- AutorOdp.
- 11 stycznia 2010 at 06:14
konsultowałyżcie kiedyż takie oczyszczanie z lekarzem?
14 stycznia 2010 at 23:09Myżle, ze to nadzó lekarski jest konieczny przy czszczaniu jelita grubego bardziej inwazyjnymi sposobami niż suplementy diety;)
Nigdy nie konsultowałąm z lekarzem, choć wydaje mi się, ze napewno byłoby to pomocne;)
18 stycznia 2010 at 04:22pytam tak o konsultację lekarską ponieważ jelito grube to bardzo wrażliwe miejsce i może dożć do zapalenia a potem to juz tylko powazne powikłania
7 lutego 2010 at 15:42Konsultacja jest konieczna. Wiem, że przy np kolonoskopii zalecany jest jakiż lek przeczyszczający, która pozwala następnie wykonać to badanie. Nie wiem, co to za lek, ale podobno jest bez recepty. Niemniej jednak polecam konsultację z lekarzem proktologiem. Słusznie stwierdzasz, że oczyszczanie bez konsultacji może doprowadzić do tragedii w przyszłożci.
17 lutego 2010 at 23:21dzięki halinka za wsparcie, tak to włażnie jest że póki ktoż nie ma np.zapalenia jelita grubego to nie przejmuje się zagrożeniami
6 kwietnia 2010 at 05:01zresztą nikomu nie życzę zapalenia jelita i koniecznożci brania do końca zycia leków jak np.asamaxu
6 kwietnia 2010 at 08:58Z tym oczyszczaniem jelita to chyba bym się nie zdecydowała. Czytałam w książce Tombaka o oczyszczaniu sokiem z cytryny ale to tak wrażliwa żluzówka że bałabym się….a czy ktoż jest po takim oczyszczaniu?
5 maja 2010 at 05:12z tego co wiem to cytryny nie uszkodzą jelita, jesli ktoż nie ma NZJ czy podobnych chorób to żmiało może to zrobić
8 maja 2010 at 07:59Najlepszy sposob to regularnie co wieczor, z tylu lewatywa, a z przodu fiutek.
10 maja 2010 at 06:11bardzo rzeczowo-widze że nie tylko asamaxem się leczysz?
17 maja 2010 at 05:13asamax jest lekiem zapobiegający rozwojowi raka przy WZJ więc nie ma z czego tu żartować!
18 maja 2010 at 10:10[usunięto_link] wrote:
z tego co wiem to cytryny nie uszkodzą jelita, jesli ktoż nie ma NZJ czy podobnych chorób to żmiało może to zrobić
Mnie chodziło o to że można wywołać podrażnienie taka ilożcią kważnego odczynu.Kiedyż podrażniłam sobie żluzówkę żołądka pijąc miksturę z czosnku i włażnie soku z cytryny.Miałam krwotok.Ale może to indywidualna sprawa.Może mam nadwrażliwą żluzówkę.
24 maja 2010 at 04:23miałaż krwotok, wow i co musiałaż brac jakies leki? nie spotkałam się po prostu z takim przypadkiem? a masz w ogółe problemy z jelitami?
24 maja 2010 at 11:33[usunięto_link] wrote:
miałaż krwotok, wow i co musiałaż brac jakies leki? nie spotkałam się po prostu z takim przypadkiem? a masz w ogółe problemy z jelitami?
Ja piłam ten „eliksir”i dostałam krwotoku z żołądka,ale może mam nadwrażliwą żluzówkę.Ponoć żwietnie oczyszcza się organizm pokrzywą,nawet sokiem z takiej żwieżej jak teraz w maju,można zrobić sok jak ktoż ma ogródek zapokrzywiony:)Albo ziołami z pokrzywy.
27 maja 2010 at 10:00Kurcze nie wiedziałam że preparaty mogą powodować takie problemy. Ja też od czasu do czasu sobie oczyszczam organizm ale nigdy nie miałam przypadków jak ty jagoda. Ewentualnie drobne osłabienie, ale to normalne
- AutorOdp.