• Autor
    Odp.
  • zadra
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 52
    • Stały bywalec

Ja na wszelki wypadek peelingującej kostki używam do ciała, a do twarzy już najzwyklejszego dove. Też jest fajne i dobrze nawilża 🙂

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Mydłem twarz? 😯 Chyba by mi skóra zlazła…Nie na moją cere takie rzeczy.

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

W ogóle dziwi mnie fakt,że autorka tematu tak się upiera przy mydle w kostce i pisze,że żeli pod prysznic nie lubi… Jakie są tego motywy to nie wiem i w sumie to chciaabym,żeby mi ktoż to wyjażnił! Ja mydła w kostce nie używan nawet do mycia rąk-służy mi do tego mydło w płynie z dozownikiem np Palmolive czy Nivea ale ono bardziej przypomina żel pod prysznic niż samo mydło! Ja tam wolę mieć nawilżoną skórę,czego żadne mydło w kostce nie zagwarantuje,a o twarzy to już nie wspominając…

aguus_
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 199
    • Zapaleniec

u mnie w łazience nie ma mydła w kostce. twarz żelem, kąpiel tylko żelem pod prysznic, a ręce mydłem w płynie. mydło w kostce strasznie wysuszało mi skórę, dlatego z niego zrezygnowałam.

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Uf,dziewczyny,troche mnie uspokoiłyscie 😉 Na sama mysl o myciu sie mydłem aż mnie wzdryga 🙄

Topaz
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 101
    • Zapaleniec

Szczerze mówiąc to ja mydła w kostce też nie lubię. Za to lubię kostki myjące, a to spora różnica. Moją skórę wszelkie żele wysuszają, bo zawierają głównie żrodki myjące i muszę stosować po nich balsam. Z kolei Dove mogę używać (również do twarzy), bo zawiera krem nawilżający i mojej skóry akurat nie wysusza. No ale każdemu według potrzeb 😀

pluszak
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 38
    • Bywalec

To dlatego, że te kostki podobno nie zawierają mydła i w większożci składają się z tego kremu, o którym piszesz. Mi też nie robi problemu ich użycie do twarzy czy w ogóle do ciała, bo nigdy nie miałam uczucia jakby moja skóra była wysuszona po dove.

Topaz
    Member
    • Zapaleniec

A wracając do osadu, bo mnie to trochę nurtuje, to muszę przyuważyć czy po Dove się na wannie osadza, po bo zwykłym mydle to na bank. I ciekawe dlaczego tak się dzieje, przypuszczam, że to kwestia twardożci wody i ph żrodków myjących, no a zwykłe mydła mają odczyn zasadowy.

zadra
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 52
    • Stały bywalec

Chyba tak, bo z tego, co wiem, dove ma odczyn neutralny, więc może w tym tkwi „klu”. Z tym osadem to, szczerze mówiąc, nie mam problemu, ale to może dlatego, że obecnie używam dove, a ta reklama o osadzie dopiero otworzyła mi oczy, że taki kłopot istnieje.

woonka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 8
    • Początkujący

mydło wszystko umyje, nawet uszy i szyje 🙂 a fanką największą jestem mydeł organicznych z grecji, które powstały na bazie oliwy z oliwek. spokojnie mozna buzie nimi myć a nawet i włosy jak kto kce…
    na stronce GoldenOil mozna zamówic. mają też tam mydła marsylskie, które we francji stosują też jako paste do zebow :)) …kazda taka zabawa jest wspaniala przygoda! 🙂

pluszak
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 38
    • Bywalec

Ale te greckie czy marsylskie muszą być strasznie drogie, zwłaszcza jak je trzeba specjalnie zamawiać! To już wolę więcej pieniążków wydać na perfumy. Jeżli chodzi o mydła, używam tylko takich, które można kupić w zwykłym sklepiej, jak dove. Bez wydziwiania 😉

woonka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 8
    • Początkujący

kazdy myje sie jak umie 😉 te mydła nie kosztują wiecej niz zele do mycia, swietnie nawilzaja, pachna i sa wydajne. ale moze faktycznie zdziwiam, bo uwielbiam wszelkiego typu pachnidła. i teraz odkryłam mydło z owocem meczennicy 🙂 ktore jest ponoc jednym z najpiekniejszych zapachów mydlanych i mysle, ze to bedzie kolejne, na jakie sie skusze.. lubie naturalne kosmetyki, wysmakowane zapachy tj. jasmin, bergamotka i np dla mnie takie goldenoil co z całego swiata sprowadza rózne smaczki to, to co tygryski lubia najbardziej. dobra, ide sie umyc.. aj i jeszcze jedno, pamietacie: mydełko fa ty i ja 😉 ok, ok zmydlam sie…….

bambi34
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Ja też lubię oryginalne zapachy, ale w przypadku mydełek raczej też ograniczam się do tych, które mogę kupić w markecie obok mojego domu. Dove może być, ładnie pachnie, szczególnie cream bar.

Topaz
    Member
    • Zapaleniec

I ok 3 zł kosztuje, a to też zaleta 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Mydło w kostce"

Przewiń na górę