- AutorOdp.
- 29 kwietnia 2014 at 14:38
Ja rzadko miewam zaparcia, ale moja przyjaciółka poleciła mi zwykła parafinę, którą kupuje się w aptece. Jedna łyżka dwa razy dziennie i problem znika, ale to jest rozwiązanie jak już to zaparcie się poajwi, a nie jako profilaktyka.
25 czerwca 2014 at 19:00Bibi – w sensie że ją pijesz??? To ja już chyba wolę probiotyki i otręby 😉
26 czerwca 2014 at 13:24Istnieje wiele naturalnych sposobów na zaparcia – np. suszone żliwki lub woda przegotowana z miodem, spożywane przed żniadaniem. A przede wszystkim lekkostrawne, regularne jedzenie.
30 czerwca 2014 at 01:52Probiotyki to samiutkie cenne bakterie, mają bardzo dobre działanie i na biegunkę i na zaparcia. U mnie tez się sprawdziły.
25 października 2014 at 08:21Ja mam zawsze w apteczce, mają szerokie zastosowanie więc już nie raz się przydały czy nam czy dziecku
25 października 2014 at 20:09Tak, nawet nie tak dawno nie wiedziałam jak szerokie zastosowanie mają probiotyki 🙂 Dobrze jest wiedzieć więcej na ten temat.
16 maja 2015 at 11:56A próbowałyżcie takich czopków eva/qu? Do 15 minut i macie po sprawie 😉
19 maja 2015 at 17:32O jakich probiotykach mówisz? Bardzo interesuje mnie ten temat- ogólnie oczyszczanie przewodu pokarmowego, zdrowie jelit itp.
14 lipca 2015 at 18:34dobrym żrodkiem na zaparcia jest laximama- zawiera głównie naturalny błonnik- polecany szczególnie dla kobiet w ciąży, które często mają problemy z tego typu sprawami.
19 lipca 2015 at 20:03[usunięto_link] wrote:
dobrym żrodkiem na zaparcia jest laximama- zawiera głównie naturalny błonnik- polecany szczególnie dla kobiet w ciąży, które często mają problemy z tego typu sprawami.
Niestety znam to z dożwiadczenia :/ Na szczężcie ten preparat rozwiązał problem, a przy okazji jest smaczny (kisiel o smaku granatu) i zaspokajał moją chęć na słodycze 😉
21 lipca 2015 at 20:02z naturalnych to chyba jednak, żliwka itp…
20 sierpnia 2015 at 11:29najlepszy sposób to regularne ćwiczenia, zwłaszcza brzucha
czysta anatomia- ćwicząc miężnie brzucha „masujemy” nimi jelita, co wpływa na ich pracę
no i oczywiżcie odpowiednie odżywianie (błonnik) i nawodnienie (najlepszy wskaźnik to kolor moczu- ma być słomkowy)
25 sierpnia 2015 at 08:57Z naturalnych sposobów na zaparcia polecam siemię lniane, suszone żliwki, oraz kefiry i mażlanki, choć sprawdzają się też niektóre zioła. Gdy domowe sposoby nie pomagają pozostają preparaty przeczyszczające, ale mają one skutki uboczne (przy zbyt częstym stosowaniu), więc należy stosować je z umiarem.
1 lipca 2020 at 13:09Już wspominałam – pozycja w kucki, używanie Goko i problemy powinny być wyeliminowane. U mnie to za każdym razem działało i nadal działa, używam tego, jest normalnie. Widać zmianę na plus, nie ma bólu, a jest normalność. W moim przypadku zmiana diametralna, ale to nie jest tak, że coś takiego można uzyskać z dnia na dzień.
12 sierpnia 2020 at 11:17ja zapracia miałam przy hormonalnej antykoncepcji ;( i to już pod koniec ich brania była masakra, obecnie mam diafragmę dopochwową i ani w cyklach nie mam problemów ani przy owulacji
- AutorOdp.