- AutorOdp.
- 22 czerwca 2008 at 10:14
zgadzam sie ,lepeij nie [i octu ,toc on krwinki wypłukuje..
29 maja 2010 at 10:49Mam pytanie
Co to POWERDRINK jak się go sporządza.Wyczytałam o nim w forum gdy czytałam o occie jabłkowym który ma być doskonałym żrodkiem na różne dolegliwożci.Nurtuje mnie też gdyż nie mogłam znaleźć na temat skutków ubocznych picia octu jabłkowego.29 maja 2010 at 12:36[usunięto_link] wrote:
Nurtuje mnie też gdyż nie mogłam znaleźć na temat skutków ubocznych picia octu jabłkowego.
Uszkodzenie żluzówki żołądka.
5 sierpnia 2010 at 07:17znalazłam taka wypowiedz na temat roznicy miedzy octem spirytusowym a octem jabłkowym
OCET JABLKOWY jest bezpieczny pod warunkiem ze jest JABLKOWYM. W przeciwienstwie do spirytusowego nie zabija czerwonych krwinek.Kwas octowy(C2H4O2)zawarty w zwyklym occie powoduje anemie,zakloca proesy trawienne i zaburza proces prawidlowego przyswajania pokarmu.Powoduje marskosc watroby i wrzodowe zapalenie jelita grubego. Wartosci octu JABLKOWEGO(C4H6O5kwas jablkowy)sa zupelnie inne kwas jablkowy laczac sie z zasadami i substancjami mineralnymi,tworzy glikogen.Glikogen pomaga odbudowac czerwone krwinki,poprawia stan naczyn krwionosnyc,reguluje cykl menstruacyjny. posiada wysoka zawartosc potasu, ktory wplywa na wyciszenie ukladu nerwowego, reguluje prace hormonow oraz zatrzymuje w organizmie wapn,zelazo,magnez i krzem. Jezeli mialby szkodzic jak ocet spirytusowy to juz nie powinno mnie byc wsrod zywych.
pochodzi z [usunięto_link]
skoro jst on taki szkodliwy to czemu tyle osob ktore go pija czuje sie swietnie i nie podupada na zdrowiu?
- AutorOdp.