Mieszkanie "pod klucz" czy projekt własny?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 20 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    patunia28
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

Porozmawiajmy troszkę o urządzaniu nowych mieszkań… Jak to jest u Was? Wolicie sami wszystko projektować od początku do końca, czy jednak wolicie developerowi pozostawić podstawowe wykończenie gniazdka i bawić się tylko dodatkami?

Mój wujek włażnie kupuje sobie mieszkanie (w Szczecinie) i pokazywał mi ofertę developera. Zastanawia się włażnie, czy nie wziąć takiego wykończenia „pod klucz”. Muszę przyznać, że całkiem nieźle się prezentują te projekty, choć ja bym chyba wolała sama wszystko zaprojektować 😛

A Wy co myżlicie o takich rozwiązaniach?

magat2
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 37
    • Bywalec

bardzo fane te projekty-gdyby cena była przystępna to chętnie kupiłabym takie mieszkanie juz „zrobione”-wtedy całe mieszkanie urządzone jest spójnie -mnie sie podoba

boomers
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Wiecie z gotowymi jest chyba trochę lepiej – gotowe projekty są tańsze i rozwiązania w nim zastosowane są sprawdzone. Ja to nawet więcej niż zaufałam gotowym, bo mi wybudowali domek z prefabrykatów (czyli gotowiec jak nic) ludzie z budwesta.pl – dla miłożników gotowców. Chyba nie mogłabym zaryzykować i sama sobie projektować – jakby było coż nieporęcznego to do dziż bym sobie to wypominała.

buli
    Członek
    • Odp.: 115
    • Zapaleniec

Ja ciągle z tym mam dylemat – lubię sama dopracować szczegóły. No i jakożć tego „urządzenia” musi być dobra. Z tego co nam pokazałaż wygląda, że całkiem nieźle ktoż się postarał. Przy tego typu rozwiązaniach zawsze jest przestrzeń dobrze rozplanowana. A co się nie sprawdzi, z czasem samo się dopasuje 🙂 Ja bym się decydowała. Szkoda tylko, że to w Szczecinie 😐

Fenris
    Członek
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

To, że ktoż projektuje mieszkanie pod klucz nie znaczy, że nie można w nim czegoż pozmieniać pod siebie 😉

buli
    Członek
    • Odp.: 115
    • Zapaleniec

Nie będę ukrywać, że tu dożwiadczenie mam mniejsze 😉 Ale dobrze wiedzieć, że to modyfikowalne. Chociaż znajomi wzięli architekta do projektowania wnętrza i faktycznie wszystko mają zrobione pod siebie. Ale ile na to się wykosztowali! Masakra… To już lepiej to w pakiecie kupić przy tych okazyjnych cenach, mieć rękę na pulsie i wyszykować sobie swoje gniazdko 😀

patunia28
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

No i wujek się zdecydował. Przesądził jakiż dzień otwarty, czy coż takiego na tym nowym osiedlu i całożć zrobiła na nim tak duże wrażenie, że już zdążył podpisać papiery 😛 Nieźle… I faktycznie lepiej skorzystać z usług tego projektanta wnętrz od developera, przynajmniej w tym przypadku, bo jak usłyszałam, ile sobie życzą tak o, to wszystko mi opadło… Najfajniejsze z tego wszystkiego jest to, że jak się wujaszkowi p*****ężci to może coż jeszcze zgarnie, bo Neptun konkurs zrobił dla swoich klientów 🙂

Dorota123
    Uczestnik
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

oooo… to ja też o mieszkaniach w Szczecinie. Znajoma chce się tam przeprowadzić i szuka mieszkania. Tylko włażnie nie wie czy wynająć czy kupić… póki co ogląda oferty miejscowych developerów…
    Patunia, Twój wujek sprawdzał też inne oferty? czy tylko tego jednego?

Dorota123
    Uczestnik
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

też lubię sama urządzać, nawet znalazłam jedno piękne mieszkanie i już mam wizję jak mogłabym je pięknie urządzić 🙂
    http://www.lex-house.pl/ofertydetal.php?oferta_id=76691

Wloczykij
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 224
    • Zapaleniec

Jak dla mnie, najlepszym rozwiązaniem jest zrobić wszystko po swojemy, więc wybrałabym projekt własny.

bubblegum
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 79
    • Stały bywalec

To zależy od osoby. Ja osobiżcie lubię wymyżlać i urządzać swoje wnętrze po swojemu, podobnie z remontami wszelkimi. Ale znam osoby, które nie lubią i nie umieją się w taki coż bawić to wtedy lepiej wziąć już gotowe. Potem do tego można jeszcze pokusić się o współpracę z jakimż projektantem wnętrz np. firmą n-design (genialne projekty robią moim skromnym) i wszystko jest gotowe

floga
    Członek
    • Tematów: 6
    • Odp.: 50
    • Stały bywalec

A ja chyba jednak wolałabym sama urządzić swoje mieszkanie..

Verona
    Członek
    • Tematów: 4
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Szczerze mówiąc nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Jakoż wydaje mi się, że jeżeli będę miała już własne mieszkanie, to i tak (choćby wszystko było zaprojektowane przez kogoż innego) będę miała ogromny wpływ na to, jak owe mieszkanie będzie wyglądało.

MieRa
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 119
    • Zapaleniec

Ja wolę dostać mieszkanie z gołymi żcianami. Lubię mieć urządzanie w swoich rękach jednak. 🙂

BTW, ktoż się orientuje odnożnie opinii dotyczących warszawskiej firmy „Victoria Dom”?

Cebula
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 82
    • Stały bywalec

Wszystko zależy – są ludzie którzy majawyobraźnię i gust i urządzane przez nich mieszkania są po prostu super.
    Jednak nie każdy ma do tego głowę i wtedy chyba lepszy jest „gotowiec”

Ja osobiżcie wolę urządzać sama

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 20 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę