oczyszczanie jelita grubego

• Autor
    Odp.
  • morela79
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Witam. Sądzę , że hydrokolonoterapia jest dobrym sposobem na przygotowanie organizmu do diety i polepszenie samopoczucia. Jak każda kobieta chciałam i chce mieć płaski brzuch dlatego też skusiłam się na ten zabieg 🙂 Chciałam polecic ten zabieg i spytać co na ten temat myslicie:)?

seterka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

Ciezka sprawa. Ból. Ja bym zdecydowala sie tylko w ostatecznosci

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

fajnie byłoby się wybrać na cos takiego, ale chyba brak mi odwagi ;]

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

a na czym to polega? bo nie brzmi przyjemnie 😕

morela79
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

hmmm…szczerze mówiąc to nie boli po prostu czuje się pewien dyskomfort odczas zabiegu w momenice kiedy woda w puszczana jest do jelita. Może nazwa kiepsko brzmi ale wcale nie jest tragicznie 😉 polecam chociazby dla zdrowia. Troszke to pomaga w podjęciu decyzjii o odchudzaniu 😉

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Dziewczyny ja sobie tego nie wyobrażam… Napewno są jakież inne sposoby na oczyszczenie i poprawienie tranzytu jelit 🙂 Pewnie nie tak natychmiastowe, ale przyjemniejsze…

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Tak są – np dieta oczyszczająca. Oczywiżcie efekt nie jest dokładnie taki sam jak po zabiegu, ale jelita sa oczyszczane w sposób naturalny co nie prowadzi np. do podrażnienia błony sluzowej. Pomoga również probiotyki oraz tabletki zawierające naturalna flore bakteryjną – do kupienia w ap[tekach. tego typu żrodki warto również stosować podczas antybiotykoterapii;)

werkaa
    Member
    • Zasłużony

Ja słyszałam, że rabarbar poprawia czynnożć dróg żółciowych i działa pobudzająco na jelita. Czyli powinien pomoc w oczyszczaniu jelita:)

benoi
    Member
    • Odp.: 161
    • Zapaleniec

Jest coż takiego jak Colon C, sama jeszcze nie próbowałam, ale ludzie chwalą.

werkaa
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Ja nawet nie słyszałam… Ale zgłębię temat 🙂
    Oprócz rabarbaru na tranzyt jeszcze dobrze wpływa mięta pieprzowa, cykoria i suszone żliwki:)

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

A także probiotyki (jogurty, mażlanki) oraz gruszki;) To naturalne produkty, które wyregulują trawienie. Ważne również by jeżć pokarmy obfitujące w błonnik. Nie zalecam jedzenia potraw o kleistej konsystencji na bazie węglowodanów prostych – kisieli, budyniów, ciast. Takie pokarmy czesto zalegają w jelitach. By udrożnić prace jelit zalecam również powstrzymac sie od jedzenia pokarmów powodujących wzdęcia – rożliny strączkowe, kalafiory, cebula;)

werkaa
    Member
    • Zasłużony

No produktów wspomagających dużo, ale często o nich zapominamy w diecie albo w czasie zabieganego dnia cieżko ich w diecie dostarczyć 🙄 Może warto by je suplementować?

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Ciezko byloby mi sie zdecydowac na taki zabieg (ze strachu). Ale musze sobie oczyscic jelito. W zwiazku z tym chyba wlasnie przejde na jaksa diete oczyszczajaca. Z pewnoscia pomagaja w tym jak juz wczesniej wspomiano wszelkie jogurty, kefiry, maslanki.[/list]

werkaa
    Member
    • Zasłużony

Znalazłam coż takiego… Mam nadzieję, ze się Wam przyda:)
    [usunięto_link]

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

próbowałam, jakaż rewelacja to to nie jest….

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " oczyszczanie jelita grubego"

Przewiń na górę