- AutorOdp.
- 2 marca 2011 at 15:30
Nie jestem zbyt przekonana co do jabłek, one chyba sa jednym z czynników powodujących zaparcia.
U mnie podobne rezultaty daje mleko 🙁
O buscopanie jednak mogę pozytywnie sie wypowiedziec.4 marca 2011 at 06:24przy jednorazowym zatwardzeniu robię przez dwa dni dietę błonnikową – taką błonnikową bombę. owsianka, suszone morele… do tego duża porcja kiwi i gotowany brokuł. ale dla osób mających nieustanne problemy z trawieniem polecam spróbowanie takiego preparatu propolis plus mikstura – poprawia trawienie i reguluje pracę narządów wewnętrznych.
21 marca 2011 at 06:47[usunięto_link] wrote:
Nie jestem zbyt przekonana co do jabłek, one chyba sa jednym z czynników powodujących zaparcia.
U mnie podobne rezultaty daje mleko 🙁
O buscopanie jednak mogę pozytywnie sie wypowiedziec.czy jeżli mam WZJ i biorę asamax to mogę brać od czasu do czasu buscopan?
21 marca 2011 at 09:42Jeżli ktoż lubi chodzić na basen, i jest tam też sauna, to można skorzystać- również przyspiesza przemianę i proces wypróżnienia (poza tym pomaga oczyżcić organizm). Na mnie działa:)
25 marca 2011 at 09:06sauna nie dla mnie – niestety moja cera naczynkowa nie pozwala mi na saunę :/
co do żwiecy to nie wiem, ale na pewno pozycja jogi pt: pies z głową w dół trochę pobudza perystaltykę 😉
28 marca 2011 at 07:09najważniejsze to zmienić dietę, a nie tylko łykać suplementy czy jakież inne leki , czopki itd. potem się dziwimy że tyle osób ma choroby związane z jelitami i bierze mesalazynę
5 kwietnia 2011 at 09:20siemie lniane, żliwki, jabłka, winogrona, czerwona herbata, a w trudnej sytuacji szybko powinna zadziałć kawa i papieros-kilka wdechów-o ile ktos nie pali. Ja nie palę ale jak juz spróbuję to działa na mnie przeczyszczająco.
8 kwietnia 2011 at 12:18Jaa się zastanawiam nad marką Vitalio, ponoć 100% naturalny produkt, a chemikaliów nie chcę łykać. Może po prostu powinnam jeżć więcej warzyw zawierających błonnik? 😕
9 kwietnia 2011 at 13:32Radzę uważać na tabletki przeczyszczające, bo jak się od nich uzależnisz to zgroza. Polecam picie duzych ilożci wody, mleka z otrębami pszennymi i lekko zmielone siemie lniane oraz suszone żliwki.
10 kwietnia 2011 at 15:04Na mnie najszybciej działa rozpuszczalna kawka z duża ilożcią mleka albo jabłka:).
18 kwietnia 2011 at 07:01kawa i papieros to zestaw w większożci przypadków ale u mnie nie działa…
21 kwietnia 2011 at 20:02ciepła woda z miodem 😉
9 maja 2011 at 19:42O wodzie z miodem naturalnym też słyszałam. Podobno aby uniknąć zaparć jak najczężciej trzeba jeżć zupy.
11 maja 2011 at 19:07Lekko zmielone siemię lniane należy dodawać do jedzenia, salatek, owsianek itp.
1 października 2012 at 08:04Na zaparcia najlepiej zażyć olejku rycynowego. Używamy go na włosy, rzęsy czy paznokcie a tak naprawdę jego pierwotne zastosowanie jest na zaparcia.
- AutorOdp.