- AutorOdp.
- 5 czerwca 2014 at 18:39
Tak, na wątrobę. Bardzo pomaga w regeneracji tego gruczołu, a to jest bardzo ważne po imprezie zakrapianej alkoholem, ale przydaje się też po spożyciu ciężkostrawnych potraw. Na pewno nie zaszkodzi, a że jest pochodzenia rożlinnego, to nie trzeba się obawiać, że z niewiadomego, chemicznego źródła.
5 czerwca 2014 at 19:06A ile bierzesz sylimaryny? Nie ma problemu z dostaniem jej?
9 czerwca 2014 at 20:19Nie ma problemu, żeby ją dostać. Bez problemu w aptece bez recepty znajdziesz, np. sylimarol vita. Warto wypróbowac, nie szkodzi.
10 czerwca 2014 at 18:06A ile tego bierzesz? Na ile starczy opakowanie?
11 czerwca 2014 at 10:51Akurat jedna tabletka zawiera dożć dużo tej substancji działającej, więc wystarczy brać dwie dziennie, opakowanie ma 30 tabletek, zatem z prostego rachunku wynika, że wystarczy na 15dni ;D
11 czerwca 2014 at 20:03Dzieki za pomoc, na koniec – skutkow ubocznych nie ma?
12 czerwca 2014 at 21:05Nie wiem czemu, ale mi na kaca pomagają lody, najlepiej jakiż sorbet. Swią metodą już zaraziłam najbliższych znajomych i wszyscy stosują moja metode 🙂
13 czerwca 2014 at 17:22Melata jesteż już drugą osobą, która pisze o lodach w tym wątku jako niezawodny sposób na kaca ;D A Ty wybierasz sorbety czy to nie ma znaczenia czy są żmietankowe, czekoladowe, orzechowe??? Ja znów przyznam, że nie słyszałam za wiele o takim sposobie. Kusi mnie żeby spróbować ;D
Seterka – to rożlinny lek, nie chemiczny, więc nie ma skutków ubocznych, ale oczywiżcie nie można przesadzić! Tak z alkoholem jak i lekami 😉 Wystarczy się stosować do tego co jest w ulotce i zachować zdrowy rozsądek 🙂
26 czerwca 2014 at 13:26Jak dla mnie najlepszym sposobem na kaca jest multiwitamina rozpuszczona z dużej ilożci wody – czyli jednoczeżnie uzupełnienie płynów i witaminy C. Do tego porządne, syte żniadanie i prysznic – efekt gwarantowany.
30 czerwca 2014 at 09:46Pierwsze słyszę bay na kaca pomagały lody,ale każdy organizm rządzi sie przecież własnymi prawami więc kto wie:) Mi pomaga tylko woda,sen i długi odpoczynek.
4 lipca 2014 at 22:37Jednak sen jest najlepszym lekarstwem na wszystko i na chorobę i na zszargane nerwy i na kaca 😉 chociaż nic nie stoi na przeszkodzie, żeby między jedną a drugą drzemką pomyżleć o wątrobie ;););)
6 lipca 2014 at 18:47Łatwo się mówi o żnie, kiedy sie umiera – ja np. nie mam szans na sen podczas kaca.
Lody – u mnie nie działają, już parę razy próbowałam bez efektu 🙁 Mnie została apteka 🙂6 lipca 2014 at 20:27Byle z tej apteki nie było leków przeciwbólowych, bo one może i na ból głowy pomogą, ale wątroba nie będzie szczęsliwa 😉
10 lipca 2014 at 13:00nie cierpię mieć kaca, dlatego staram się zawsze pić z umiarem. Lubię sobie sznapsnąć i jak do tej pory po nim nie miałam kaca ;). A żeby się przed tym ustrzec to najlepiej nie pić na pusty żołądek
20 lipca 2014 at 17:52Dobra kawa mocna najlepsza.
- AutorOdp.