• Autor
    Odp.
  • Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Na przykład nieodpowiednie żywienie, brak witamin, brak ruchu, podłoże genetyczne, ogólnie niewłażciwy tryb życia.

raptor
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

@Kowal wrote:

Na przykład nieodpowiednie żywienie, brak witamin, brak ruchu, podłoże genetyczne, ogólnie niewłażciwy tryb życia.

No to ja jestem w grupie najwyższego ryzyka. 🙁

Anonymous
    Member
    • Guru

Masz tego żwiadomożć, zawsze to coż 😉

itsme
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Wiadomo, że te rzeczy, o których wspomniałeż są czynnikami zwiększającymi ryzyko zachorowania, ale nie ma też reguły. Przecież jest wielu ludzi, którzy prowadzili znakomity tryb życia, nie byli obciążeni genetycznie i mimo to dowiedzieli sie, że mają raka

Anonymous
    Member
    • Guru

Są jeszcze inne czynniki jak żrodowisko otaczające. Którzy niby prowadzili ten tryb życia, nie byli obciążeni i zachorowali?

itsme
    Member
    • Bywalec

Miałam na myżli ludzi, których znam. O celebrytach lub gwiazdach się nie wypowiadam, bo nie znam (nawet mi to wisi) ich ani ich trybu życia

Anonymous
    Member
    • Guru

Nie mówię mówiłem nic o celebrytach 😯 i jesteż pewna ,że wszystko było z nimi ok. tzw genetycznie ,w prowadzonym życiu, w żrodowisku.

A przy okazji skąd masz ten awatar?

itsme
    Member
    • Bywalec

Tak jestem pewna, nie piszę czegoż, co jest niezgodne z prawdą. Co z tym awatarem? zły? fajny? z jakiejż strony darmowych awatarów żciągnęłam. Już nie pamiętam z jakiej, jak to bardzo potrzebne, to mogę poszukać

Anonymous
    Member
    • Guru

Po prostu nie sądzę by ich badali pod względem genetycznym,bo tego się nie robi tak ogólnie.

Awatar spoks ,fajnie wykonane foto.

aga33
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

wracają do tematu chemoprewencji to jest po prostu zapobieganie rozwijaniu się choroby w raka!

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Nowotwory i przerzuty"

Przewiń na górę