• Autor
    Odp.
  • Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Dlatego tacy powinni do końca życia tyrać na społeczeństwo.

Jestem przeciwna karze żmierci.

i to ciężko, tak jak pisałam wczesniej da mnie to też byłoby rozwiązanie.

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

będę to powtarzać do za przeproszeniem usranej żmierci… mojej… zdarzają się też wielokrotni mordercy… degeneruchy z krwi i kożci… albo gwałciciele dzieci… jeszcze gorsi… bez wyrzutów sumienia… bez sumienia… takim cztery żciany nic nie zrobią…

nie chodzi, zeby COś zrobic z „mordercami”, lecz ze spoleczenstwem, ktore nalezy chronic. Cztery sciany nie mają IM zrobić, lecz ludnożci, ktora potrzebuje za rowno bezpieczenstwa jak i wzorcow..

ja tam wzorcow nie potrzebuje ;p mam swoj mozg, swoje zdanie i generalnie jestem soba 😉

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Ty jako jednostka. Społeczeństwo to masa. Nie miałbys swojego mozgu i swojego zdania, gdybys np. mieszkal w Korei Pn. Dlatego nie patrzy sie na zjawiska poprzez jednostki, a poprzez tzw „tłum”, ktory dziala w zaleznosci od impulsu. Chocbys byl nie wiem jak mądry, i tak pojdziesz za tłumem, gdybys byl wsrod niego. Taka jest psychologia zjawiska.
    Wiec to zaden argument :]

a co do wzroców, rowniez naukowo udowodnione jest, że każdy człowiek ma jakiż wzrorzec, który nażladuje. I podkresle teraz roznice znaczen”: nasladowanie- wzorować się, lecz nie kopiować- brac przyklad, ale miec swoje zdanie/ nasladownictwo- kopiowanie kogos i nic wiecej. ja mowie o tym pierwszym :]
    Wiec tez zaden argument :]

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Chocbys byl nie wiem jak mądry, i tak pojdziesz za tłumem, gdybys byl wsrod niego.

i tym się włażnie różnimy… czasem trzeba umieć oddzielić się od tłumu i wiedzieć co to motłoch…

Assha
    Member
    • Maniak

owszem. ale to jest wiedza teoretyczna. sa zjawiska, ktorych nie da sie wyjasnic- jesli jestes wsrod tlumu, ktory np. zacznie uciekac- zrobisz to samo. tak jest i tyle, nie pros, zebym udowadniala, bo niektore rzeczy rozumie sie dopiero wowczas gdy jest sie w takiej sytuacji. Troche o tym czytalam i uczylam sie o tego typu zjawiskach i wplywu ich na jednostki i na masy. tak jest i tyle.

tygrysek
    Member
    • Maniak

cóż… widzę, że czytałaż dosłownie „trochę”. i domyżlam się że raczej nie pojawisz się w lublinie żledząc mnie i wykonując performance cobym się do twej racji przekonala. wierz mi… nie każdy musi pasować do twoich podręczników, a z resztą teorii, także tych dotyczących przynależnożci do tłumu, bądź wręcz odrębnożci jednostek jest co nie miara. i podręczników również.

ale co ja tu gadam… przecież ty wychodzisz z założenia, że jak ktoż ma inne zdanie niż ty, to po prostu nie rozumie. będę to podkreżlać: nie dyskutuję o rzeczach, których nie rozumiem. chyba że zadając pytania. tu, jak widzisz pytań nie zadaję. po prostu mam inne zdanie niż ty.

Assha
    Member
    • Maniak

po prostu smiesznie troche- przez cale liceum inetesowalam sie wosem, zdalawalam z niego mature, mam w rodzinie socjologia- psychologie tłumu, badania spoleczenstwa mam w małym palcu.

i wiesz.. to wlasnie co mowisz.. jest „typowe” wiec mnie nie zdziwilas nawet.

mowiac z skrocie:
    Tłum jest to krótkotrwałe zgromadzenie przynajmniej kilkuset osob polaczonych np. poczuciem krzywdy, czy zainteresowaniem (np koncert). Tłum daje jednostkom poczucie sily i odwagi oraz osłabia indywidualne poczucie odpowiedzialnosci. Tłum nie posiada tez notm organizacyjnych ani moralnych..

tygrysek
    Member
    • Maniak

typowym jest posiadanie własnego zdania przez odrębne jednostki. nie widzę w tym nic dziwnego… może więc zakończmy ten off-top… uwaga… teraz to co lubisz najbardziej-będziesz mieć ostatnie zdanie…

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

nie chodzi, zeby COś zrobic z „mordercami”, lecz ze spoleczenstwem, ktore nalezy chronic. Cztery sciany nie mają IM zrobić, lecz ludnożci, ktora potrzebuje za rowno bezpieczenstwa jak i wzorcow..

