- AutorOdp.
- 6 czerwca 2010 at 14:20
Porozmawiajmy troszkę o urządzaniu nowych mieszkań… Jak to jest u Was? Wolicie sami wszystko projektować od początku do końca, czy jednak wolicie developerowi pozostawić podstawowe wykończenie gniazdka i bawić się tylko dodatkami?
Mój wujek włażnie kupuje sobie mieszkanie (w Szczecinie) i pokazywał mi ofertę developera. Zastanawia się włażnie, czy nie wziąć takiego wykończenia „pod klucz”. Muszę przyznać, że [usunięto_link], choć ja bym chyba wolała sama wszystko zaprojektować 😛
A Wy co myżlicie o takich rozwiązaniach?
10 czerwca 2010 at 08:58bardzo fane te projekty-gdyby cena była przystępna to chętnie kupiłabym takie mieszkanie juz „zrobione”-wtedy całe mieszkanie urządzone jest spójnie -mnie sie podoba
11 czerwca 2010 at 13:24Wiecie z gotowymi jest chyba trochę lepiej – gotowe projekty są tańsze i rozwiązania w nim zastosowane są sprawdzone. Ja to nawet więcej niż zaufałam gotowym, bo mi wybudowali domek z prefabrykatów (czyli gotowiec jak nic) ludzie z budwesta.pl – dla miłożników gotowców. Chyba nie mogłabym zaryzykować i sama sobie projektować – jakby było coż nieporęcznego to do dziż bym sobie to wypominała.
11 czerwca 2010 at 19:20Ja ciągle z tym mam dylemat – lubię sama dopracować szczegóły. No i jakożć tego „urządzenia” musi być dobra. Z tego co nam pokazałaż wygląda, że całkiem nieźle ktoż się postarał. Przy tego typu rozwiązaniach zawsze jest przestrzeń dobrze rozplanowana. A co się nie sprawdzi, z czasem samo się dopasuje 🙂 Ja bym się decydowała. Szkoda tylko, że to w Szczecinie 😐
11 czerwca 2010 at 23:33To, że ktoż projektuje mieszkanie pod klucz nie znaczy, że nie można w nim czegoż pozmieniać pod siebie 😉
14 czerwca 2010 at 21:33Nie będę ukrywać, że tu dożwiadczenie mam mniejsze 😉 Ale dobrze wiedzieć, że to modyfikowalne. Chociaż znajomi wzięli architekta do projektowania wnętrza i faktycznie wszystko mają zrobione pod siebie. Ale ile na to się wykosztowali! Masakra… To już lepiej to w pakiecie kupić przy tych okazyjnych cenach, mieć rękę na pulsie i wyszykować sobie swoje gniazdko 😀
30 czerwca 2010 at 21:31No i wujek się zdecydował. Przesądził jakiż dzień otwarty, czy coż takiego na tym nowym osiedlu i całożć zrobiła na nim tak duże wrażenie, że już zdążył podpisać papiery 😛 Nieźle… I faktycznie lepiej skorzystać z usług tego projektanta wnętrz od developera, przynajmniej w tym przypadku, bo jak usłyszałam, ile sobie życzą tak o, to wszystko mi opadło… Najfajniejsze z tego wszystkiego jest to, że jak się wujaszkowi p*****ężci to może coż jeszcze zgarnie, bo [usunięto_link] 🙂
16 sierpnia 2010 at 17:33oooo… to ja też o mieszkaniach w Szczecinie. Znajoma chce się tam przeprowadzić i szuka mieszkania. Tylko włażnie nie wie czy wynająć czy kupić… póki co ogląda oferty miejscowych developerów…
Patunia, Twój wujek sprawdzał też inne oferty? czy tylko tego jednego?3 września 2010 at 16:47też lubię sama urządzać, nawet znalazłam jedno piękne mieszkanie i już mam wizję jak mogłabym je pięknie urządzić 🙂
[usunięto_link]9 września 2010 at 21:03Jak dla mnie, najlepszym rozwiązaniem jest zrobić wszystko po swojemy, więc wybrałabym projekt własny.
16 listopada 2010 at 13:23To zależy od osoby. Ja osobiżcie lubię wymyżlać i urządzać swoje wnętrze po swojemu, podobnie z remontami wszelkimi. Ale znam osoby, które nie lubią i nie umieją się w taki coż bawić to wtedy lepiej wziąć już gotowe. Potem do tego można jeszcze pokusić się o współpracę z jakimż projektantem wnętrz np. firmą n-design (genialne projekty robią moim skromnym) i wszystko jest gotowe
18 listopada 2010 at 21:21A ja chyba jednak wolałabym sama urządzić swoje mieszkanie..
19 listopada 2010 at 12:33Szczerze mówiąc nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Jakoż wydaje mi się, że jeżeli będę miała już własne mieszkanie, to i tak (choćby wszystko było zaprojektowane przez kogoż innego) będę miała ogromny wpływ na to, jak owe mieszkanie będzie wyglądało.
4 czerwca 2011 at 15:39Ja wolę dostać mieszkanie z gołymi żcianami. Lubię mieć urządzanie w swoich rękach jednak. 🙂
BTW, ktoż się orientuje odnożnie opinii dotyczących warszawskiej firmy „Victoria Dom”?
21 czerwca 2011 at 10:46Wszystko zależy – są ludzie którzy majawyobraźnię i gust i urządzane przez nich mieszkania są po prostu super.
Jednak nie każdy ma do tego głowę i wtedy chyba lepszy jest „gotowiec”Ja osobiżcie wolę urządzać sama
- AutorOdp.