• Autor
    Odp.
  • kolo1929
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

W nocy pijesz, rano budzisz sie na fazie, 2 kliny i kac przyjdzie dopiero w nocy jak bedziecie spaly!
    A tak na serio to jest 5 rzeczy, ktore pomoga jezeli je wykona sie nastpnego dnia, kolejnosc raczej dowolna: kąpiel, rosół, sex, spacer, piwo. Polecam!

alatris
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 72
    • Stały bywalec

Kąpiel, rosół, sex, spacer, piwo – to są sposoby nie tylko na kaca, ale ogólnie te czynnożci są fajne i poprawiają samopoczucie 😉

szpileczka99
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 80
    • Stały bywalec

no może i są dobre te czynnożci na kaca lecz rosół to nie wiem czy by mi się chciało robić po imprezce z bólem głowy.. a to piwko to też nie wiem bo kac po piwie też może mnie dopażć jeszcze:p

bera_87
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 182
    • Zapaleniec

bo to jest bzdura!! nie mówimy przecież o nie wiadomo jakich melanżach, że trwają tydzień czy więcej ,a raczej o piciu okazyjnie, w normalnych ilożciach…tzn takich po których boli głowa, ale wątroba jeszcze pociągnie;P:P

szpileczka99
    Member
    • Odp.: 80
    • Stały bywalec

i włażnie do takiego okazjonalnego picia najlepiej miec przy sobie 2kc, a nie leczyć tego kaca jeszcze dodatkowym piwem;p

pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

przed pójżciem spać trzeba wypić duuuuużo wody, to zdecydowanie zapewni lepsze samopoczucie następnego dnia 🙂

okm
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 126
    • Zapaleniec

też piję przed pojsciem spać butelkę wody małą:) a co z tym 2kc? działa?

mulan22
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Nie polecam 2kc używać zbyt często. To sama chemia, której dostarczamy naszemu organizmowi. Najlepszym sposobem, żeby zapobiec cierpieniom z powodu kaca na drugi dzień jest picie wody podczas imprezy. Jeżeli pijesz wino, to powinnaż wypić dwa razy tyle wody. Niestety bardzo trudno jest jednak pamiętać o tym czynniku podczas imprezy. Ale jeżli będziesz się stosowała to gwarantuję, że nie tylko nie będziesz miała kaca drugiego dnia, ale także nie upijesz się zbyt szybko na imprezie.

pauulek21
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Nie polecam 2kc używać zbyt często. To sama chemia, której dostarczamy naszemu organizmowi. Najlepszym sposobem, żeby zapobiec cierpieniom z powodu kaca na drugi dzień jest picie wody podczas imprezy. Jeżeli pijesz wino, to powinnaż wypić dwa razy tyle wody.

Trochę przesadzasz, przeciez teraz ta „chemia” jest we wszystkim. Picie wody to faktycznie dobry sposób, ale tyle jeżli wypijesz jej bardzo dużo. A przeciez siedząc na imprezie nikt nie będzie pił alkoholu i do tego 2 litrów wody :):)
    Dlatego ja chwalę sobie 2kc, ostatnio wzięłam na imprezie i na drugi dzień czułam się ok 🙂 No i nie musiałam brać ze sobą wielkiej butli wody 😛

nejtan
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

ooo tez się nie zgodzę!:) ja brałam 2kc na na prawdę suto zakrapianych imprezach i na drugi dzień do pracy bez bólu głowy, mdłożci. Trzeba tylko stosować się do ulotki, by tabletki łykać w trakcie picia. Nie chcę nic mówić, ale dzisiaj dostępny alkohol to też chemia:))))))))) etanol mówi Wam to coż?;D

pauulek21
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Niestety chemii dzisiaj nie unikniesz 🙁 chyba, ze nie bedziemy jesc ani pic 😛 2kc to suplement diety więc wg mnie jest duzo lepszy nic np. jakies napoje energetyczne, które oprócz tego, że dają kopa, nie przynoszą innych korzyżci.

nejtan
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

niektórzy lubią na przykłąd drinki z napojami energetycznymi, które co tu mówić, robią tak, że serducho bije jak szalone, ciżnienie się podnosi, dlatego jak ktoż lubi taki smak, to może lepiej wziąć ten 2kc Drink, który tak samakuje, a przynajmniej nie będzie kaca na drugi dzień i serce nie wyskoczy:)

Kasztan
    Member
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

sposób – wypicie dużej ilożci wody ( 1l.) jeszcze przed pójżciem spać, a rano kefirek 🙂

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

o tak, kefirek piękna sprawa 🙂

a ja się muszę pochwalić, że ostatnio tak kontroluję ilożć wypijanego alko, że nawet kaca następnego dnia nie mam! 8)

Kowal2
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 673
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

sposób – wypicie dużej ilożci wody ( 1l.)

😆

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kac, sposoby:)"

Przewiń na górę