Ale więzienie nie tylko jest po to,aby odseparowac degeneruchów od normalnego społeczeństwa,ale tez po to,aby ci delikwenci czegos sie nauczyli,aby zostali ukarani.Dlatego,wg mnie,powinni wprowadzć karę żmierci,żeby pokazac wszystkim łajzą na wolnożci,co ich czeka jesli zaczną zbaczać z drogi prawożci… Za zbrodnię powinna być kara,a kara pozbawienia wolnożci,przy niektórych wyczynach,nie jest żadną karą.
    Na filmie „Symetria” widziałam jak więzniowie wymierzyli sprawiedliwożć pedofilowi,który został zamknięty z nimi w jednej celi.Nie zbulwersowało mnie to,wręcz przeciwnie.Tak powinny kończyć takie mendy.Takie jest MOJE zdanie.

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

symetria kozak film – taka jest rzeczywistosc wiezienna – gwalciciele, pedofile i wogole przestepcy na tle seksualnym latwego zycia tam nie maja, damscy bokserzy tez sie zaliczaja do tego grona

Assha
    Member
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Dlatego,wg mnie,powinni wprowadzć karę żmierci,żeby pokazac wszystkim łajzą na wolnożci,co ich czeka jesli zaczną zbaczać z drogi prawożci… Za zbrodnię powinna być kara,a kara pozbawienia wolnożci,przy niektórych wyczynach,nie jest żadną karą..

Ach kochana, te „łajzy” się nie boją żmierci tak jak dozywocia, więc cienka ta Twoja „nauczka”. Pewnie zaraz sie ironicznie zażmiejecie, ale dam wam powód- również udowodnione naukowo 😆

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Niemniej jednak będzie o kilka degeneruchów mniej na żwiecie 😛

Hegemonia
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 562
    • Zasłużony

Tylko pytanie czy kara żmierci (przez zastrzyk, po którym miło się usypia…) to kara adekwatna dla seryjnego mordercy i gwałciciela małych dziewczynek np.

Albo dla psychopatycznego mordecy co to pastwił się nad swoimi ofiarami. Nawet jak byż go na krzesełko elektryczne posadziła cierpiałby jedynie krótką chwilę. A miałby jeszcze swoją chwilę chwały na rozprawie i później podczas egzekucji bo pewnie media urządzałby jarmark z okazji wykonania wyroku.

Na dodatek ktoż musiałby wziążć na swoje ręce i sumienie zabicie go.

Jakiż czas temu miałam okazje oglądać żwietny film, gdzie bohaterka sama zaplanowała swoje brutalne zabójstwo (de facto samobójstwo), za które miał być obciążony jej facet – i w zw. z tym zostać skazanym na kare żmierci. Włażnie w walce o zniesienie tego typu wyroków, gdyż zaplanowana operacja miała wykazać, już po wykonaniu wyroku, że sąd, ludzie, opinia ulegli pozorom (nikt nie jest nieomylny) i ubroczyli się w efekcie krwią niewinnej osoby.
    Polecam. Jak przypomnę sobie tytuł to dam znać 😉

tygrysek
    Member
    • Maniak

moje pomysły co by zrobić z najgorszymi mendami przerażają momentami nawet mnie… na film sci-fi by się to nadało 😉 myżlę, że dla takiego faktycznie ta kara żmierci to bułka z maslem, ale… lepsze to niż żeby chodził po tym żwiecie… 😕

MIECZ-NICK
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 433
    • Pasjonat

Jestem za kara smierci dla najgorszych zwyrodnialcow tego swiata. Nie mysle tu nawet o jakiejs zemscie za np. zgwalcenie i zamordowanie malej 5-letniej dziewczynki, bo zycia sie jej nie zwroci i nic nie jest w stanie ukoic bolu w jakim taka smierc pograza rodzicow takiego malenstwa. Natomiast uwazam ze takich degeneratow nalezy po prostu eliminowac, ich sie nie da juz resocjalozowac, ich sie trzeba po prostu pozbyc. A co do problemu kto mialby takie wyroki wykonywac, mysle ze spokojnie znalazlyby sie odpowiednio umotywowane osoby. Jakos np w USA w niektorych stanach gdzie dopuszczona jest kara smierci wyroku nie wykonuja ufoludki :roll:. Rozwiazania w tym teamcie sa rozne, np aby odciazyc psychiczne poczucie kata wyrok wykonuja jednoczesnie trzy osoby, zadna z nich nie wie ktorej przycisk wlacza prad, polecam byl jakis film w tym temacie na Discovery, tytulu nie pamietam, ogladalam tez cos takiego jak: Oblicza smierci, wiec jesli ktos chce sie podszkolic z tematu polecam.
    Natomiast osoby odbywajace kary pozbawienia wolnosci powinny bezwglednie pracowac podczas odbywania wyroku i to bardzo ciezko, a nie ogladac TV i narzekac ze za duzo sera zoltego w tygodniu dostaja. 👿 A nasz system resocjalizacji jest zaden w tym zakresie.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Kara żmierci"

Przewiń na górę