• Autor
    Odp.
  • lisa_wawa
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Tanie perfumy to jakiż oksymoron. Perfumy muszą być drogie bo pięknie pachną, a ich zadaniem jest długie utrzymanie się na ciele i ciuchach ludzi. Tanie żmierdzą i wręcz odstraszają…

Essenza-Perfumerie
    Member
    • Odp.: 15
    • Bywalec

fakt,że dobre perfumy nie mogą być tanie,natomiast też z ich ceną ie warto przesadzać,lepiej wybrać optymalną jakożć względem ceny,akurat tym się zajmujemy więc chętnie pomożemy i doradzimy:)

Kokai_pl
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 130
    • Zapaleniec

Oczywiżcie że nie trzeba wydawać majątku na perfumy,aby były ładne i trwałe,na naszej stronie także znajdziecie szeroki wybór w rozsądnych cenach,chętnie doradzimy który będzie wskazany i odpowiedni,mamy niezbędne dożwiadczenie:)

Animadea
    Member
    • Odp.: 46
    • Bywalec

Ja już kilka razy kupowałam drogie perfumy, ale szkoda mi teraz na nie pieniędzy. Kilkaset złotych za 20-40ml to spora przesada, przecież to się zaraz skończy. Zamówiłam teraz kilka [usunięto_link] i uzupełnię je w rozlewni. Zobaczę czy faktycznie jest jakaż różnica. Bo w cenie to na pewno.

Tamara Bielik
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Ja uważam, że często płacimy dodatkowo za markę. Nie należy więc skupiać się na nazwie, ale na tym, z czego robione są dane perfumy. Popatrzcie na perfumy od Prouve. Obecnie Prouve opinie ma świetne wśród osób korzystających z produktów. Te perfumy nie są drogie, ale są trwałe i wysokiej jakości, bo bazą są francuskie olejki. Dobre baza + dobra kompozycja i tu tkwi cały sekret.

paulamk
    Member
    • Początkujący

Dokładnie, cała cena za markę. Ja wolę kupić testery perfum, które pachną tak samo. Jak szukacie dobrej strony to polecam perfumio.pl

suzanna.w
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Powiem tak, jeśli chce się prawdziwy perfum, czyli taki, którego zapach bardzo długo schodzi, to niestety trzeba zapłacić, to co w klepach kupujemy zazwyczaj, to zwykłe wody perfumowane 🙁

patilecka
    Member
    • Początkujący

Ja uważam, że czasami nie ma co przepłacać – znajduje w internecie często testery i zapachy są trwałe oraz o wiele tańsze. Mogę polecić stronę perfumio – bardzo dużo niszowych zapachów, np. Zakroperfume, które uwielbiam

Erika Li
    Member
    • Odp.: 47
    • Bywalec

Kiedy wybieram perfumy nie patrzę, w pierwszej kolejności, na cenę. Raczej na początku interesuje mi sam zapach i czy pasuje mi, czy nie. Myślę, że dobry perfumy nie musi kosztować 1000 złotych. Głównie, żeby Ci podobał się zapach i ty byłaś zadowolona:)

korta
    Participant
    • Tematów: 27
    • Odp.: 157
    • Zapaleniec

Empik ma teraz bardzo dużo promocji – na stronie głównej macie namiar na oferty z rabatem. Niektóre nawet i o 70 proc. przecenione. Zależy czego szukacie. Oni jakoś specjalnie często aż tak wysokich rabatów nie robią. Raczej pojawiają się one raz na kiedyś, ale warto polować na takie okazje, bo naprawdę można mega fajnie zaoszczędzić.

Angelika23
    Participant
    • Bywalec

Cena nie ma znaczenia… W końcu kupujemy zapach. A cena często zależy od tego czy perfum jest produkowany w milionach czy tylko tysiącach sztuk. Plus nazwa producenta.

Ja już się ogólnie przerzuciłam na odpowiedniki z edp24.pl bo jednak najważniejsze jest dla mnie by to ładnie pachniało, a nie jak się nazywa.

feromonka
    Participant
    • Tematów: 1
    • Odp.: 15
    • Bywalec

zaaaaaaaaaależy. 20 złotych to nie jest w sumie dobry perfum, ale już taki w cenie 70-150 można znaleźć już dobre perfumy z dobrą projekcją i trwałościa. są super perfumy tańsze, które rozwijają się w ciagu dnia i mają dobry ogon i trwałość, ale to trzeba poszukać – a mało ich w sumie nie jest ;p sama mam kilka takich perełek, np.: lalique, lempicką i burberry 🙂

rossa
    Participant
    • Tematów: 10
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

Oj Powiem Wam, że równiez nie przepadam za przepłacaniem za zapachy.Perfumy zamawiam albo w perfumeriach internetowych, które maja o wiele lepsze ceny na zapachy, albo w perfumeriach stacjonarnych, które mają akurat wyprzedaże po świętach (Sephora normalnie ma na przyklad bardzo wysokie ceny, tak więc średnio opłaca sie w niej kupować ale w styczniu oferuje niezłe promocje na zapachy i wtedy faktycznie warto jest w niej kupować).

Nie wiem czy znacie perfumerię zapachymarzen.pl , ale jesli nie to koniecznie sobie zajrzyjcie.Bardzo dobre ceny, poza tym po wpisaniu kodu rabatowego WIOSNA2019 , zamówienie zostanie obniżone dodatkowo o 10 zł.

Angelika23
    Participant
    • Bywalec

Każdy ma swój budżet. Jedni wolą drogie bo ich stać… inni czyli jednak większość, gustuje w tańszych. Tym bardziej , że ich naprawdę dużo. Przykładowo odpowiedniki perfum na edp24 pl praktycznie dla każdego popularnego zapachu od Channel. Diora. Dolce Gabbana

porto
    Participant
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ja już z doświadczenia wiem, że największa różnica pomiędzy tanim, a drogim w branży kosmetycznej to najczęściej ilość nakładu na reklamę. Można spokojnie wydać 40 zł na ciekawy odpowiednik z perfumerii jak edp24 pl, bo szczeólnie te w wersji de luxe mają naprawdę niezła trwałość.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Lepsze tanie czy drogie perfumy?"

Przewiń na górę