- AutorOdp.
- 5 marca 2007 at 14:34
Ja obecnie jestem na diecie i nie jem zwykłego chleba wogóle, tylko pieczywo chrupkie. Zawsze można chleb zastapić ryżem, razowym makaronem czy kaszą gryczaną.
5 marca 2007 at 19:49[usunięto_link] wrote:
Ja obecnie jestem na diecie i nie jem zwykłego chleba wogóle, tylko pieczywo chrupkie. Zawsze można chleb zastapić ryżem, razowym makaronem czy kaszą gryczaną.
A czym rózni się chleb od ryżu czy makarony pod względem zawartożci węglowodanów tudzież indeksu glikemicznego? Węglowodan to węglowodanam.
22 marca 2007 at 10:31Ja ostatnio też tylko schulstadem sie opycham…. nie wiem czy zdrowy czy nie ale dobry… i to chyba jedyny chlebek „markowy” ktory kojarze.
28 marca 2007 at 17:31wasa to jest jakies obrzydlistwo!nie moge tego do ust wziac:(w diecie bezwarunkowo ciemne pieczywo-graham, pelnoziarnisty.jezeli liczysz kalorie to sliwkowe albo pumpernikiel:)faktycznie schulstad jest dobry,mozesz tez poszukac po piekarniach w swoim miescie:)
29 marca 2007 at 06:38grachamki,pieczywo ciemne moze byż z dodatkami np.żliwki suszonej.
3 kwietnia 2007 at 20:40ja z kolei lubie fitness:)a jeszcze ze sliwka-wypas
19 kwietnia 2007 at 14:25zgadzam sie: ja tez jem tylko ciemny chleb. W mojej piekarni kołodomu robia mega wypas chlebek z ziarnami – jest po prostu przepyszny. ale często jak po pracy ide kupować to już go nie ma i musze sia zadowolić takim ZDROWA LINIA z ziarnami i błonnikiem, który jest bardzo podobny w smaku
25 kwietnia 2007 at 17:37jennyharris, masz swieta racje. ja przez pewien czas jadlam chlebek pewnej polskiej firmy, razowy i takie tam, po czym sie okazalo ze ma on dodatek skrobi ziemniaczanej. od tego czasu zaczelam uwaznie czytac opakowania. wole kupic sobie takiego szulstada razowego, czy isc do piekarni na osiedle obok gdzie wiec co kupuje, niz eksperymentowac. tym bardziej, ze ciemny chlebek jest i tak troche drozszy, wiec te kilka groszy nie robi znowu takiej roznicy:)
15 czerwca 2008 at 17:32Polecam Tobie pełnoziarnisty chleb. Ja stosuję i działa 🙂
- AutorOdp.