• Autor
    Odp.
  • Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

😕 mnie to dziisaj w nocy nawet w pupę użarł wrrr-nie uszanują żadnej żwiętożci 😆

Anonymous
    Inactive
    • Tematów: 11
    • Odp.: 1451
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

😕 mnie to dziisaj w nocy nawet w pupę użarł wrrr-nie uszanują żadnej żwiętożci 😆

:((

fiona188
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 306
    • Pasjonat

na pogryzienia komarów i os podobno dobry jest okład z cebuli 🙂

kingston
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 118
    • Zapaleniec

Przeciw komarom nie stosuję żadnego żrodka ale kupiłam w aptece żel w rollon-ie o wdzięcznej nazwie „SIO”. Kosztował chyba z 5 zł i jak dla mnie jest rewelacyjny. Jak tylko mnie coż użre to sie tym smaruję. Efekt jest taki że w ogóle nie swędzi.

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Jak SIO to powinien też odstraszać a nie tylko łagodzić skutki:D

kingston
    Member
    • Odp.: 118
    • Zapaleniec

Teoretycznie tak, tylko że musiałabym kupić takich buteleczek chyba ze 100 żeby się cała nasamrować 🙂

victoria019
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 18
    • Bywalec

No na mnie akurat komary od dwóch lat „nie lecą” (troche głupie okreslenie). Znajoma zażartowała że to pewnie przez wredną krew nie chcą takiej spijać 😀 Osobiżcie nie wiem czemu komary się mnie nie czepiają ogólnie mam ich dużo, pełno ich lata po domu, taka okolica, stawy lasy itp.

grancanaria
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 18
    • Bywalec

a ja po zeszłorocznym urlopie nad jeziorem mam na nodze dosłownie półcentymetrową bliznę po ugryzieniu komara. Bo mnie to cholernie swędziało, ja rozdrapywałam ,paskudziło się i teraz mam efekt. Bliznowa bańka. Szpeci mi nogę. Chętnie bym to skalpelem odcięła ale się na tym nie znam i sobie krzywdę zrobie ;]

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

a ja po zeszłorocznym urlopie nad jeziorem mam na nodze dosłownie półcentymetrową bliznę po ugryzieniu komara. Bo mnie to cholernie swędziało, ja rozdrapywałam ,paskudziło się i teraz mam efekt. Bliznowa bańka. Szpeci mi nogę. Chętnie bym to skalpelem odcięła ale się na tym nie znam i sobie krzywdę zrobie ;]

zawsze możesz iżć do dermatologa, który na pewno pomoże 😉

pomarancza
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 16
    • Bywalec

W tym roku komary jakież zmutowane. Nawet rajd ich nie odstrasza. Wyspać się, nie mogę bo lata to i gryzie. Jedyny skuteczny sposób na w miarę spokojną noc: wieczorne polowanie 😡

tucci
    Member
    • Odp.: 300
    • Pasjonat

Mnie też pogryzły jakież takie wielkie i zmutowane. Do tego stopnia, że bolały mnie wszystkie miężnie. :/

poduszyciel
    Member
    • Tematów: 27
    • Odp.: 423
    • Pasjonat

Ja empirycznie sprawdziłam (w bloku) że wszystkie rajdy nic nie dają 🙁

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

a ja mam spokój:) założyłam sobie siatkę na okno i nawet jak mam otwarte okno cała noc i zapalone żwiatło, to zero komarów i innych owadów:)

tucci
    Member
    • Odp.: 300
    • Pasjonat

Raid nie pomaga :/

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

te komary są wstrętne, czasami nic nie pomaga :/