• Autor
    Odp.
  • Cane-Linha
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Czemu nie,drewno wygląda super,ale chyba prędzej zdecydowałabym się na drewniane dodatki niż całożć w drewnie. Jakoż nie potrafiłabym uwierzyć że po pewnym czasie to nie zgnije po prostu

telka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 39
    • Bywalec

Dla mnie drewno jest niehigieniczne… Chociaz widzialam gdzies kafle „udajace” drewno. I takie cos, to bym chciala 🙂 Moze drewniane dodatki, bo je mozna czesciej wymieniac.

floga
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 50
    • Stały bywalec

O tak..drweno ..łazienka..w oogle,drewno w mieszkaniu,cudo! a w łazience..jest wtedy bardzo romantycznie:-)

sadzonka
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

a nie ma problemu z wilgocią i grzybem w takiej łazience?

pinupella
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

dołączam się do pytania o wilgoć po zainstalowaniu drewna, no i czy można wprowadzić takie zmiany na wczeżniej wypłytkowana łazienkę, poza tym chyba takie drewno łączy się z inną instalacją czy nie??????????

Yolka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 132
    • Zapaleniec

Całożć łazienki w drewnie nie przekonuje mnie, ale dodatki jak najbardziej tak

Atlantic Polska
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

Na pewno łazienka w drewnie wygląda efektownie, elegancko, przytulnie, egzotycznie. Co do utrzymania jest tu trochę trudniej. Najlepsze do łazienek są gatunki drewna egzotycznego: teak, merbau, matao. Główne ich zalety to twardożć oraz fakt, że mają w sobie bardzo dużo oleju, co zabezpiecza je przed wilgocią. Natomiast impregnacja zwykłego drewna lakierem ma tę wadę, że lakier jednak wchodzi w reakcję z wodą i po pewnym czasie pęka, złuszcza się. Więc najlepiej zdecydować się na drewniane elementy jak szafka po umywalkę, zabudowanie wanny czy tylko drewnianą podłogę. 😀

okm
    Member
    • Odp.: 126
    • Zapaleniec

zeby miec drewno w łazience wystarczy co sezon je olejowac…bo olej do drewna w przeciwienstwie do lakieru wnika wewnatrz desek chroniac je przed brudem i wilgocią, wiec deski nie próchnieja i nie gniją, to jest bardzo stylowe rozwiązanie i duzo bardziej oryginalniejsze od kafelków;)

Lisa_Cuddy
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

dokładnie OKM, ja mam w łazience podłogę z desek i jedną scianę, wystarczy, ze od czasu do czasu ją odżwieżę olejem a ma piekną lazienke, co do wilgoci, to zero problemu, tak samo z brudem, dzieki olejowi, takie deski sluza dluzej, my olejowalismy olejem marki Flugger, bo z tego co mi wiadomo, to są czolowi producenci produktow do drewna;)

loulou
    Member
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Drewno w łazience może zbyt długo nie wytrzymać

no jak to 🙂 musisz je odpowiednio zakonserwowac i nie lac na nie bezposrednio wody i bedzie ok 🙂 ja mam drewniana podloge w lazience i daje rade.

loulou
    Member
    • Zapaleniec

Dokładnie – to kwestia impregnacji i odpowiedniego materiału. Przecież w wilgotnym pomieszczeniu zwykłe deski by zbutwiały.

Ja byla kiedyż w takim hotelu, gdzie było drewno w łazience – dla mnie super sprawa. Oczywiscie na pewno takie cos jak ja widziałam na pewno nie jest tanie. nic co dobre nie jest tanie.

MieRa
    Member
    • Odp.: 119
    • Zapaleniec

Ja bym miała obawy przed drewnem w łazience. Ładnie wygląda, ale kto mi zagwarantuje, że będzie ładnie wyglądało przez te 10 czy 15 lat?

loulou
    Member
    • Zapaleniec

No włażnie jak kupujesz takie drewno do łazienki specjalistyczne, to dostajesz gwarancje 🙂

Jak na elektronike, samochód i inne rzeczy.

bera_87
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 182
    • Zapaleniec

Przede wszystkim do konserwacji drewna w łazience nie powinno się używać lakieru tak jak piszecie tylko takie drewno powinno się olejować.

MieRa
    Member
    • Odp.: 119
    • Zapaleniec

Tak jak na tarasie chyba zasadniczo…

[usunięto_link] wrote:

No włażnie jak kupujesz takie drewno do łazienki specjalistyczne, to dostajesz gwarancje 🙂

No włażnie się rozejrzałam trochę, rzeczywiżcie. Nawet od razu można zamówić montaż i konserwację.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Łazienka w drewnie"

Przewiń na górę