• Autor
    Odp.
  • doll
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Ja uwielbiam żmigać na deskach! Dopóki mieszkałam z rodzicami to było super, bo stoki miałam praktycznie pod nosem i jeżdżenie było praktycznie całą zimę… A teraz co najwyżej weekend i tyle:( Ale w grudniu chyba jakież Alpy „wpadną”;)

tiankam
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

Ja od dziecka jeżdżę na nartach. W liceum polubiłam biegówki, o dziwo nawet nauczyłam się zjeżdżać na nich bez wywrotek ze stromej góry :D. Pamiętam jak raz zaliczyłam glebę przy zjeździe na biegówkach na twarz 😛
    A ktoż z was może wybiera się na [usunięto_link] w góry?

doll
    Member
    • Zapaleniec

Hehe, biegówki akurat były jak dla mnie nie do ogarnięcia;) W podstawówce na wuefie nam kazali na tym żmigać i mimo, że już wtedy nieźle sobie na stokach poczynałam, to na biegówkach zdecydowanie ciągnęłam się w ogonie;)

tiankam
    Member
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

Hehe, w podstawówce też wymiękałam jak mi kazali biegać, a tu co chwile wywrotka 😀 Natomiast w liceum to była czysta przyjemnożć, tym bardziej że tam gdzie biegałam nikt się nie plątał a ktoż „wyjeżdżał” mi tory:P Dobry sposób na relaks i odprężenie i zdrowe zmęczenie 🙂 Raz mnie poniosło aż do Murowańca 😛

doll
    Member
    • Zapaleniec

Hm, to może warto byłoby jeszcze kiedyż spróbować?:) Choć to trzeba mieć gdzie pożmigać, a ja póki co nie bardzo miałabym możliwożci… Na razie myżlę, żeby we względnie niedalekiej przyszłożci dorzucić do swoich dwóch desek jeszcze trzecią, snowboardową;) Fajnie byłoby umieć i na tym, i na tym;)

Zanetka26
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 24
    • Bywalec

Ze snowboardem też chcę się zmierzyć tej zimy 😀 bo takie zdjęcia robią na mnie wrażenie

@BOŻENA wrote:

dla sprostowania dodam, że w bansko jest jeden wyciąg kabinowy (z jedną stacją przesiadkową), 7 orczykowych, 8 krzesełkowych i nawet kilka orczykowych dla dzieci więc jak widać trochę tego mają. A widzieliżcie ofertę Itaki na narty?

Taka liczba wyciągów to już mnie zadowala, pewnie ich ogólna długożć sięga z 30 km czy się mylę? A jak wyglądają trasy zjazdowe pod względem trudnożci? bo to mnie bardzo nurtuje. Biuro podróży itaka ma narty u siebie? a gdzie latają?

doll
    Member
    • Zapaleniec

Póki co w temacie nart najbardziej żyję tym, że w połowie grudnia, po raz pierwszy w życiu pożmigam w Alpach:) Przez tydzień ze znajomymi, za naprawdę niewielką kasę… czego chcieć więcej?:)

tortilla54
    Member
    • Odp.: 28
    • Bywalec

ja bylma ostatnio 1 raz na nartach i musze powiedzieć, ze bardzooo mi sie spodobało. kupuje narty i smigam :):)

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

lubię jeździć na nartach, ale zdecydowanie bardziej wolę wiosenną i letnią aurę, kiedy można pojeździć na zwiedzanie żwiata 🙂

patelka86
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 88
    • Stały bywalec

Jeździłam kilka razy na „ożlich łączkach”. Na normalne stoki boję się iżć. Taka trochę strachliwa jestem. I chyba nie szło mi najlepiej. Raczej fanatyczką nie będę.

marta_wiga
    Member
    • Odp.: 74
    • Stały bywalec

Ja na nartach jeździłam odkąd zaczełam chodzić, ale jakiż czas temu przesiadłam się na snowboard. Wszystkim, którzy mają ochotę zamienić dwie deski na jedną serdecznie polecam.

Przyszłej zimy będę musiała rozpocząć narcianą/snowboardową edukację mojego chłopca 😆

Jaskolka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Uwielbiam narty choć wychodzi mi to troszkę pokracznie 😀 Dla mnie to super zabawa i relaksik!!! W tym roku chciałabym zobaczyć jak jest na desce?

Blk
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

heh, na nartach ostatni raz jeździłam jakież trzy-cztery lata temu. Teraz gdybym założyła deski na nogi to ciekawe czy bym się odnalazła. Podobno się tego nie zapomina?

cytrynka86
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 46
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

heh, na nartach ostatni raz jeździłam jakież trzy-cztery lata temu. Teraz gdybym założyła deski na nogi to ciekawe czy bym się odnalazła. Podobno się tego nie zapomina?

Ja też miałam kiedyż jakąż dłuższą przerwę, na początku dosyć pokracznie mi szło ale po dwóch zjazdach było już okej i szalałam na stokach 🙂 Więc żmiało można stwierdzić że jest to jak z jazdą na rowerze, nie zapomina się 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " narty – kto lubi ?"

Przewiń na górę