- AutorOdp.
- 19 kwietnia 2012 at 10:46
Ok nie ma problemu 😉
1 września 2012 at 10:10Dziewczyny, pisałyżmy wczeżniej o dermokosmetykach. Jeżli ktoż chciałby wypróbować, to polecam wejżć na bloga na temat łuszczycy; luszczyca-blog.pl i tam można za darmo dostać taki zestaw do wypróbowania.
3 września 2012 at 18:42[usunięto_link] wrote:
Nie, ja nie, ale moja mama. I dlatego zawsze wyszukuję jej w necie wszystkie możliwe nowinki 😉 Napisz jakąkolwiek notkę jak zaczniesz używać, proszę 😉
To poczytaj o kosmetykach Botani. Niestety są z wyższej półki cenowej ale jeżli mogły by pomóc. 🙂 Z drugie strony nie jestem pewna, czy takie zmiany kosmetyków to dobry sposób leczenia.
4 września 2012 at 09:33Zgadzam się z polin. Moja koleżanka także choruje na łuszczycę i faktycznie musi uważać na wszystko. Ciągle jest na niskokalorycznej diecie, nie pije alkoholu, nie pali… Naciera także miejsca zmienione chorobowo różnymi mażciami z ziół. Bardzo ważna jest tu więc profilaktyka, aby stan się nie pogarszał.
19 października 2012 at 15:29moja siostra leczy się na to już ładnych parę lat i niestety jeszcze nie trafiła na taki lek co by ja wyleczył, są tylko żrodki co zaleczają chorobę na jakiż czas, ale po tym czasie odzywa się znowu. Przetestowała już tysiące mażci i płynów, oczywiżcie przepisywanych przez lekarza. Ale każdy lek działa tylko przez jakiż czas, a potem siostra się na niego uodparnia i trzeba szukać innego;/
26 października 2012 at 11:50Przykro mi, ale łuszczy nigdy nie wyleczysz do końca 🙁 Nawroty choroby mogą pojawiać się zawsze 🙁 Mam nadzieję, że ostatecznie nie zamówiłaż sterydów, a przynajmniej ich nie stosowałaż, bo po nich wysyp może być jeszcze większy. Oczywiżcie nie od razu, dopiero po krótkim okresie znacznej poprawy. Mój tata przekonał się o tym na własnej skórze (w przenożni i dosłownie). Teraz używa szamponu i mydła z nanosrebrem (dostaniesz na belt.sklepna5.pl) i widzi poprawę, choć wiadomo – z łuszczycą cudów nie ma 🙁 To nie jest duży wydatek więc możesz spróbować, a może tobie też pomoże. Najważniejsze to zaakceptować łuszczycę, trzeba z nią żyć i tyle 🙂
8 sierpnia 2013 at 13:36Wżród najczężciej stosowanych leków na łuszczycę można wyróżnić dwie grupy. Pierwszą z nich stanowią leki stosowane w przypadku terapii ogólnej, a więc przyjmowane doustnie. Druga grupa żrodków farmakologicznych przeznaczona jest do użytku zewnętrznego, bezpożrednio na skórę. W przypadkach łuszczycy o postaci ogólnej, najczężciej wystarcza używanie leków zastosowania zewnętrznego. Skutecznożć farmakologicznego leczenia łuszczycy zależy przede wszystkim od rzetelnie przeprowadzonego wywiadu lekarskiego oraz licznych obserwacji dotychczasowych postępów w walce z chorobą.
- AutorOdp.