- Ten temat ma 29 odpowiedzi, 12 g艂os贸w, a ostatnio zosta艂 zaktualizowany 18 lat, 3 miesi膮ce temu przez
Julia23.
- AutorWpisy
- 25 lutego 2008 o 12:25 #108434
Wow, Wow, Wow !!!!!!!
Widze, 偶e utworzy艂a si臋 tu wielka dyskusja. ja szczerze m贸wi膮c, te偶 za pierwszym razem czytaj膮c Tw贸j post, parvati, nie mog艂am w to uwierzy膰, ale r贸znie w 偶yciu jest, cuda si臋 zdarzaj膮. Ja takiego perfekcjonizmu nie potrafi臋 osi膮gn膮膰, ale postaram sie jako偶 sobie pouk艂ada膰 zaj臋cia w tygodniu, 偶eby mie膰 czas mniej wi臋cej na wszystko i wszystkich. 馃檪25 lutego 2008 o 14:02 #108435ja wcale nie jestem perfekcjonistka:)))
25 lutego 2008 o 14:47 #108436dziewczyny, nie szkoda wam czasu na „swary g艂upie”?
ale fakt im wiecej mam na glowie tym bardziej zorganizowana jestem, jakby brak natloku zajec uwstecznial mnie w dobrej organizacji pracy.
ale planowanie sobie czasu jest dobre, niejeden raz pomaga, polecam25 lutego 2008 o 15:17 #108437Kwestia zorganizowania i tyle. 馃檪
Mam zaj臋cia od 8 do 20:30, trzy razy w tygodniu, z jednym 1,5 h okienkiem. Natomiast 2 razy w tygodniu od 10 do ok. 16. (2 kierunki). Do tego dorabiam, udzielaj膮c korepetycji.
Spotykam si臋 z ch艂opakiem, ze znajomymi, mam czas na kino, teatr, sport, komputer, nauk臋 i jeszcze chc臋 wst膮pi膰 do ko艂a naukowego;p. Czasami si臋 sama dziwi臋, 偶e potrafi臋 du偶o czasu po prostu „zmarnowa膰”- na buszowanie w necie, rozmy偶lanie, TV.Im bardziej mam napi臋ty plan, tym si臋 bardziej spr臋偶am i lepiej mi to wszystko wychodzi. 馃槈
25 lutego 2008 o 18:51 #108438a ja im bardziej mam napi臋ty plan… tym bardziej go sobie jeszcze napinam… 馃檮
jako偶 tak si臋 sk艂ada, 偶e mam takie okresy stagnacji w 偶y膰ku, robota, od biedy czasem na zaj臋cia si臋 wybior臋 jak mi si臋 chce… (zaoczne studia) i co najwy偶ej przed tv albo kompem moge si臋 poleni膰…
a jak si臋 zaczn臋 rozkr臋ca膰, to biegam na wszy偶ciutkie zjazdy, w robocie dodatkowe zlecenia bior臋, latam do kina, po imprezach, jeszcze zd膮偶臋 do dentysty wpa偶膰, itp, itd… no tak jako偶 si艂膮 rozp臋du wychodzi… a szcz臋偶liwa jestem wtedy jak nigdy… i facet si臋 cieszy 偶e spe艂nion膮 kobiet臋 w domu ma.
du偶o lepiej mi si臋 偶yje z tymi wszystkimi zaj臋ciami, i przyjemniej, i satysfakcja jest, i energia zamiast si臋 wyczerpywa膰 ro偶nie sobie…
26 lutego 2008 o 15:10 #108439Czyli mora艂 jest taki: im mamy mniej czasu teoretycznie, tym w praktyce mamy go wi臋cej. Ja mia艂am go ostatnio za du偶o, niestety. Jakis niedosyt czuj臋 spogl膮daj膮c wstecz na ostatnie tygodnie.
Dwa kierunki studi贸w to zjawisko ca艂kiem normalne w ostatnim czasie wi臋c nie ma co robi膰 z niego afery.
26 lutego 2008 o 16:10 #108440dla jednych normalne, dla innych nie do uwierzenia:)))
26 lutego 2008 o 22:43 #108441@VanillaSky wrote:
Czyli mora艂 jest taki: im mamy mniej czasu teoretycznie, tym w praktyce mamy go wi臋cej.
nie. im wi臋cej rzeczy chcemy zrobi膰, tym bardziej cenimy czas, kt贸ry nam przys艂uguje. czasu mamy przecie偶 tyle samo wszyscy i zawsze. jakie偶 24 godziny na dobe, siedem dni w tygodniu. rzecz w tym, na co kto chce je wykorzysta膰…
28 lutego 2008 o 18:37 #108442@Manora wrote:
Im bardziej mam napi臋ty plan, tym si臋 bardziej spr臋偶am i lepiej mi to wszystko wychodzi. 馃槈
Zgadza si臋, tak rzeczywi偶cie jest. 馃檪
Dlatego ja ostatnio 偶yj臋 szybko i nawet lepiej si臋 czuj臋, czas nie przecieka mi przez palce, jak wtedy kiedy mia艂am znacznie mniej zaj臋膰.29 lutego 2008 o 15:07 #108443@Niuszka86 wrote:
Dla mnie parvati jest osob膮 ma艂o wiarygodn膮.
Nie uwierz臋 偶e kto偶, kto rzekomo kszta艂ci si臋 na 3 kierunkach i ma do tego same pi膮teczki, pracuje, piel臋gnuje wspania艂y zwi膮zek, prowadzi dom mia艂by jeszcze czas na aktywne udzielanie si臋 na niejednym forum(7.26 post贸w dziennie to nie bagatela) oraz „buszowanie” po sklepach.
