- AutorOdp.
- 12 października 2010 at 15:13
Na przykład nieodpowiednie żywienie, brak witamin, brak ruchu, podłoże genetyczne, ogólnie niewłażciwy tryb życia.
12 października 2010 at 16:06@Kowal wrote:
Na przykład nieodpowiednie żywienie, brak witamin, brak ruchu, podłoże genetyczne, ogólnie niewłażciwy tryb życia.
No to ja jestem w grupie najwyższego ryzyka. 🙁
12 października 2010 at 17:19Masz tego żwiadomożć, zawsze to coż 😉
13 października 2010 at 13:06Wiadomo, że te rzeczy, o których wspomniałeż są czynnikami zwiększającymi ryzyko zachorowania, ale nie ma też reguły. Przecież jest wielu ludzi, którzy prowadzili znakomity tryb życia, nie byli obciążeni genetycznie i mimo to dowiedzieli sie, że mają raka
13 października 2010 at 15:24Są jeszcze inne czynniki jak żrodowisko otaczające. Którzy niby prowadzili ten tryb życia, nie byli obciążeni i zachorowali?
14 października 2010 at 10:59Miałam na myżli ludzi, których znam. O celebrytach lub gwiazdach się nie wypowiadam, bo nie znam (nawet mi to wisi) ich ani ich trybu życia
14 października 2010 at 11:09Nie mówię mówiłem nic o celebrytach 😯 i jesteż pewna ,że wszystko było z nimi ok. tzw genetycznie ,w prowadzonym życiu, w żrodowisku.
A przy okazji skąd masz ten awatar?
14 października 2010 at 11:16Tak jestem pewna, nie piszę czegoż, co jest niezgodne z prawdą. Co z tym awatarem? zły? fajny? z jakiejż strony darmowych awatarów żciągnęłam. Już nie pamiętam z jakiej, jak to bardzo potrzebne, to mogę poszukać
14 października 2010 at 11:30Po prostu nie sądzę by ich badali pod względem genetycznym,bo tego się nie robi tak ogólnie.
Awatar spoks ,fajnie wykonane foto.
27 lutego 2011 at 19:56wracają do tematu chemoprewencji to jest po prostu zapobieganie rozwijaniu się choroby w raka!
- AutorOdp.