- AutorOdp.
- 14 września 2010 at 17:16
hehe, ostatnio mam mało czasu i fazę na obiad typu: „otwórz lodówkę, co wpadnie pod rękę wrzuć do rondla, uduż, przypraw, podaj z ryżem” – obiad w 15 minut, wychodzi żwietnie 🙂
dziż np. do rondelka wrzuciłam polędwiczkę z piersi indyka, paprykę, cukinię, przecier pomidorowy, kurki, serek „creme de brie” president (normalnie jem z nim kanapki;)), przyprawiłam pieprzem, bazylią, kolendrą i słodką papryką, wyszło żwietne 🙂
14 stycznia 2011 at 02:51dziż nad ranem marzę o solidnym obiadku na jutro… gorąca zupka (może być rosołek) 🙄
dalej drugie danko (nawet z schabowym) 😀 oraz dużo owocyków na deser 😉 albo lody 😯jezu, jaki się stałem głodny po tych Waszych fantazjach 😛
PS. w końcu mam te 192, nie? ups X
25 stycznia 2011 at 10:07Kurcze,czy tylko ja jestem taka wyrodna gospodynią domowa i najbardziej lubie jadać po restauracjach ?
A jak juz znalazłam swietnie zrobioną jagniecine to mogę jesc ja non-stop.
Tez tak macie ze jak nie chce sie Wam gotowac,to zabieracie rodzine do restauracji?16 marca 2011 at 13:59jakież szybkie dania, np. amerykańszczyznę, albo chińszczyznę
18 lipca 2011 at 01:04U nas, znaczy wraz z moją Kobietą – lubimy intensywne zupy warzywne, jednak dodatkowo cosik…
zawsze ją naciągnę na jakiż rodzaj mięska: choćby wątróbkę… tudzież jakiż kurczaczy filet 😆
ostatnio na powietrzu jemy z grilla – ale zaraz dodam, że spalamy to na rowerku lub konikach 🙄@agatio wrote:
Ale w niedziele to już typowy obiad mięcho ziemniaki i jakies dodatki 😀
Aga, jacha! :- a później do basenu popływać, co? 😛
27 lipca 2011 at 09:22Wczoraj ugotowałam na szybko żurek z „wkładką”, czyli z kiełbaską, jajkiem, serem żółtym. Wszyscy sobie pojedli. Niestety dzisiaj nie mam czasu na ugotowanie obiadku, ale chyba do sklepu po krokieciki skoczę, btw. polecam z virtu, nie wiem jak inne produkty, ale krokiety mają niezłe 🙂
Pytanie mam – jakiż czas temu kupiłam ciasto francuskie – z czym najlepiej je zrobić? Jedyny mój pomysł to parówki, pomidor i ser żółty, ale może doradzicie mi coż innego?
28 lipca 2011 at 02:11[usunięto_link] wrote:
Wczoraj ugotowałam na szybko żurek z „wkładką”, czyli z kiełbaską, jajkiem, serem żółtym. Wszyscy sobie pojedli. Niestety dzisiaj nie mam czasu na ugotowanie obiadku, ale chyba do sklepu po krokieciki skoczę, btw. polecam z virtu, nie wiem jak inne produkty, ale krokiety mają niezłe 🙂
super!
[usunięto_link] wrote:
Pytanie mam – jakiż czas temu kupiłam ciasto francuskie – z czym najlepiej je zrobić? Jedyny mój pomysł to parówki, pomidor i ser żółty, ale może doradzicie mi coż innego?
dodaj boczku… i więcej uczucia :- będxzie super smaczne… mniam, mniam 😀
28 lipca 2011 at 06:39Dzięki za pomoc 😀
A więcej uczucia na pewno dodam 🙂9 sierpnia 2011 at 08:43Makaron z fetą i suszonymi pomidorami 😀
Proste i szybkie danie.
Składniki:
– makaron kolanka
– pomidory suszone w zalewie
– ser feta
– natka pietruszki
Makaron podgotować, dodać inne składniki i gotowe 🙂19 sierpnia 2011 at 01:18[usunięto_link] wrote:
Dzięki za pomoc
A więcej uczucia na pewno dodamczuję się zaszczycony 😉 z Twoim uczuciem już obumieram…
w rozkosznym smaku… jupipodaj jeszcze dokładniejszy przepis, Skarbie 😉
[usunięto_link] wrote:
Makaron z fetą i suszonymi pomidorami 😀
Proste i szybkie danie.
Składniki:
– makaron kolanka
– pomidory suszone w zalewie
– ser feta
– natka pietruszki
Makaron podgotować, dodać inne składniki i gotowe 🙂Claritas, a możesz mnie po bnprostu zaprosić? 😀
przyniosę niezłe winkoposiedzimy? liczę na to! jupi
19 sierpnia 2011 at 01:20[usunięto_link] wrote:
Dzięki za pomoc
A więcej uczucia na pewno dodamczuję się zaszczycony 😉 z Twoim uczuciem już obumieram…
w rozkosznym smaku… jupipodaj jeszcze dokładniejszy przepis, Skarbie 😉
[usunięto_link] wrote:
Makaron z fetą i suszonymi pomidorami 😀
Proste i szybkie danie.
Składniki:
– makaron kolanka
– pomidory suszone w zalewie
– ser feta
– natka pietruszki
Makaron podgotować, dodać inne składniki i gotowe 🙂Claritas, a możesz mnie po prostu zaprosić? 😀
przyniosę niezłe winkoposiedzimy? liczę na to! jupi[/quote]
6 grudnia 2011 at 08:11ostatnio mamy fazę zupy pomidorowej. na szczęscie jeszcze się nie znudziło:) czesto robimy kurczaka bo wyglada że najszybciej się go przyrządza, wołowinka wymaga więcej czasu. jeżli kurczaka na szybko to w sosie żmietanowym, z duża ilożcią czosnku z brokułami albo szpinakiem. albo piersi kurczaka zapiekane z serem i jablkiem. mniam.
1 lutego 2012 at 13:26Ja ostatnio znalazłam ciekawy przepis na sałatkę z paluszków rybnych. Moje dziecko będzie nią zachwycone 🙂 [usunięto_link]
21 lutego 2012 at 21:17[usunięto_link] ALE fajne przepisy 🙂 dzięki! nowe inspiracje 🙂
23 lutego 2012 at 11:59Ja uwielbiam wszelkie dania z piersi kurczaka 😀
- AutorOdp.