• Autor
    Odp.
  • fascinata
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 7
    • Bywalec

O jakiej porze dnia najlepiej się ważyć – rano czy wieczorem. Waga po przebudzeniu i wieczorem dożć znacznie sie różnią i nie wiem która jest bardziej miarodajna 😉

Nela
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 390
    • Pasjonat

Tylko i wylacznie – rano! To jest twoja prawdziwa waga, zanim zaczniesz jesc i pic.

KaSek
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja ważę się i rano i wieczorem 🙂

fascinata
    Member
    • Tematów: 6
    • Bywalec

I jakie są rozbieżnożci ?

KaSek
    Member
    • Początkujący

U mnie raczej małe (2-4dag.). Ale kiedyż były dni,(po przyjęciach itp.) że był to 1kg. ;p

ANIAT
    Member
    • Tematów: 2
    • Początkujący

Ja ważę się zawsze wieczorem o mniej więcej tej samej godzinie przed pójżciem spać. Myżlę, że najważniejsze to ważyć się zawsze o tej samej porze i wtedy będzie widać efekty diet i ćwiczeń. 😆

MrauWiolka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Jeżli już tak bardzo chcecie kontrolować swoje ciało ważąc je;) to najlepiej robić to rano na głodnego i starać się trzymać tej samej pory (oczywiżcie bez przesady nie co do minuty hehe).
    Jednak jeżli ćwiczymy, biegamy, uprawiamy aeorobik (nie ćwiczenia siłowe-masowe) to lepszym wykładnikiem jest centymetr a nie waga, ponieważ ćwicząc rozwijamy także miężnie a one też przeciez mają swoją wagę:/

Doda2o
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

najlepiej wazyc sie rano 😉
    poza tym nie radze podczas okresu bo waga wtedy moze pokazac troche wiecej ze wzgledu na zatrzymanie wody w organizmie 🙂

Kianit
    Member
    • Odp.: 24
    • Bywalec

rano 🙂 i to nie tylko przed jakimkolwiek jedzeniem czy piciem, ale w dodatku dopiero po.. skorzystaniu z toalety 😉

i nie czężciej niż raz na dwa tygodnie.. no dobra, na tydzień 😉

wiecie.. z wagą jest jak z gotowaniem mleka.. 😉

pozdrawiam, Dominika 🙂

martitazwwa87
    Member
    • Odp.: 49
    • Stały bywalec

Ja waże sie rano po załatwieniu wszelkich potrzeb:)
    Waga wtedy jest prawdziwa.
    Pod wieczór natomiast nie polecam ponieważ dochodzą dodatkowe kg ze zjedzonych posiłków i wypitych napoi które jeszcze nie zostały przetrawione:)

anesia9009
    Member
    • Początkujący

rano

Gosiuuunia
    Member
    • Odp.: 25
    • Bywalec

nie można ważyć się przed miesiączką. organizm wtedy zbiera dużo wody a różnica może wynożcić ok 2 kg!

maljoanna
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

RANO JAK SIE TYLKO WSTANIE.
    WAŻYĆ SIĘ POWINNO NATCZO I BEZ UBRANIA

estera
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 176
    • Zapaleniec

zdecydowanie trzeba wazyc sie rano, bo twoja waga wieczorna moze zalezec od tego jak duzy obiad zjadlas i ile akurat wody wypilas:) ostatnio kupilam sobie zreszta ladna wage w saturnie, stoi sobie w kacie pokoju i skutecznie odbiera ochote do jedzenia:)

CZKAWKA
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 33
    • Bywalec

Tylko rano 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " kiedy się ważyć"

Przewiń na górę