- AutorOdp.
- 13 marca 2012 at 08:59
Mam problem, bo moi znajomi odwiedzą mnie weekend i wprosili sie na grilla. Powiedzcie mi jaki alkohol pasuje podać do potraw z grilla? Będzie to towarzystwo z przewagą męzczyzn. Będę wdzieczna za każdą podpowiedż.. 🙂
13 marca 2012 at 15:05to zalezy kto co lubi. Faceci raczej piwo, choć wiem że kobiety tez lubia piwo , moze być ze sokiem 🙂
15 marca 2012 at 11:58Jak dla mnie to najlepsze pod grilla jest piwko, ale u niektórych znajomych to pojawiają się tam przy takiej okazji mocniejsze alkohole.
15 marca 2012 at 17:00Widzę, że panowie stawiają na piwo. A macie jakież swoje ulubione piwo, czy to obojętne jakie jest? 😀
16 marca 2012 at 19:34Obojętne to nie, każdy ma przecież jakież swoje ulubione w smaku, ja mam kilka, ale nie będę ich tu reklamował.
19 marca 2012 at 17:20to nie reklama, mozesz sie przyznać jakie lubisz piwo. 😀
20 marca 2012 at 18:21Niech będzie, uwaga : perła, warka strong, grolsch, pewnie coż jeszcze, ale wystarczy na razie 🙂
25 marca 2012 at 07:47Chcialabym sie dowiedzieć, jeszcze jak najszybciej rozpalić grilla. Często podpalałam denaturatem, ale potrawy miały bardzo dziwny smak. Sąsiad polecił mi podpałkę GrillPack, czy ktoż z Was używał tej podpałki? Jesli tak to powiedzcie, czy to prawda, że można szybko i bezpiecznie rozpalić grilla.
3 kwietnia 2012 at 11:58Słyszałem o takiej podpałce już ub roku, ale nie było mi dane wypróbować. Udało mi się wygooglać sklep internetowy, gdzie można takową kupić. Chętnie podam link, ale mam stracha, żeby mnie tu na dzień dobry nie „skasowano”. 😀 Może następnym razem. Ciekaw jestem, czy faktycznie jest tak przyjazny kobietom? Jako faceci powinniżmy być już zazdrożni, czy jeszcze chwilę poczekać? 😆
5 kwietnia 2012 at 08:38Faktycznie jest taka podpałka. Łatwo znaleźć w necie. Spotkałam też na stacji benzynowej. Panie nawet z długimi tipsami ja obsłuży bez problemu. Wracając do trunków. Panowie powinni cieszyć się z grill packa. Zamiast tkwić przy grillu i nadwyrężać płuca, mogą oddać się temu co najlepiej lubią. A więc żłopać to swoje ulubione piwsko.:)
6 kwietnia 2012 at 10:47Widzę, że nie tylko ja poznałem walory tego urządzenia. Nie japońskie, nie na tranzystorach a działa 😀 Sądzę, że to jest jakiż przełom. Jedziesz na majówkę, zabierasz grill packa i nie martwisz się, że węgiel się rozsypie w aucie. Rączki czyste, głowa spokojna, tylko jeżć i wypoczywać 🙂
12 kwietnia 2012 at 13:44Co do napojów do grilla bardzo lubię wermut dożć mocno rozrzedzony w wodą sodowa. Warto spróbować.
13 kwietnia 2012 at 10:22Ilu grillujących tyle przepisów i smaków. To jest fantastyczne w grillowaniu, że można każdorazowo komponować składniki, zarówno potraw jak i napojów. Obowiązuje pełna dowolnożć.
16 kwietnia 2012 at 09:50Ja zdecydowanie do grilla podaję piwo, zazwyczaj kupujemy róże piwka, dla kobitek jakież wymyslne, smakowe:) i zielone butelki, a dla panów – różnie, nasi znajomi bardzo lubią przeniczne (tak jak mój mąż) i zazwyczaj ono króluje w męskim gronie. Mam nadzieję że już niedługo pogoda pozwoli i sezon grillowy rozpocznie się na dobre:) najgorszy będzie tylko ten kac po piwie, ja najciężej go przeżywam…
16 kwietnia 2012 at 19:48na kaca zawsze jest jakiż sposób :p a co do girlla to rzeczywiżcie, piwko jest najlepsze! i tak jak koleżanka wyżej z kumpelami pijemy jakież smakowe wymysły :] ale jakoż nie wchodzi mi picie takiego zwyczajnego piwa… no chyba, że z sokiem 🙂
- AutorOdp.