• Autor
    Odp.
  • seqoya
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

A nie zgadzam się z Tobą. Chyba, że sama hodujesz warzywa, albo ktos z Twojej rodziny to robi. W przeciwnym razie kompletnie nie wiesz z jakiej uprawy, jakiego nawozu i jakiej ziemi pochodzi to co podajesz. Nie mam swojej działki, ani nikt z mojej rodziny jej nie ma, moje dzieci w tym wieku dostawały słoiczki Gerbera,

żwięta racja …
    a jeżli chodzi o Gerbera niedawno była afera ze słoikami i bodajrze z gerbera kobieta karmiła swoje dzieciątko i znalazła szkło …odpryski ze słoika … zresztą gerber jakoż nigdy nie byłam przekonana …

z HIPPa są najlepsze … a zarazem najdroższe… ale warto w końcu chodzi o nasze pociechy … jak karmi się piersią to zupki itd podaje sie dopiero od 6 mies …jeżli karmi sie butelką to od ukończenia 4 mies …

lalacruz
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 69
    • Stały bywalec

Karmiłam zupkami ze słoiczków do pół roczku. Później zaczęłam przygotowywać małej własne zupki. Zgadza się hipp ma najlepsze, ale najdroższe. Ja jednak kupowałam gerbera, a odprysk szkła w słoiczku, może z winy tych co układają na półkach sklepowych. Spadło komuż i podniósł ……………nie chciało się sprawdzić.

lillka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Też mi się wydaje, że mało prawdopodobne, żeby to szło się tam znalazło z powodu zaniedbania gerbera. Ja sama karmiłam dziecko gerberem i nigdy nie było żadnej takiej sytuacji. Natomiast znajoma mi opowiadała, że miała taką sytuację, że słoiczek był rozszczelniony, bo się na półce jeden o drugi obijał. Ale jak zareklamowała, to od razu jej wymieniono i jeszcze dostała przeprosiny od gerbera.

Topaz
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 101
    • Zapaleniec

seqoya, ja hippa nie kupowałam, bo zawiera sól, a po co takiemu małemu dziecku przyprawy. Co do tego szkła w słoiczku, to ja sporo tych Gerberów kupowałam, a nie miałam żadnych p****żć. Nigdy też nie dawałam jeżć bezpożrednio ze słoiczka, zawsze przelewałam do miseczki więc jakby co to bym zauważyła, że jest coż nie tak.
    Co do dopajania, to ja wychodzę z takiego założenia, że dziecko powinno mieć stały dostęp do picia lub mieć to picie często proponowane. Napije się jak będzie potrzebować. No i najlepiej, żeby piło wodę.
    Pozdrawiam

somsiadka
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 83
    • Zapaleniec

a ja tam karmie mojego smyka zupkami ze słoiczka, bo sama nie mam dostępu do sprawdzonych warzyw i owoców, a na takich straganach bazarkowych to też sporo pryskanego żwiństwa. mały najczężciej dostaje coż z menu smakosza gerbera.

koala
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 14
    • Bywalec

A ja najzwyczajniej w żwiecie nie przyjmuję argumentów mam, które twierdzą, że tylko domowe jedzonko jest dla naszych dzieci najlepsze, że jak mama ugotuje, to chociażby z racji tego, że wkłada w to serce, to już tam jest samo zdrowie. Bycie dobrą matką nie oznacza, że trzeba dziecku koniecznie samemu gotować. Uważam, że takie firmy jak gerber zatrudniają specjalistów od tego, żeby zbadać co dla naszych dzieciaków jest najlepsze w jakim okresie rozwoju. Pewnie, że zdarza mi się ugotować, ale nie mam żadnych wyrzutów sumienia, kiedy kupuję słoiki, bo oni mają ostre normy jeżli chodzi o żywnożć dla dzieci. Zresztą ja sama pewnie nie byłabym w stanie włażciwie zbilansować diety mojego dziecka.

marcela
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Ja zgadzam się z poprzedniczkami gotowanie samemu nie zawsze wychodzi na zdrowie dziecku,(nie jestem najlepszą kucharką) wiec wole zaufać ekspertom i wole kupować posiłki w słoiczkach.Z tych które wypróbowałam najbardziej mi odpowiadają Gerbera,mają najfajniejsze smaki.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " od jakich zupek zacząć?"

Przewiń na górę