Manicure japoński – robił ktoż?

• Autor
    Odp.
  • nie_ja99
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Ja niestety też nie miałam robionego tego typu manicure, ale rzeczywiżcie efekt jest powalający. A nie wiesz może na czym polega ten zabieg? Czym różni się od zwykłego manicure’u? Sama z chęcią bym sobie zafundowała regeneracje moich paznokci, które w ostatnim czasie są w opłakanym stanie 😀

agrafka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Ja robię sobie taki manicure mniej więcej raz w miesiącu, czasem rzadziej. Ta metoda polega na intensywnym wcieraniu specjalną polerką pasty z witaminami, pyłkiem pszczelim, krzemionką z morza martwego i keratyna a potem w celu utrwalenia efektu na wcieraniu specjalnego pudru. Przez kilka dni po tym zabiegu nie powinno sie malować paznokci.Ogólnie taki manicure jest bardzo polecany na kruche, łamliwe i rozdwajające się paznokcie.Daje bardzo fajny efekt. Paznokcie wyglądaja na bardzo zdrowe.

multisia
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 12
    • Bywalec

co nie wejde na jakies forum, a duzo ostatnio szukalam porad na temat paznokci, to strasznie chwalony jest ten manicure japonski, ale w sumie czytajac wszystkie informacje na czym to polega jestem sklonna sie zdecydowac. taki manicure wyglada na porzadny zastrzyk witamin dla paznokci 🙂

nie_ja99
    Member
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Ja robię sobie taki manicure mniej więcej raz w miesiącu, czasem rzadziej. Ta metoda polega na intensywnym wcieraniu specjalną polerką pasty z witaminami, pyłkiem pszczelim, krzemionką z morza martwego i keratyna a potem w celu utrwalenia efektu na wcieraniu specjalnego pudru. Przez kilka dni po tym zabiegu nie powinno sie malować paznokci.Ogólnie taki manicure jest bardzo polecany na kruche, łamliwe i rozdwajające się paznokcie.Daje bardzo fajny efekt. Paznokcie wyglądaja na bardzo zdrowe.

Brzmi fajnie. A drogi jest ten manicure japoński? Może bym się na coż takiego wybrała, skoro mówicie, że działa. Mam już naprawdę dosyć moich połamanych i rozdwojonych paznokci a ciągle malowanie też staje się uciążliwe ;/

agrafka
    Member
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

No włażnie agrafka , jak ceny? 🙂 W końcu znalazłam kogoż kto sobie robi ten manicure 🙂 Tutaj piszą, że na rozdwajające paznokcie to jest bardzo dobra metoda [usunięto_link] . Naprawde? Bo ciężko mi uwierzyć, że paznokcie mogą tak ładnie wyglądać (błyszczeć- tak jak na zdjęciu), pomimo że to zabieg regenerujący.

Ja nie chodzę do salonu tylko kupuje sobie przez internet takie specjalne zestawy i robię sama w domu.Wychodzi duzo taniej niz u kosmetyczki.Dostępne są różne wielkożci takich zestawów.Ostatnio płaciłam 75zł za mały i jest w nim wszystko co jest niezbędne do tego manicure (balsam, puder i polerki) a potem mozna dokupywać np.sam balsam .

nie_ja99
    Member
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

No włażnie agrafka , jak ceny? 🙂 W końcu znalazłam kogoż kto sobie robi ten manicure 🙂 Tutaj piszą, że na rozdwajające paznokcie to jest bardzo dobra metoda [usunięto_link] . Naprawde? Bo ciężko mi uwierzyć, że paznokcie mogą tak ładnie wyglądać (błyszczeć- tak jak na zdjęciu), pomimo że to zabieg regenerujący.

Ja nie chodzę do salonu tylko kupuje sobie przez internet takie specjalne zestawy i robię sama w domu.Wychodzi duzo taniej niz u kosmetyczki.Dostępne są różne wielkożci takich zestawów.Ostatnio płaciłam 75zł za mały i jest w nim wszystko co jest niezbędne do tego manicure (balsam, puder i polerki) a potem mozna dokupywać np.sam balsam .

