- AutorOdp.
- 17 stycznia 2009 at 20:03
jak cos wyglada nijak to nijak nam sie podoba i nijak nam smakuje. tak to juz wlasnie jest ze jestesmy wzrokowcami.
17 stycznia 2009 at 22:09Nie zawsze jest dobrze sugerować się opakowaniem.
Przykład : [usunięto_link]
22 stycznia 2009 at 09:07nie bardzo rozumiem… chodzi o to że za mało włożyli do opakowania??;>
26 stycznia 2009 at 19:08no raczej, dlatego ja kupuje w słoikach 😀
27 stycznia 2009 at 13:26słoik też może być przekłamany 🙂 ja to tylko kupuje sprawdzone produkty.
1 lutego 2009 at 19:19a na co jeszcze zwracacie uwagę?
sprawdzacie np. certyfikaty czy atesty czy rekomendacje?2 lutego 2009 at 13:28ja lubię kupować polskie produkty 🙂 dobre bo polskie 🙂
3 lutego 2009 at 21:55a ekologiczne? są tym bardziej polskie… 🙂
5 lutego 2009 at 13:00polskie 🙂 ale sa takie ktorych nie ma rajowych. sprawdzone firmy to dla mnie takie ze jak kupilam raz produkt to byl dobry i sie nie zawiodlam. czasem ktos cos poleci. ale czesto sama siegam po cos pierwszy raz. wtedy najlepiej sie wie samemu co dobre i co warto kupowac.
5 lutego 2009 at 20:48wiaDOMO, dobre bo sprawdzone 🙂
dla mnie również ważne jest czy opakowanie będzie się nadawało do ponownego przetworzenia lub czy pochodzi z recyklingu.
Takie „ekologiczne” opakowanie oznaczone jest strzałkami. Obok są często procentowe liczby, które nam mówią ile procent opakowania pochodzi z recyklingu 🙂
6 lutego 2009 at 09:41nigdy nie zwracałam na to uwagi… może czas zacząć…
6 lutego 2009 at 16:16Są też certyfikaty mówiące o tym czy żywnożć pochodzi z upraw ekologicznych.
Warto to sprawdzać, zwłaszcza robiąc zakupy w sklepach ze zdrową i ekologiczną żywnożcią.
Takie oznaczenia nadają państwowe instytucje wg. ustawy o rolnictwie ekologicznym.
Na etykiecie powinno się znaleźć:
* napis Rolnictwo ekologiczne “ system kontroli WE,
* wspólnotowy znak Rolnictwo ekologiczne.11 maja 2010 at 22:25@Onione wrote:
Patrzę na skład, ile chemii, E-XXX, producenta.
O jakim e-xxx mówisz?
1 czerwca 2010 at 11:38ja lubię kupować polskie produkty Smile dobre bo polskie Smile
Ja również decyduje się na polskie 😀 – z dań gotowych często kupuję produkty Virtu – głównie krokiety i pierogi, ale chyba nie tylko to mają.
Co do opakowań to nie zwracam za dużej uwagi na opakowania, głównie liczy się dla mnie smak i cena.
7 czerwca 2010 at 14:50A ja unikam gotowych produktów, im mniej przetworzona żywnożć tym lepiej dla mnie. Na opakowania zwracam uwagę, biorę do ręki podziwiam a potem od razu porównuję cenę z mniej atrakcyjnym opakowaniem. Skład czytam ZAWSZE bo to podstawa, czy dany produkt zostanie przez mnie kupiony.
- AutorOdp.