- AutorOdp.
- 28 września 2009 at 23:17
jak już się bawimy w regułki to proszę:
Yuppie – Charakterystycznym atrybutem dla tej grupy społecznej jest dążenie do profesjonalizmu, pragmatyzm, indywidualizm, zamiłowanie do luksusu, dążenie do kariery i sukcesów finansowych. Dążenie do kariery prowadzące do pracy po kilkanażcie godzin dziennie prowadziło do syndromu wypalenia zawodowego. Ponadto kariera okupiona była problemami w życiu rodzinnym i emocjonalnym. W Polsce pogardliwym okreżleniem na yuppie jest „japiszon”, lub jego lokalny odpowiednik „dorobkiewicz”.
28 września 2009 at 23:22@zasadniczy wrote:
Ja mówię o ogólnej tendencji, bo sam od tego typu pozerstwa i lanserów trzymam się jak najdalej, a w moim roczniku nie jest jeszcze tak źle. Jednak wystarczy się dobrze rozejrzeć i zobaczyć jak wygląda żwiat współczesnych nastolatków, żyjących wzorcami z MTV, puszczając na głos muzykę z komórek na ulicy, czy nawet z drugiej strony młodych yuppie, którzy ciągle zaciągają raty i kredyty na pierdoły, a potem wpadają w tarapaty
Więc po cholere przezywasz to jak mrówka okres?
Bo narzekanie jest „trendy”?
Pilnuj własnego zadka a nie rozglądaj się co robi „ogół”, bo jak zwykle sprowadziłes kolejny temat do swoich nudnych i bezsensownych wypocin28 września 2009 at 23:31[usunięto_link] wrote:
Więc po cholere przezywasz to jak mrówka okres?
Bo narzekanie jest „trendy”?
Pilnuj własnego zadka a nie rozglądaj się co robi „ogół”, bo jak zwykle sprowadziłes kolejny temat do swoich nudnych i bezsensownych wypocinto jest włażnie tendencja dzisiejszych ludzi, dyskutować o tym co robią inni i jak oni tak mogą! Co mają a czego nie! 'O sąsiedzi kupili nowy samochód…! A Ten to musi mieć kasy bo sobie kupił drugi albo i trzeci…!’
Zazdrożć że tym się powodzi a tym nie, to że ktoż ciężko pracuje nie ma znaczenia, ważne że kupił a jak już kupił to skąd miał kasę, na pewno lewe interesy robi, itd. To jest okropne i sama się z takimi ludźmi spotykam – taka okolica w której mieszkam, jedno wielkie obgadywanie i zazdrożć!
Weźmy ten temat, wielkie halo że laska się spotyka ze starszym facetem no i co z tego? To ona będzie cierpieć jak ją żuci a nie dziewczyny które się tym tak strasznie przejmują i dla których to jest teraz temat numer jeden!
Zajęli by się ludzie własnymi sprawami to może też by coż osiągnęli a nie tylko gadać, narzekać i zazdrożcić…
28 września 2009 at 23:42Brawo isztar, żwietnie to wszystko ujęłaż!
29 września 2009 at 06:15Anonymous
Inactive- Tematów: 11
- Odp.: 1451
- Maniak
Niczego nie przeżywam, raczej próbowałem wytłumaczyć skąd się bierze tak nasilone zjawisko galerianek i sponsoringu. Kiedyż prostytutki to była oddzielna kasta społeczna, takie kobiety żyły z dala od normalnego życia, a dzisiaj przenikają to żwiata bezpożrednio wokół nas i są jego czężcią. Pisałem wyraźnie, że od takiego żrodowiska trzymam się z daleka i towarzysko mało mnie ono obchodzi, jednak już z punktu widzenia socjologii, czy psychologii społecznej – tak
29 września 2009 at 06:19Anonymous
- Maniak
Isztar, słowo yuppie kojarzy się z człowiekiem młodym, atrakcyjnym, zadbanym, wykształconym, modnym, nowoczesnym. Polskie słowo dorobkiewicz może również oznaczać pana Miecia, który jest czerstwym wąsaczem, a pieniądze ma bo w latach 80tych należał do PZPR, bądź przy tej fajnej partii się kręcił, bądź też okreżlać innych ludzi, którzy niekoniecznie pasują do okreżlenia yuppie
29 września 2009 at 07:42Włażnie o tym pisała isztar. O takich ludziach jak ty. Nic nie robi, nic nie osiągnął, ale za to czepia się reszty i ich życia.
Może po prostu zazdrożć ci d*** żciska, że inni coż mają a ty nie?
Ktos uprawia sex – według ciebie jest puszczalski!
Ktoż ma więcej kasy niż ty – na pewno zdobył ją nieuczciwie.A do głowy ci nie przyszło, że istnieje coż takiego jak PRACA?
Chociaz w sumie… ty akurat możesz o tym nie wiedzieć…Powiedziałeż, ze trzymasz się od tego z daleka a przeżywasz juz od dwóch dni jaki to żwiat jest niedobry! Jacy to wszyscy są źli, niesprawiedliwi, puszczalscy, tylko TY jedyny sprawiedliwy wżród narodów żwiata! 😆
Chcesz się pochwalić, czy co? Bo ja już nie wiem…Podsumowując:
Weź się dziecko do roboty a nie interesuj panem Mieciem, dziewczynami w galerii itd.
29 września 2009 at 08:23Anonymous
- Maniak
Nie nazywam kogoż kto uprawia seks puszczalskim i nikomu nic nie zazdroszczę. Sam pracuję, studiuję itp. Raczej chodziło mi o durne wzorce z MTV itp. Nie pisałem też nic takiego, że ktoż doszedł do czegoż nieuczciwą drogą. Raczej chodziło mi o nadmierny wyżcig szczurów, kosztem takich wartożci jak własna rodzina itp.
29 września 2009 at 09:01Powiedział co wiedział i mam nadzieję, że na tym zakończymy ten offtop 🙂
nara
- AutorOdp.