• Autor
    Odp.
  • wiki232
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Skóra pod oczami jest bardzo delikatna, dlatego uważam że czasem lepiej od kremów pod oczy, sprawdzają się żele pod oczy. Są naprawdę delikatne. Ostatnio spodobał mi się żel pod oczy komfort młodej skóry 18+. Naprawdę żwietny.

wsi3
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Pod oczy ciekawy jest również kremik len z profilaktyki zmarszczek mimicznych. Bardzo delikatny i przyjemnie pachnie.

chilli
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 42
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Mają w ofercie na aanatural taki fajny krem tej marki PLACENTA SERUM z płatkami złota – podobno działa nieziemsko dobrze, można je stosować nawet jako krem pod oczy. Warto wypróbować.

Ja włażnie też słyszałam, ze to serum jest super;) Poza tym jak dla mnie kosmetyki tworzone na bazie surowców z Nowej Zelandii to coż zupełnie innego od tego, co można dostać na polskim rynku.

wiolvika
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Ja gdy mam czasem opuchnięte i zmęczone oczy , co od razu widać , używam zwykłego żelu ze żwietlikiem i herbatą flosleku- kupuje go w aptekach . Naprawdę czuć jak przynosi ulgę i łagodzi – wiecie, to takie babcine najskuteczniejsze metody 😀

emesz
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 7
    • Początkujący

mam już stałe klientki które używają kremu z ekstraktem z borówki i po tym że mam ponowne zamówienia mniemam że są skuteczne. Długo szukałem sprawdzonego dostawcy niekonwencjonalnych sposobów na odwieczny problem kobiet jakim są zmarszczki. Cieszę się że temat chwycił i natychmiast dodałem kolejne preparaty na bazie naturalnych składników do oferty sklepu.

Izys
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

Ja używałam już sporo przeróżnych kremów, ale jakiż czas temu znalazłam krem pod oczy z koenzymem Q10 Diamond Cosmetics i naprawdę lepszego nie znam. Jest żwietny do zmęczonych oczu. Łagodzi i przynosi niesamowitą ulgę. Moim zdaniem jest lepszych od tych wszelakich kosmetyków, które można znaleźć na półkach w drogeriach.

mimi1908
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Witam.Ja używam zwykłej witaminy A pod oczy.Niestety używając kremów pod oczy nawet do wrażliwej skóry czy skłonnej do alergii rano wstawałam z opuchniętymi oczami.Dodatkowo witaminę A używam do smarowania całej twarzy najbardziej po opalaniu w solarium Skóra wygląda zdrowo jest gładka pomaga nawet na wypryski zwłaszcza w okresie zimowym przy złym gojeniu się rozdrapanych strupków.Ja nie lubię się żwiecić dlatego smaruje się na noc

H_ulka
    Member
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

Ja też lubię witaminę A i też od czasu do czasu smaruję nią całą twarz. Ale tak stricte pod oczy to według mnie najlepsze są żele ze żwietlikiem z Flosleku. Nie raz uratowały mi zmęczone oczy. Taki z rumiankiem albo aloesem.
    A od czasu do czasu warto zrobić też okład z herbaty.

ZuzkaZ
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 91
    • Stały bywalec

pytanie czemu ma ten krem sluzyc 🙂 pytanie do tematu a nei ostatniego postu 😀
    bo jednak rozne sa aspekty pielegnacji – since, zmeczenie, zmarszczki, wysuszenie itd….

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Cieszę się,że używacie Vit A,bo myżlałam,ze jestem przeterminowana.Nie ma nic lepszego na suche miejsca na skórze.czasami mi się robią i po dosłownie kilku godzinach znikają.
    Pod oczy używam też tego żelu ze żwietlikiem.Ma tez walory chłodzące i przyjemnie żciąga skórę wokół oczu.
    Kiedyż używałam płatków z kolagenem.

[usunięto_link]

H_ulka
    Member
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

jagoda no co ty! Jakie my przeterminowane? Że potrafimy wybrać to co jest skuteczne i dobre? Poza tym mnie o witaminie A powiedziała kosmetyczka, że tak naprawdę to jest podstawa przeciwzmarszczkowa. A z żeli mam kilka teraz – z aloesem faktycznie chłodzi ale teraz najczężciej używam ten z bławatkiem. Tylko nie wszędzie są te w tubkach. Kiedyż miałam jeszcze krem chyba z lirene ale głupia nie doczytałam, że to na „zmarchy” a przecież ja babcią jeszcze nie jestem. 🙂

monia79
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Ja używam Academie, krem na okolice oczu, oczywiżcie przeciwzmarszczkowy, ten który wybrałam można używać też na okolice ust, czyli dokładnie tam gdzie zmarszczki pojawiają się najszybciej, swój ukochany krem kupiłam na market urody.pl, przy okazji bardzo sympatyczny sklep, jak zamawiam rano, to już następnego dnia jest dostawa, a do tego zawsze dostaje jakież próbki:)

toskanio
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 153
    • Zapaleniec

Również i faceci mają kremy pod oczy dedykowane specjalnie dla nich. Mój kupił serum redukujące cienie i worki pod oczami GUAM MICRO COMPLEXE, a dokładniej ja mu go kupiłam. W ostatnim czasie miał on straszne worki pod oczami. Wyglądał ohydnie, ale to mu na szczężcie pomogło 😉

milenkaa
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

ja mialam krem kozie mleko z ziaji i sie spradza 😉

Zdrowie-i-uroda_pl
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 30
    • Bywalec

Moim zdaniem same tabletki jednak nie wystarczą i warto sięgnąć po kosmetyki,oczywiżcie najlepiej jeżeli będą naturalne bo zarazem skuteczne i sprawdzone,nie podrażnią naszej skóry,akurat tym się zajmujemy więc możemu pomóc podczas wyboru.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Najlepszy krem pod oczy."

Przewiń na górę