• Autor
    Odp.
  • Rencia
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

No ja też staram się spojrzeć co jest w danym produkcie, ale trzeba przyznać, że opakowanie też przyciąga i zachęca do zakupu 🙂 Taka jego rola 🙂

LadyWash
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 73
    • Stały bywalec

A które nie mają? 🙂 Ja znam tylko jedne zupy, które są „domowe”, z suszonych warzyw, inne fixy itp. to jednak czysta chemia.

czarnulka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 43
    • Bywalec

a w czym teraz nie ma chemii albo sztucznych składników czy barwników?

jasama
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Lubię jak coż jest ładnie opakowane, a jeszcze lepiej jak smakuje tak dobrze jak wygląda 🙂 Ostatnio kupiłam nowe Ptasie Mleczko od Wedla i się nie zawiodłam. świetne nowe opakowanie, smak o niebo lepszy 🙂

loreen
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

ojej znów ptasie mleczko… chyba Wedel ma spadek sprzedaży. A mnie szkoda drzew na te piękne opakowania.

Admarkt_pl
    Member
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

Jest powiedzenie aby nie oceniać książki po okładce,ale nawet w przypadku słodyczy słodkożci mamy tendencje aby zwracać uwagę przede wszystkim na opakowanie,co do zawartożci to oczywiżcie rożnie z tym bywa:)

eliza104
    Member
    • Odp.: 109
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Ja mam fioła na punkcie sprawdzania składu produktów 🙂 Etykieta sama w sobie jest mało ważna. Nie wszystkie zdrowe produkty mają ładne opakowania, choć powoli się to zmienia.

Również tak mam co szalenie irytuje osoby, z którymi zazwyczaj chodzę na zakupy. Ale w tej kwestii nie istnieją dla mnie żadne kompromisy.

Magda Sissel.pl
    Member
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

myżlę, że jak się jest żwiadomym konsumentem, to opakowanie, nawet najpiękniejsze, nie ma na nas wpływu- przecież nie jesteżmy dziećmi, które można takim czymż omamić?

pod kątem wyglądu można kupować ciuchy, meble albo kwiatki, kupując jedzenie powinniżmy patrzeć na skład i wiedzieć co kupujemy (już słynna historia kobitki, która kłóciła się ze mną, że płatki kukurydziane to samo zdrowie i ona codziennie je miskę na żniadanie, aż podeszłyżmy do sklepu i jej pokazałam, że cukier jest na drugiej pozycji w składzie i policzyłam jej ile kalorii ma w tej misce….)

tak samo z promocjami- jeżeli czegoż nie używam, to nawet jeżli będzie za grosz to tego nie kupię, jeżli jest to coż, czego używam rzadko a ma jakąż konkretną datę przydatnożci, to też nie kupię mega wielkiej ilożci, bo i tak wyrzucę gdy się przeterminuje…
    o, znowu przykład- miałam kiedyż ochotę na Haribo i weszłam do żabki kupić małą paczuszkę i kobita zaraz do mnie, że mam wziąć większą i dwie bo jest jakaż promocja i nie potrafiła zrozumieć dlaczego nie chcę z tej promocji skorzystać, a ja nie trzymam w domu słodyczy i tylko sporadycznie coż sobie w małej ilożci kupię…..

Hulka
    Member
    • Odp.: 45
    • Bywalec

Zupełnie się z tobą nie zgadzam. Kupujemy oczami podżwiadomie. Przecież nie bez kozery są wynajmowane sztaby ekspertów i grafików, które opracowują opakowanie. Nie wspominając już o dzieciach.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Opakowania produktów żywnożciowych"

Przewiń na górę