- AutorOdp.
- 28 września 2013 at 10:52
Nie ma jednego i zarazem dobrego sposobu na kaca,każdy organizm zareaguje inaczej na różną dawkę alkoholu i to normalna sprawa. Mnie akurat zawsze męczy i w żaden sposób nie moge sobie z nim poradzić po imprezie.. Jedyne wyjżcie to pić minimalne ilożci.
2 października 2013 at 14:00[usunięto_link] wrote:
Nie czytałam ulotki, ani nie konsultowałam się z lekarzem lub farmaceutą, lecz z tego co mi się wydaje to inaczej rozkłada alkohol nie powoduje jego gromadzenia gdzież tam.
Tak wiem, bardzo pomocna wypowiedź 😉
Hahah bardzo pomocna odpowiedź :). Zapewne to ˜gdzież tam to jest we krwi zapewne. Działanie ma naprawdę dobre, bo w końcu coż co działa a nie tylko uzupełnia witaminki.
6 października 2013 at 10:50Ponoć picie dużych ilożci wody w trakcie picia dodatkowo i po piciu. Ciekawe takie artykuły zdrowotne można [usunięto_link] poczytać, włażnie też chyba jest coż o tym. Nam o piciu tej wody mówił kiedyż instruktor jazdy 🙂
6 października 2013 at 13:39[usunięto_link] wrote:
Ponoć picie dużych ilożci wody w trakcie picia dodatkowo i po piciu. Ciekawe takie artykuły zdrowotne można [usunięto_link] poczytać, włażnie też chyba jest coż o tym. Nam o piciu tej wody mówił kiedyż instruktor jazdy 🙂
W teorii pewnie tak, ale nie znam nikogo kto na imprezie między jednym a drugim drinkiem pije wodę 😉
8 października 2013 at 14:04O tym piciu wody też słyszałam, ponadto podobno pomaga jeszcze picie soku z cytryny lub jedzenie owoców kiwi, bo zawierają duże ilożci witaminy C.
25 października 2013 at 21:55wbrew pozorom jajecznica, rosołek i sporo snu…dnia następnego 🙂
5 listopada 2013 at 17:04Ja nie mam nigdy kaca gdy pije wódkę schłodzoną i popijam colą lub pepsi i pomiędzy pije kawę. Ale ogólnie wiem, że nie działa to na wszystkich to lepiej wziąć 2kc 🙂 lub nie pić:)
6 grudnia 2013 at 12:30Po pierwsze: tabletki w aptece na kaca, które bierze się jeszcze przed imprezą. Po drugie: dużo wody przed imprezą, w trakcie i po. Wypij najlepiej całą szklankę przed pójżciem spać. A rano: dobra jajecznica, gorąca kawa i ewentualnie tabletka na ból głowy. Udanych imprez:)
12 grudnia 2013 at 16:02Pić dużo wody lub popić alkoholem 🙂
24 maja 2014 at 06:36Podbijam wątek.
Ciekawi mnie czy z wiekiem macie czężciej kaca po podobnej ilożci alkoholu jak dawniej, czy bez roznicy?25 maja 2014 at 21:25U mnie rzeczywiżcie z wiekiem to się zmieniło i to na gorsze 😉 Ale i pracy mam więcej, więc jestem zmęczona czężciej i mocniej. Ale zawsze pamiętam, że najważniejsza jest wątroba i to o nią trzeba zadbać.
26 maja 2014 at 16:59To podobnie jak i u mnie 🙁 A juz balam się, że tak tylko u mnie.
Masz jakież sposoby na łatwiejszy dzień po imprezie?27 maja 2014 at 06:08Ja na kaca jem jakiż sorbet lodowy 🙂 ból glowy i inne dolegliwożci jak ręką odją 🙂
4 czerwca 2014 at 19:25Sorbet lodowy? serio to pomaga? ale zaskoczenie ;D słyszałam u zupie z mięsną wkładką, ale że sorbet, życie nie przestaje zaskakiwać 😉 Ja staram się dbać o wątrobę, bo to na niej w głównej mierze spoczywa odpowiedzialnożć za poradzenie sobie z alkoholem. Gdy tylko mogę ratuję się jakimż skutecznym lekiem z sylimaryną – naturalny składnik uzyskiwany z ostropestu.
5 czerwca 2014 at 12:26O sorbecie tez nie słyszalam, ale dobrze uczyć sie na dożwiadczeniach innych 🙂
Sylimaryna – też pierwsze słyszę, popytam w aptece po mocniejszej imprezie o nią. Rozumiem, że to na watrobę. - AutorOdp.