narty – kto lubi ?

• Autor
    Odp.
  • MIECZ-NICK
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 433
    • Pasjonat

kochane forumowiczki, jezdzicie na nartach ? ja kocham ! i wlasnie juz z niecierpliwożcią czekam na spore opady żniegu i rozpoczęcie sezonu. Nie jezdze zbyt dlugo (dopiero dwa sezony) ale połknęlam bakcyla na dobre. Jak zjezdzam ze stoku czuje sie taka lekka, swobodna, jakas taka wolna, lubie jak mi smiga wiatr kolo uszu, sniezek posypuje po goglach, uchhhhhhhhhhh rozmarzyłam się, a poprzednia zima była do d***, mam nadzieje ze ta bedzie lepsza. 😆

Myszka19
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 2108
    • Ekspert

ja nie umiem 🙁 ale bardzooo chciałabym nauczyć się jeździć na snowboardzie 😀 uhh.. może za rok.. 😛 jak odłożę jakież pieniążki.. 🙂

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Cóż, ja uwielbiam narty i jeżdżę często, zwłaszcza, że mój rodzinny dom jest w Tatrach:)

Hegemonia
    Member
    • Odp.: 562
    • Zasłużony

Zielonooka zazdroszczę 😉 😉 Tego domq rzecz jasna 😉

Generalnie lubie sporty zimowe, ale w nartach lubuję się nieco mniej odkąd jeżdżę na desce.

Na jakich stokach można Was spotkać szanowne Forumowiczki?

MIECZ-NICK
    Member
    • Pasjonat

na Slowacji można fajnie i niedrogo pojezdzic, ja tam sie staram najczęsciej, ja mam akurat blisko. mialam tez darmowe karnety na caly sezon na taki maly stok miejscowy w Czarnorzekach, krótki ale stromy, można poszalec, nawet raz upadłam na głowe (ale doslownie), straciłam przytomnożć na chwile i od tego czasu jezdze w kasu, nie ma smiechu, przez tydzień bolała mnie głowa i d***, cud ze nic nie zlamalam 😆

majeczka
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 180
    • Zapaleniec

Ja na nartach od 16 lat a na desce od 12 =)

Ale zdecydowanie czesciej na snowboardzie smigam 😀

Ja mialam fajnie bo cale dziecinstwo mieszkalam w gorach, w tzw. osrodku sportow zimowych ;P i wychodzac z domu jakies 5 m. przed drzwiami trase mial najblizszy orczyk wiec czego chciec wiecej…. 🙂

Miiek
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 116
    • Zapaleniec

Ja raz próbowałem na rartach pozjeżdżac… ale prawie złamałem narty i nogi i wolałem już nie ryzykować 🙂 Ale może kiedyż…

beehive
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 257
    • Zapaleniec

kocham, kocham, kocham

Tak bardzo zawsze czekam na zimę… niewiele innych rzeczy na żwiecie potrafi wzbudzić we mnie taką ekstazę, jak ten pęd wiatr we włosach i żnieg. Mam nadzieję, że w tym roku będzie lepiej niż w tamtym (bo w tamtym to był horror, za mało żniegu, za mało dożnieżonych stoków = za dużo ludzi). A snowboard jakoż mnie nie przekonuje.

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

A jezdziłam,przez 8 lat 😀 Jednak dwa sezony temu przerzuciłam się na snowboard i tak mi już zostało 🙂 mam nadzieję,że w tym roku uda mi sie wkońcu nauczyć jezdzić na tym wynalazku 😆

MIECZ-NICK
    Member
    • Pasjonat

mnie snowboard na razie tez jakos nie pociaga. Na razie w sumie ucze sie na nartach, choc faktycznie podobno jesli ktos sprobuje pojezdzic na desce potem woli ja jak narty. Ja chce na narty !!!!

baby22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 298
    • Pasjonat

Ja też bardziej preferuje snowboard

Zanetka26
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Odkopuje temat,

sezon narciarski 2009/10 prawie będzie można uznać za rozpoczęty! co na ten rok zaplanowaliżcie? bo ja waham się między banskiem w bułgarii, słyszałam nawet że amatorów sportów zimowych przyciąga tam nie tylko dobra infrastruktura narciarska, zróżnicowane zaplecze noclegowe, ale i niespotykana nigdzie indziej atmosfera

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Ja mam zamiar zrobić sobie kurs instruktorski we Francji. Uwielbiam narty i mogłabym jeździć non stop. Jestem z pomorza i niełatwo było mi jeździć często, ale od dobrych 13 lat mam już dużo wspólnego z nartami. Kocham!

VanillaSky
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

@Żanetka26 wrote:

Odkopuje temat,

sezon narciarski 2009/10 prawie będzie można uznać za rozpoczęty! co na ten rok zaplanowaliżcie? bo ja waham się między banskiem w bułgarii, słyszałam nawet że amatorów sportów zimowych przyciąga tam nie tylko dobra infrastruktura narciarska, zróżnicowane zaplecze noclegowe, ale i niespotykana nigdzie indziej atmosfera

byłam w tym roku podczas wakacji w Bańsku. miasto rzeczywiżcie przyjemne. jeżeli chcesz mogę Ci polecić nocleg w prywatnej kwaterze – pensjonacie blisko wyciągu, włażcicielami są bardzo sympatyczni ludzie a ceny niewygórowane (choć pewnie w zimie mogą się różnić). co do infrastruktury narciarskiej – działa tam wyciąg gondolowy(jako jedyny łączy Bańsko z reszta wyciągów) oraz – ale prawdopodobnie spora ilożć wyciągów krzesełkowych. Pisze prawdopodobnie bo w lecie nie widac tego tak wyraźnie, natomiast na mapie przy wyciągu było ich zaznaczonych sporo. Jeżeli wszystkie są otwarte, to Bańsko wydaje się niezła alternatywą w stosunku do Alp, przy o wiele niższych kosztach. A same góry Piryn… cudowne!

BOZENA
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 49
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

od dobrych 13 lat mam już dużo wspólnego z nartami. Kocham!

po jakich stokach jeździłaż? pochwal się 🙂

dla sprostowania dodam, że w bansko jest jeden wyciąg kabinowy (z jedną stacją przesiadkową), 7 orczykowych, 8 krzesełkowych i nawet kilka orczykowych dla dzieci więc jak widać trochę tego mają. A widzieliżcie ofertę Itaki na narty?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " narty – kto lubi ?"

Przewiń na górę