Ja tam bym sama chyba jednak nie potrafiła czegoż takiego wykonać 😛 Zresztą wole jak moimi paznokciami zajmują się profesjonaliżci 🙂 Z tego co widzę w internecie ceny wahają się od 50zł do 80zł… Muszę p****żć się jutro do salonu kosmetycznego w moim mieżcie i podpytać co i jak 🙂

nie_ja99
    Member
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

No ja też ie dam rada sama tego zrobić. Na pewno w domu jest to tańsze, ale trzeba też kupić te wszystkie produkty, no i mieć trochę wprawy. Ja nawet krzywo maluję sobie paznokcie :/ A powiedzcie mi czy po takim manicure kiedy można sobie np żelowe założyć?

Mam podobnie z malowaniem paznokci 😛
    Myżlę, że jeżli efekt jest taki jak na zdjęciach i jak twierdzą dziewczyny to żaden żel nie będzie potrzebny. Paznokcie będą wyglądały naturalnie pięknie 🙂

multisia
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Ja tam bym sama chyba jednak nie potrafiła czegoż takiego wykonać 😛 Zresztą wole jak moimi paznokciami zajmują się profesjonaliżci 🙂 Z tego co widzę w internecie ceny wahają się od 50zł do 80zł… Muszę p****żć się jutro do salonu kosmetycznego w moim mieżcie i podpytać co i jak 🙂

dokładnie, ceny w salonach czasem wychodzą taniej niż gdyby ktoż chciał kupić wszystkie potrzebne do tego akcesoria… a dodatkowo ja na przykład nie mam zielonego pojęcia na ten temat i po prostu nie potrafiłabym wykonać tego zabiegu tak, jak zrobiono by mi to w miejscu gdzie się tym zajmują. do tego dochodzi jeszcze relaks kiedy manicurzystka wykonuje zabieg i wszystko przeważa na stronę tego, aby czasem znaleźć czas i pójżć do salonu 🙂

agrafka
    Member
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

No ja też ie dam rada sama tego zrobić. Na pewno w domu jest to tańsze, ale trzeba też kupić te wszystkie produkty, no i mieć trochę wprawy. Ja nawet krzywo maluję sobie paznokcie :/ A powiedzcie mi czy po takim manicure kiedy można sobie np żelowe założyć?

Robienie japońskiego wcale nie jest takie trudne jak wygląda na pierwszy rzut oka.Tam nie idzie nic zepsuć – po prostu wcierasz i już.Wydaję mi się, że co najmniej tydzień trzeba by odczekać z żelem bo puder sprawia, że paznokcie nie mają „przyczepnożci” i z lakierowaniem tez dobrze jest odczekać 3, 4 dni.

Desirebutik_pl
    Member
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Czas trwania zabiegu: ok. 30 min.
    Koszt: 40-60 zł
    efektem są wzmocnione i odżywione paznokcie 🙂

violcia83
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 9
    • Początkujący

No i człowiek uczy się przez całe życie 🙂 , Ciekawe czy taki zabieg pomaga na naprawę brzydkie pazurki, bo moje są tak słabe, że szok, chyba nic im nie pomoże

tabletka
    Member
    • Odp.: 211
    • Zapaleniec

3 sesje i po nich paznokcie będą wzmocnione? Ciekawe muszę podpytać kosmetyczki.

Pogas_pl
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Manicure okreżlany w literaturze fachowej jako P Shine (nazwa ta jest kojarzona również z japońską firmą kosmetyczną, która rozpropagowała ten rodzaj zabiegu na żwiecie) narodził się przed ponad czterystu laty, jego inicjatorkami okazały się zaż japońskie arystokratki zastanawiające się intensywnie nad tym, jakie działania podejmować, aby ich paznokcie wyglądały naprawdę wyjątkowo.

magdab
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Ja robiłam u Żanety Nogaj w warszawskim Studio Urody Su (przy Al. Jerozolimskich 91) i muszę powiedzieć, że jestem zachwycona. Paznokcie „odżywają” po takim zabiegu. Jeżeli macie kruche paznokcie to warto się na ten zabieg zdecydować.

milaALEgnusna
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

bylam na japonskim u kosmetyczki w sumei dwa razy i z metody jestem bardzo zadowolona. nic mi tak jeszcze nie zregenerowalo paznokci. NIC, a wiele probowalam. jednak nie wroce juz wiecej do tej pani, bo uwazam ze sama lepiej wykonam to w domu, po wizycie u niej tylko mi krew od odsuwania skorek leciala :((( wczoraj zamowilam juz zestaw NEOnail, mam nadzieje ze jutro juz sama bede wcierac te wsz pasty i pudry 😀

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Manicure japoński – robił ktoż?"

Przewiń na górę