• Autor
    Odp.
  • jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Wczoraj pierwszy raz robiłam sobie masaż bańkami chińskimi – kupiłam na allegro. Troszkę szczypało, ale muszę nabrać wprawy, to wtedy nic nie czuć ;). Mam nadzieję, że mi to pomoże…

Samemu to chyba trochę trudno:)?

nadia83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

Wczoraj pierwszy raz robiłam sobie masaż bańkami chińskimi – kupiłam na allegro. Troszkę szczypało, ale muszę nabrać wprawy, to wtedy nic nie czuć ;). Mam nadzieję, że mi to pomoże…

Samemu to chyba trochę trudno:)?

Przed lustrem robiłam 😆 . Nie było tak źle. W razie czego mam jeszcze prywatnego masażystę 🙂

jagoda4
    Member
    • Zasłużony

No włażnie, tak fajnie.
    Pozdr

ani_em
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Witajcie,

Też ostatnio skoncentrowałam się na masażu i to włażnie bańkami. Działa rewelacyjnie, ale ze dwa tygodnie zajęło mi opanowanie techniki :-), warto się pomęczyć, bo szybko widać efekty, a skóra jest po tym jędrniejsza i przyjemniejsza w dotyku

carriebradshaw
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 52
    • Stały bywalec

Moja koleżanka masuje sobie uda codziennie zimnym prysznicem i mówi, że skutkuje. Ja z kolei co jakis czas przyrzekam sobie masować się szorstką myjką i potem od razu balsam, ale brakuje mi dyscypliny 🙁 Może jakiż zabieg powinnam sobie zrobić.

nadia83
    Member
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

Moja koleżanka masuje sobie uda codziennie zimnym prysznicem i mówi, że skutkuje. Ja z kolei co jakis czas przyrzekam sobie masować się szorstką myjką i potem od razu balsam, ale brakuje mi dyscypliny 🙁 Może jakiż zabieg powinnam sobie zrobić.

Masuj się bańkami chińskimi :).

nie-bo
    Member
    • Odp.: 93
    • Stały bywalec

ja masuję szczotką do włosów, taka plastikową nakładką na lokówko-suszarkę – nie za mocno, do zaróżowienia skóry, codziennie wieczorem i efekt jest żwietny – przy mojej chaotycznożci skóra jest gładka i cellulitis się zmniejszył, choc fakt, że stosuję to już bardzo długie miesiące i efekt był dopiero po 3 chyba

jagoda4
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

ja masuję szczotką do włosów, taka plastikową nakładką na lokówko-suszarkę – nie za mocno, do zaróżowienia skóry, codziennie wieczorem i efekt jest żwietny – przy mojej chaotycznożci skóra jest gładka i cellulitis się zmniejszył, choc fakt, że stosuję to już bardzo długie miesiące i efekt był dopiero po 3 chyba

Ciekawy i tani przyrząd;)Spróbuję.Masuję się rękawicą i palcami w kierunku przepływu limfy.Jak nie jestem leniwa i robię to każdego dnia po kąpieli widać efekty.

Mart
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 152
    • Zapaleniec

ja stosowałam kremyi masaże i dało mi to żredni efekt. nie znam przyczyny, nie wiem czy ja coż źle robię, ale już nawet zaczęłąm zastanawiać się nad jakimż zabiegiem co o tym sądzicie? póki co znalazłam np. [usunięto_link]

Jednak decyzja jeszcze nie zapadła.

hostessa
    Member
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

rozumiem, Cię bo mam podobnie i na prawdę nie uważam że kosmetyki zamiast zabiegów to mega oszczędnożć bo jak kupię kilka dobrych preparatów to też muszę wywalić sporo kaski na to a zabieg daje o wiele lepsze efekty.
    też nie znam dobrze tego zabiegu napiszesz coż o nim>?

jagoda4
    Member
    • Zasłużony

Na pewno taki zabieg jest pomocny i bardzo przyjemny,tylko koszt jest zastanawiający bo trzeba powtarzać go dosyć często.Ja na wiosnę na jakiż się zdecyduję,choć mam niewielki celulitis,tak z ciekawożci:)

hostessa
    Member
    • Zasłużony

jagoda4 a który trzeba często powtarzać? ja też mam zamiar iżć na jakiż zabieg tyle że już w zimie żeby się nie zapużcić na wiosnę 🙂 jakież propozycje? 😀

Mart
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

rozumiem, Cię bo mam podobnie i na prawdę nie uważam że kosmetyki zamiast zabiegów to mega oszczędnożć bo jak kupię kilka dobrych preparatów to też muszę wywalić sporo kaski na to a zabieg daje o wiele lepsze efekty.
    też nie znam dobrze tego zabiegu napiszesz coż o nim>?

Przede wszystkim to na co zwróciłam uwagę to to, że stosują urządzenie umożliwiające nieinwazyjna technologię rezonansu ultradźwiękowego. słowem zadnego nacinania etc etc i w zaleznosci od ilosci cellulitu wszystko jest dobierane indywidfualne, nie ma jakis przedzialow tylko dla konkretnego pacjenta konkretne zabiegi. No i procz tego ze cellulitu mniej to i tkanki tłuiszczowej czym chyba żadna kobieta nie pogardzi 🙂 Skóra jest gładka i medeluje się sylwetkę.

hostessa
    Member
    • Zasłużony

hmm fajna ta maszyna jak nie ma żadnej inwazyjnej metody 🙂 chyba się nad nią poważnie zastanowię 🙂 a ty już korzystałaż lub będziesz?

Mart
    Member
    • Zapaleniec

nie koprzystałam, jak wczęsniej wspomniałam w zasadzie dopiero zaczęłam się rozglądać decyzji nie podjęłam jeszcze ostatecznej, ale widząc taką możliwożc musze powiedzieć że nawet jakbym miała trochę dopłacić to przynajmniej żladów nie będzie, a nie późniejsze psychiczne dodatkowe obciążęnie co do pozostałożci po zabiegu.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Masujcie się, drogie Panie!"

Przewiń na górę