Łuszczyca, jak wyleczyc?

• Autor
    Odp.
  • basiaP
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 50
    • Stały bywalec

Jakiż czas temu zdiagnozowano u mnie łuszczycę. Byłam u lekarza i zapisano mi mażć salicylową. Po jakimż czasie stosowania zauwazyłam poprawę, ale była ona niesttey tylko chwilowa. Teraz wszystko wróciło, a mażc już nie pomaga. Dlatego poszukuję informacji na temat choroby oraz metod jej leczenia. Może ktoż z Was miał stycznożc z ta chorobą?
    Czytałam ostatnio sporo o sterydach, ale trochę się waham..wolałabym ich uniknąc, ale z drugiej strony jeżli na prawdę miały by pomóc to może warto ?!?

kolorowa
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 14
    • Bywalec

sporo tego w sieci, nie ma jednego, genialnego rozwiązania 🙁
    tutaj masz trochę taki coachingowy tekst: [usunięto_link] na temat łuszczycy, sprawdź zawartożć w żrodku mam nadzieje, że coż CI się przyda.

Ja na to nie choruję, mój chłopak tak, i w sumie, od dwóch lat z nim jestem, był już chyba u 10 różnych dermatologów, i nic …

basiaP
    Member
    • Stały bywalec

Dziękuję Ci za linka ! Chętnie poczytam.
    Hm, nic nie pomogło Twojemu chłopakowi ?? Trochę przeraża mnie taka wizja szczerze mówiąc 🙁
    Ale co stosował? Tzn chodzi mi o to czy tylko leki, mażci…czy też może jakież inne niekonwencjonalne sposoby, terapie itd ? A nie wiesz czy leczył się również sterydami ?

polin
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 415
    • Pasjonat

Ja nie mam tego porblemu, ale moja znajoma z tym sięzmaga. Wiem, że leczenie jest dlugotrwale, ale musi byc tez kompleksowe, czyli nie tylko kosmetyki, leki, al;e takze sposob odzywaiania ma tutaj ogromne znaczenie.

carooo
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 148
    • Zapaleniec

oj tak, to co jemy ma znaczenie przy łuszczycy. wygoogluj sobie „dieta łuszczyca” i na pewno znajdziesz porady czego unikac a co mozna jeżc bez problemu. ja choruję jakoż od 2 lat. tzn 2 lata temu po prostu po raz pierwszy ta choroba dała o sobie znac. najpierw to bagatelizowałam bo nie wiedziałam szczerze mówiąc co to jest. lecze sie jakoż może od roku dopiero. sposobów róznych przez ten czas troszkę sie przewinęło. Obecnie zaczynam stosowac dermokosmetyki. jaki bedzie skutek, zobaczymy.

basiaP
    Member
    • Stały bywalec

Dzieki.
    O diecie juz troche poczytałam. Muszę jeżc więcej owoców i warzyw. Unikac czekolady, kawy. Trochę jest tych wytycznych.
    Caroo a możesz trochę więcej napisac o tych dermokosmetykach?

polin
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 415
    • Pasjonat

basiaP, a czy Ty leczysz sie u lekarza dobrego? byłas u jednego czy moze u kilku?

carooo
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Dzieki.
    O diecie juz troche poczytałam. Muszę jeżc więcej owoców i warzyw. Unikac czekolady, kawy. Trochę jest tych wytycznych.
    Caroo a możesz trochę więcej napisac o tych dermokosmetykach?

to sa dermokosmetyki „dr michaels”. wpisz w google to znajdziesz ich stronkę i tam mozna wszystko poczytac. poleciła mi to moja ciocia, która bardzo je zachwalała. stąd o nich wiem, ale czy pomogą zobaczymy.

basiaP
    Member
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

to sa dermokosmetyki „dr michaels”. wpisz w google to znajdziesz ich stronkę i tam mozna wszystko poczytac. poleciła mi to moja ciocia, która bardzo je zachwalała. stąd o nich wiem, ale czy pomogą zobaczymy.

dzięki za info. poczytam o tym.
    [usunięto_link] wrote:

basiaP, a czy Ty leczysz sie u lekarza dobrego? byłas u jednego czy moze u kilku?

hm, wydaje mi się, że jest dobry. Póki co byłam tylko u tego jednego lekarza. A czemu pytasz? Myslisz, że powinnam isc do jakiegos innego dla porównania ?

monika8
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 47
    • Bywalec

Łuszczycy nie można wyleczyć jedynie zaleczyć.Najważniejsze jest to żeby w organizmie nie było stanu zapalnego , czyli nawet próchnica w zębach może mieć wpływ.Dobra metoda to błoto z morza martwego, smarowac na chore miejsca.

carooo
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

hm, wydaje mi się, że jest dobry. Póki co byłam tylko u tego jednego lekarza. A czemu pytasz? Myslisz, że powinnam isc do jakiegos innego dla porównania ?

mi się wydaje, że możesz spróbować iżć do innego. zawsze warto zaciągnąć również jakiejż innej opinii

basiaP
    Member
    • Stały bywalec

No pewnie tak, ale jakoż ciężko mi się zebrać do szukania nowego lekarza :/
    Postosuję jeszcze tą mażć którą mi poprzednio zapisał i chyba wypróbuję te kosmetyki o których pisałas carooo. Zawsze to jakaż nowa deska ratunku.

Brzoskwinia
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 45
    • Stały bywalec

Basia czy stosujesz już te kosmetyki? Dają Ci coż?

basiaP
    Member
    • Stały bywalec

Nie, jeszcze nie stosuję bo dopiero zamówiłam przed weekendem. Czekałam na wypłatę 😉 A czemu pytasz? Też borykasz się z tą chorobą? 🙁

Brzoskwinia
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 45
    • Stały bywalec

Nie, ja nie, ale moja mama. I dlatego zawsze wyszukuję jej w necie wszystkie możliwe nowinki 😉 Napisz jakąkolwiek notkę jak zaczniesz używać, proszę 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Łuszczyca, jak wyleczyc?"

Przewiń na górę