- AutorOdp.
- 28 października 2009 at 14:25
Z suplementami też trzeba zachować umiar. Nie zawsze dostarczanie do organizmu syntetycznych składników (nawet w postaci witamin) jest dobre. Spotkałam się niekiedy z robieniem naprawdę rozmaitych kuracji, składających sie z kilku rodzajów suplementów przyjmowanych tego samego dnia. Takie leczenie raczej nie wyjdzie na dobre. tak naprawdę tylko witaminy i minerały dostarczane w jedzeniu sa najbardziej wartożciowe i bezpieczne dla organizmu
29 października 2009 at 16:54szczerze mowiac wolalabym sie poddac temu zabiegowi niz faszerowac sie chemia..gdyby porownac te dwie rzeczy to jednak oczyszczanie jelita-czyli ta hydrokolonoterapia- jest zdrowsze, a flore bakteryjna mozesz uzupelnic takim lekiem, który bierzesz np. po kuracji antybiotykowej. Samo jedzenie sliwek nie zdziala cudow. Jezeli ktos jest juz w takiej sytuacji ze zadne jogurty mu nie pomagaja to powinien sprobowac tego zabiegu.
1 listopada 2009 at 00:49[usunięto_link] wrote:
szczerze mowiac wolalabym sie poddac temu zabiegowi niz faszerowac sie chemia..
Dlatego trzeba zwracać uwagę na skłąd produktów i wybierać te, które są Bio:)
4 listopada 2009 at 12:15A słyszałyżcie o homeopatycznej terapii oczyszczającej? Stosowała ktoż? Wyczytałam, że terapia trwa tygodni, kupuje się trzy rodzaje kropelek, zażywa się te krople codziennie pijąc przy tym dużo wody lub lekkich herbatek ziołowych. Ale czy to działa to nie wiem.
4 listopada 2009 at 21:25Ja bym się raczej nie skusiła na taką przyjemnożć. Wolę jednak mniej drastyczne sposoby. Homeopatyczne oczyszczanie? To pewnie jest jakiż wyciąg z ziół. Po weekendzie biorę się za jelita. A ile takie oczyszczanie ma trwać dni?
5 listopada 2009 at 23:05Kurcze, może i ja powinnam przed odchudzaniem o tym pomyżlec ;/
7 listopada 2009 at 17:50[usunięto_link] wrote:
Kurcze, może i ja powinnam przed odchudzaniem o tym pomyżlec ;/
Ja też włażnie czytałam o tym. Ale nigdy przed odchudzaniem się nie „oczyszczałam”
30 listopada 2009 at 21:03[usunięto_link] wrote:
A słyszałyżcie o homeopatycznej terapii oczyszczającej? Stosowała ktoż? Wyczytałam, że terapia trwa tygodni, kupuje się trzy rodzaje kropelek, zażywa się te krople codziennie pijąc przy tym dużo wody lub lekkich herbatek ziołowych. Ale czy to działa to nie wiem.
stosowałam, nawet parę razy, staram się przynajmniej raz do roku, faktycznie popija się kropelki heel, ja mieszam je z wodą niegazowaną – wlewam je do butli 1,5 litrowej i popijam cały dzień, a działanie – u mnie to pierwszym efektem tego , że wyczyżciłam organizm z toksyn jest zdecydowanie więcej energii – pies się cieszy bo spacerki mu się wydłużyły :-), lepiej też sypiam i tak wogóle ogólnie lepiej się czuję
4 grudnia 2009 at 20:56Przed żwiętami chyba warto zastosować taką kurację oczyszczającą, bo przecież takie obżarstwo przed nami:)
Stosowała któraż z Was takie [usunięto_link]??[/url]
7 grudnia 2009 at 08:22ale czy w ten sposób pomagamy organizmowi czy go przyzwyczajamy do lenistwa?potem jelito nie pracuje tak jak powinno
11 grudnia 2009 at 01:37Wydaje mi się, ze tak krótka kuracja-20 dni nie zaburzy naszej naturalnej przemiany materii, może jedynie pomóc ją wyregulować;)
Doczytałam tylko, że ten preparat nie jest wskazany dla osób nie posiadająćych woreczka żółciowego, gdyż zawiera wyciąg z rzodkwi.
21 grudnia 2009 at 04:21no fakt 20 dni to nie długo jednak efekty takich kuracji mogą zachęcac do czężciejszego stosowania- nie uważasz?
21 grudnia 2009 at 12:57Należy pamiętać, żeby nie przesadzać z witaminami i suplementami;) Powiem szczerze, że miałam problem z jelitami, i zdecydowałam się na to, żeby zacząć brać suplementy CaliVita. Praca jelit się uregulowała, a mój organizm nie ucierpiał na tym, bo CaliVita jest naprawdę super;)
28 grudnia 2009 at 01:50a na czym polega jego działanie tak dokładnie?
4 stycznia 2010 at 06:21a czy takie oczyszczanie jelita nie powinno być pod kontrolą lekarza ??
- AutorOdp.