• Autor
    Odp.
  • SklepKokosowy
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 36
    • Bywalec

Nie ma jednego i zarazem dobrego sposobu na kaca,każdy organizm zareaguje inaczej na różną dawkę alkoholu i to normalna sprawa. Mnie akurat zawsze męczy i w żaden sposób nie moge sobie z nim poradzić po imprezie.. Jedyne wyjżcie to pić minimalne ilożci.

Mandarynka
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Nie czytałam ulotki, ani nie konsultowałam się z lekarzem lub farmaceutą, lecz z tego co mi się wydaje to inaczej rozkłada alkohol nie powoduje jego gromadzenia gdzież tam.

Tak wiem, bardzo pomocna wypowiedź 😉

Hahah bardzo pomocna odpowiedź :). Zapewne to ˜gdzież tam to jest we krwi zapewne. Działanie ma naprawdę dobre, bo w końcu coż co działa a nie tylko uzupełnia witaminki.

Neteniia
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ponoć picie dużych ilożci wody w trakcie picia dodatkowo i po piciu. Ciekawe takie artykuły zdrowotne można [usunięto_link] poczytać, włażnie też chyba jest coż o tym. Nam o piciu tej wody mówił kiedyż instruktor jazdy 🙂

pumpkin
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Ponoć picie dużych ilożci wody w trakcie picia dodatkowo i po piciu. Ciekawe takie artykuły zdrowotne można [usunięto_link] poczytać, włażnie też chyba jest coż o tym. Nam o piciu tej wody mówił kiedyż instruktor jazdy 🙂

W teorii pewnie tak, ale nie znam nikogo kto na imprezie między jednym a drugim drinkiem pije wodę 😉

margaretka1234
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

O tym piciu wody też słyszałam, ponadto podobno pomaga jeszcze picie soku z cytryny lub jedzenie owoców kiwi, bo zawierają duże ilożci witaminy C.

Karolcia82
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 151
    • Zapaleniec

wbrew pozorom jajecznica, rosołek i sporo snu…dnia następnego 🙂

anulka210
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Ja nie mam nigdy kaca gdy pije wódkę schłodzoną i popijam colą lub pepsi i pomiędzy pije kawę. Ale ogólnie wiem, że nie działa to na wszystkich to lepiej wziąć 2kc 🙂 lub nie pić:)

ajuki
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Po pierwsze: tabletki w aptece na kaca, które bierze się jeszcze przed imprezą. Po drugie: dużo wody przed imprezą, w trakcie i po. Wypij najlepiej całą szklankę przed pójżciem spać. A rano: dobra jajecznica, gorąca kawa i ewentualnie tabletka na ból głowy. Udanych imprez:)

sylwia441
    Member
    • Odp.: 28
    • Bywalec

Pić dużo wody lub popić alkoholem 🙂

seterka
    Member
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

Podbijam wątek.
    Ciekawi mnie czy z wiekiem macie czężciej kaca po podobnej ilożci alkoholu jak dawniej, czy bez roznicy?

delfina
    Member
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

U mnie rzeczywiżcie z wiekiem to się zmieniło i to na gorsze 😉 Ale i pracy mam więcej, więc jestem zmęczona czężciej i mocniej. Ale zawsze pamiętam, że najważniejsza jest wątroba i to o nią trzeba zadbać.

seterka
    Member
    • Zapaleniec

To podobnie jak i u mnie 🙁 A juz balam się, że tak tylko u mnie.
    Masz jakież sposoby na łatwiejszy dzień po imprezie?

Melata
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

Ja na kaca jem jakiż sorbet lodowy 🙂 ból glowy i inne dolegliwożci jak ręką odją 🙂

delfina
    Member
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

Sorbet lodowy? serio to pomaga? ale zaskoczenie ;D słyszałam u zupie z mięsną wkładką, ale że sorbet, życie nie przestaje zaskakiwać 😉 Ja staram się dbać o wątrobę, bo to na niej w głównej mierze spoczywa odpowiedzialnożć za poradzenie sobie z alkoholem. Gdy tylko mogę ratuję się jakimż skutecznym lekiem z sylimaryną – naturalny składnik uzyskiwany z ostropestu.

seterka
    Member
    • Zapaleniec

O sorbecie tez nie słyszalam, ale dobrze uczyć sie na dożwiadczeniach innych 🙂
    Sylimaryna – też pierwsze słyszę, popytam w aptece po mocniejszej imprezie o nią. Rozumiem, że to na watrobę.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kac, sposoby:)"

Przewiń na górę