Jest to po prostu nierealne.co w tym nierealnego??
ja studiuj臋, prowadz臋 dom, wychowuj臋 c贸rk臋, robi臋 kursy zawodowe z fizjoterapii chodz臋 na aerobik, basen i gimnastyk臋, dorabiam ostatnio jako masa偶ystka mieszkam z moim facetem i naszym dzieckiem potrafimy tak zorganizowa膰 czas, ze zawsze jedno z nas jest z dzieckiem w domu i tez mam czas na dwa fora + zakupy i spacer im mniej czasu tym wi臋cej potrafi臋 zadrobi膰
co do terminarza mam w nim wszystko zapisane bez niego jak bez r臋ki nie mam pami臋ci do dat niestety o godzinach nie wspomn臋 馃榾 馃槈5 marca 2008 o 07:17 #108444Magdulko ja nie twierdz臋 偶e cz艂owiek zapracowany nie mo偶e znale藕膰 chwilki 偶eby napisa膰 na forum, przecie偶 sama jestem przyk艂adem! 馃榾
Jednak偶e r贸偶nica mi臋dzy Twoimi 0.45 post贸w dziennie a 7.20 parvati jest kolosalna!
Po prostu nie wydaje mi si臋 偶eby dla osoby tak aktywnej jak opisuje siebie parvati pisanie na forum by艂o a偶 tak atrakcyjn膮 rozrywk膮 偶eby po codziennym maratonie mia艂a zawsze ochot臋 siada膰 do komputera i b艂yskawicznie odpowiada膰 na ka偶dy krytykuj膮cy jej osob臋 post.
Aby unikn膮膰 dalszych niepotrzebnych wymian zda艅 z w.w osob膮 jeszcze raz podkre偶lam 偶e s膮 to tylko moje przypuszczenia jak jest wie tylko ona i wcale nie musi si臋 t艂umaczy膰 馃榾 馃榾 馃榾5 marca 2008 o 07:34 #108445Niuszka86, ja si臋 z Tob膮 te偶 zgadzam. Bo przy takiej ilo偶ci post贸w (7,20) nie jest mo偶liwe 偶ycie na takich obrrotach. Na takie odpisywanie post贸w to trzeba du偶o przeczyta膰, pomy偶le膰 i napisa膰. Dlatego to dla mnie jest impossible.
Co do zastosowanych rad, to uwa偶am, ze kalendarzyk jest dobrym pomysl艂em zw艂aszcza przy tak du偶ej ilo偶ci zaj臋膰. I zgadzam si臋 z tygryskiem, ze ” im wi臋cej rzeczy chcemy zrobi膰, tym bardziej cenimy czas, kt贸ry nam przys艂uguje. czasu mamy przecie偶 tyle samo wszyscy i zawsze. jakie偶 24 godziny na dobe, siedem dni w tygodniu. rzecz w tym, na co kto chce je wykorzysta膰…”. Dodam tylko, ze trzeba chcie膰. Ja zauwa偶am teraz, ze liczy si臋 ka偶da minuta, 偶e przez te tylko 5 minut mo偶na tyle zrobi膰. A nie gdyba膰, my偶le膰, trzeba dzia艂a膰, robi膰. I metod臋 t膮 stosuj臋 w pracy i dobrze idzie, nawet robi臋 juz rzeczy kt贸re odk艂ada艂am na p贸藕niej. Super. I nawet czuj臋 si臋 lepiej, taka bardziej energiczna. Dzi臋kuj臋 wszystkim za pomoc. Buziaczki 馃檪6 marca 2008 o 08:20 #108446@Niuszka86 wrote:
Magdulko ja nie twierdz臋 偶e cz艂owiek zapracowany nie mo偶e znale藕膰 chwilki 偶eby napisa膰 na forum, przecie偶 sama jestem przyk艂adem! 馃榾
Jednak偶e r贸偶nica mi臋dzy Twoimi 0.45 post贸w dziennie a 7.20 parvati jest kolosalna!Niuszka tyle, 偶e ja jestem jeszcze moderatorem na innym forum gdzie mamy 21743 u偶ytkownik贸w i tam moja norma to 6.24 post贸w dziennie( przez co posty liczone s膮 inaczej ni偶 tu ) 馃榾 wszytko sie da tylko trzeba mie膰 dobrze pouk艂adany dzie艅 itd. cho膰 czasami jest ci臋偶ko 馃檪
8 marca 2008 o 15:12 #108447dobra, przyznam si臋… czasem w robocie jak nikt nie widzi i nie mam nic pilnego do roboty siedze sobie w necie… 馃槈 bo ja osobi偶cie tak po pracy najcz臋sciej mam ju偶 kompa dosy膰… ale je偶li np. wpadni臋cie na forum wpisuje si臋 w te 8-10 h dziennie… tylko ciii…. 馃槇
przeciez wiem 偶e wiele os贸b tak robi… przyzna膰 si臋, na pewno nie jestem jedyna 馃槈
11 marca 2008 o 10:33 #108448No w艂a偶nie m贸j cykl 偶ycia zosta艂 zak艂贸cony przez tragedi臋. Ot贸偶 zmar艂 tato mojego ch艂opaka. Nie zna艂am go dobrze, ale to w ko艅cu tato mojego Najukocha艅szego. Nie mog臋 ostatnio spa膰, je偶膰 a nawet skupi膰 si臋. Mam nadziej臋 偶e po wczorajszym pogrzebie to jako偶 wr贸c臋 do swojej formy. A zaleg艂o偶膰i rosn膮. A jeszcze teraz M贸j Ukochany siedzi z mam膮 w innym mie偶cie i od czasu do czasu musze pojecha膰 ich zobaczyc. A czasu?? Brak, ale trzeba. Trzeba co偶 innego po偶wi臋ci膰.
- AutorWpisy
- Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.