Mieszkanie "pod klucz" czy projekt własny?

• Autor
    Odp.
  • patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

Porozmawiajmy troszkę o urządzaniu nowych mieszkań… Jak to jest u Was? Wolicie sami wszystko projektować od początku do końca, czy jednak wolicie developerowi pozostawić podstawowe wykończenie gniazdka i bawić się tylko dodatkami?

Mój wujek włażnie kupuje sobie mieszkanie (w Szczecinie) i pokazywał mi ofertę developera. Zastanawia się włażnie, czy nie wziąć takiego wykończenia „pod klucz”. Muszę przyznać, że [usunięto_link], choć ja bym chyba wolała sama wszystko zaprojektować 😛

A Wy co myżlicie o takich rozwiązaniach?

magat2
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 37
    • Bywalec

bardzo fane te projekty-gdyby cena była przystępna to chętnie kupiłabym takie mieszkanie juz „zrobione”-wtedy całe mieszkanie urządzone jest spójnie -mnie sie podoba

boomers
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Wiecie z gotowymi jest chyba trochę lepiej – gotowe projekty są tańsze i rozwiązania w nim zastosowane są sprawdzone. Ja to nawet więcej niż zaufałam gotowym, bo mi wybudowali domek z prefabrykatów (czyli gotowiec jak nic) ludzie z budwesta.pl – dla miłożników gotowców. Chyba nie mogłabym zaryzykować i sama sobie projektować – jakby było coż nieporęcznego to do dziż bym sobie to wypominała.

buli
    Member
    • Odp.: 115
    • Zapaleniec

Ja ciągle z tym mam dylemat – lubię sama dopracować szczegóły. No i jakożć tego „urządzenia” musi być dobra. Z tego co nam pokazałaż wygląda, że całkiem nieźle ktoż się postarał. Przy tego typu rozwiązaniach zawsze jest przestrzeń dobrze rozplanowana. A co się nie sprawdzi, z czasem samo się dopasuje 🙂 Ja bym się decydowała. Szkoda tylko, że to w Szczecinie 😐

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

To, że ktoż projektuje mieszkanie pod klucz nie znaczy, że nie można w nim czegoż pozmieniać pod siebie 😉

buli
    Member
    • Odp.: 115
    • Zapaleniec

Nie będę ukrywać, że tu dożwiadczenie mam mniejsze 😉 Ale dobrze wiedzieć, że to modyfikowalne. Chociaż znajomi wzięli architekta do projektowania wnętrza i faktycznie wszystko mają zrobione pod siebie. Ale ile na to się wykosztowali! Masakra… To już lepiej to w pakiecie kupić przy tych okazyjnych cenach, mieć rękę na pulsie i wyszykować sobie swoje gniazdko 😀

patunia28
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 986
    • Zasłużony

No i wujek się zdecydował. Przesądził jakiż dzień otwarty, czy coż takiego na tym nowym osiedlu i całożć zrobiła na nim tak duże wrażenie, że już zdążył podpisać papiery 😛 Nieźle… I faktycznie lepiej skorzystać z usług tego projektanta wnętrz od developera, przynajmniej w tym przypadku, bo jak usłyszałam, ile sobie życzą tak o, to wszystko mi opadło… Najfajniejsze z tego wszystkiego jest to, że jak się wujaszkowi p*****ężci to może coż jeszcze zgarnie, bo [usunięto_link] 🙂

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

oooo… to ja też o mieszkaniach w Szczecinie. Znajoma chce się tam przeprowadzić i szuka mieszkania. Tylko włażnie nie wie czy wynająć czy kupić… póki co ogląda oferty miejscowych developerów…
    Patunia, Twój wujek sprawdzał też inne oferty? czy tylko tego jednego?

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

też lubię sama urządzać, nawet znalazłam jedno piękne mieszkanie i już mam wizję jak mogłabym je pięknie urządzić 🙂
    [usunięto_link]

Wloczykij
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 224
    • Zapaleniec

Jak dla mnie, najlepszym rozwiązaniem jest zrobić wszystko po swojemy, więc wybrałabym projekt własny.

bubblegum
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 79
    • Stały bywalec

To zależy od osoby. Ja osobiżcie lubię wymyżlać i urządzać swoje wnętrze po swojemu, podobnie z remontami wszelkimi. Ale znam osoby, które nie lubią i nie umieją się w taki coż bawić to wtedy lepiej wziąć już gotowe. Potem do tego można jeszcze pokusić się o współpracę z jakimż projektantem wnętrz np. firmą n-design (genialne projekty robią moim skromnym) i wszystko jest gotowe

floga
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 50
    • Stały bywalec

A ja chyba jednak wolałabym sama urządzić swoje mieszkanie..

Verona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Szczerze mówiąc nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Jakoż wydaje mi się, że jeżeli będę miała już własne mieszkanie, to i tak (choćby wszystko było zaprojektowane przez kogoż innego) będę miała ogromny wpływ na to, jak owe mieszkanie będzie wyglądało.

MieRa
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 119
    • Zapaleniec

Ja wolę dostać mieszkanie z gołymi żcianami. Lubię mieć urządzanie w swoich rękach jednak. 🙂

BTW, ktoż się orientuje odnożnie opinii dotyczących warszawskiej firmy „Victoria Dom”?

Cebula
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 82
    • Stały bywalec

Wszystko zależy – są ludzie którzy majawyobraźnię i gust i urządzane przez nich mieszkania są po prostu super.
    Jednak nie każdy ma do tego głowę i wtedy chyba lepszy jest „gotowiec”

Ja osobiżcie wolę urządzać sama

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Mieszkanie "pod klucz" czy projekt własny?"

Przewiń na górę