołodomu robia mega wypas chlebek z ziarnami – jest po prostu przepyszny. ale często jak po pracy ide kupować to już go nie ma i musze sia zadowolić takim ZDROWA LINIA z ziarnami i błonnikiem, który jest bardzo podobny w smaku

mojito
    Member
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

jennyharris, masz swieta racje. ja przez pewien czas jadlam chlebek pewnej polskiej firmy, razowy i takie tam, po czym sie okazalo ze ma on dodatek skrobi ziemniaczanej. od tego czasu zaczelam uwaznie czytac opakowania. wole kupic sobie takiego szulstada razowego, czy isc do piekarni na osiedle obok gdzie wiec co kupuje, niz eksperymentowac. tym bardziej, ze ciemny chlebek jest i tak troche drozszy, wiec te kilka groszy nie robi znowu takiej roznicy:)

zuza_130
    Member
    • Odp.: 218
    • Zapaleniec

Polecam Tobie pełnoziarnisty chleb. Ja stosuję i działa 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " jakie pieczywo powinnam jesc?"

Przewiń na górę