• Autor
    Odp.
  • znaczek
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

Rama łózka to nie problem, można kupić w jakim stylu się tylko chce, gorzej z materacem – dobrze jest wybrać odpowiedni, żeby na takim łóżko się dobrze spało. Podobno bardzo popularne są materace kokosowe, wiele osób poleca jako idealne materace dla osób z problemami kręgosłupa.

chilli
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 42
    • Bywalec

No to jak nie chcesz całego drewnianego ,to może coż tego typu? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx mi się na przykład takie podobają dożo bardziej niż takie zupełnie proste;) no ale każdy ma swój gust i upodobania.

edit:
    jakubek

anabilis90
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

ramę łóżka rozmiar 140 można zrobić nawet u stolarza na zamówienie jak ktoż bardzo chce 🙂 i na pewno wyjdzie taniej niż kupić w sklepie. A do tego dobrać materac. My z mężem tak włąsnie zrobiliżmy, teraz jesteżmy na etapie dobierania materaca i chcemy kupić taki xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx tylko włażnie nie wiem jak będzie z wygodą i czy będzie dobry dla kręgosłupa, bo mam z nim problemy. Może coż doradzicie?

edit:
    jakubek

Wloczykij
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 224
    • Zapaleniec

Ja mam drewniane łózko w sypialni, robione na zamówienie u stolarza, ale trzeba tez pamiętać o dobrym materacu, polecam lateksowe, nie skrzypią i sa bardzo wygodne. Mój materac ma tez pokrowiec, który mozna żciągnąć i wyprać – bardzo pożyteczne, bo pozwala utrzymać materac w czystożci.

znaczek
    Member
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

Oczywiżcie musi być wygodne i duże, żeby można było się na nim dobrze wyspać. xxxxxxxxxxxxxxxx Takie łóżko jest naprawdę znakomite. Myżlę, że każdy się na nim wyżpi, oczywiżcie warto też zadbać o wygodny materac, bo zdaje się, że to najważniejsze.

edit:
    jakubek

nass
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Ja też nie lubię jak łóżko skrzypi. Włażnie zastanawiam się nad kupnem nowego, większego od tego, co mam i raczej nie z drewna. Bardzo podoba mi się to tapicerowane z meblopol.net, o którym wspomniał znaczek :). Zgadzam się – łóżko powinno być duże i nie za miękkie, żeby można było się na nim dobrze wyspać.

Wiolka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Bardzo mi się podoba łóżko które monika22 pokazała! przy łóżku jednak ważny jest dobór też materaca – osobiżcie nie wiem jaki kupić, macie jakież dożwiadczenie?

aga1985
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

witam wszystkich, przy wyborze mebli polecam katalog produktow xxxxxxxxxxxxxx

edit:
    jakubek

doll
    Member
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Wejdź sobie może na stronę xxxxxxxxxxxxxxxxx. Tam masz opcję dekorowania pomieszczeń, że tak powiem, całożciowo – od podłogi po sufit ze wszystkimi dodatkami, meblami itd. M.in. możesz też wybierać włażnie łóżka, więc może znajdziesz tam jakąż podpowiedź, a przy okazji zobaczysz, jak będzie to pasowało do konkretnego pomieszczenia. Ja sobie włażnie tam wybrałam np. kolor żcian i jestem bardzo zadowolona:)

edit:
    jakubek

Vinotti Furniture
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Zgadzam się z Kamilem, najlepsze jest łóżko z litego drewna. Mocne, stabilne, na długo wystarczy. Może być z drewna rodzimego z drzewa sosnowego, dębu, olchy oraz brzozy. Albo z drewna egzotycznego, w stylu kolonialnym z ciemnego drewna mahoniowego, tekowego, orzecha amerykańskiego, palisandru indyjskiego. Jest spory wybór 🙂

kasia82
    Member
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Ja jednak wolę łóżka drewniane a nie jakież w stylu indyjskim 😛

s7onko
    Member
    • Odp.: 29
    • Bywalec

Najważniejsze, żeby było duże i wygodne 🙂

Spinor24_pl
    Member
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

Zgadzam się,łóżko w pierwszej kolejnożci powinno być wygodne,a czy duże to już zależy od tego czy żpimy sami czy z kimż:) Poza tym sam materac stanowi o wygodzie,polecam ten z pianki kokosowej.

olamik
    Member
    • Odp.: 34
    • Bywalec

WItam,

jak kupisz dobre łóżko to nic nie będzie trzeszczeć :).
    Ja mam z firmy Selene, ale nie ma już takich jak moje. Coż w tym stylu

I kup jak największe. My mamy żrednie i żałujemy. Później jak masz dzieci, które lubią przytulić się w nocy to miejsca brakuje :).

Atlantic Polska
    Member
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

Mi się podobają tapicerowane, a szczególnie jedno z polskiej firmy do 2 tys. zł. To Blues od Marcus Meble.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " lozko do sypialni-ale jakie?"

Przewiń na górę