- AutorOdp.
- 29 września 2009 at 13:35
A to tą szczepionkę można będzie podać też osobą, które już mają w sobie wirusa?
30 września 2009 at 11:24szczerze mówiąc to nie wiem, ale wydaje mi się, że do zaszczepienia trzeba być zdrowym… chyba najlepiej by było, gdyby można było szczepić dzieci, w końcu dla nich to najgroźniejsze
30 września 2009 at 21:51No włażnie tak myslałam:)
12 października 2009 at 14:14Szkoda, bo ja się gdzież dogrzebałąm do info, że niemal 75% populacji Polaków nosi w sobie tego wirusa, wiec cieżko będzie wyselekcjonować grupę do szczepienia…
26 października 2009 at 12:46ale może jeżli będzie kiedyż szczepionka to będą szczepić małe dzieci i wtedy te sie już zarażać nie będą, wiec z czasem ten odsetek zarażonych zmaleje
16 listopada 2009 at 16:51Póki co trzymajmy się Ziemi i leczmy opryszczkę farmakologicznie, jedyny i znany i dostępny(niestety na receptę) lek to Heviran
16 listopada 2009 at 18:53dla mnie to nie jest niestety 😉 mam takie wrażenie, ze jak lek jest na receptę to można go traktować poważnie, a nie jak witaminki 🙂
17 listopada 2009 at 17:49No tak ale gdyby był łatwiej dostępny to mogłoby go stosować więcej osób a tak to wszyscy się rozleniwiają i nie fatygują po receptę na Heviran żeby sobie pomóc
17 listopada 2009 at 20:20czytałam kiedys o jednej takiej, nie wiem czy to było tu czy na innym forum, która nie szła do lekarza, bo jej było wstyd i próbowała leczyć się mażciami
18 listopada 2009 at 07:52Mażciami, nie wyobrażam sobie smarować „tamtych” miejsc mażciami, przez mażci to jedynie mozna sobie znacznie pogorszyć sprawę i przenież zapalenie w inne miejsca
19 listopada 2009 at 14:28hmm… nie miałam tam nigdy opryszczki i oby tak pozostało 😉 co do tych mażci to moze się stosuje, ale pomocniczo, ale na pewno nie jako główne leczenie…. albo jestem niedoinformowana 😉
19 listopada 2009 at 16:16Opryszczka w miejscach intymnych może być groźna dla kobiet w ciąży ich dzidziusiów a nawet dla płodu warto poczytać [usunięto_link]
29 listopada 2009 at 07:43Moja koleżanka miała raz opryszczkę w miejscu intymnym i mówiła że bardzo długo się goiła i czuła bardzo duży dyskomfort więc nie zazdroszczę tym co muszą to przechodzić
6 stycznia 2010 at 17:05któryż z Twoich partnerów lub nawet Ty sama mogłaż być nosicielką wirusa, ale nie wiedzieć o tym, bodajże u około 25% zarażonych wirus nigdy się nie ujawnia, mimo, że są nosicielami
12 stycznia 2010 at 09:13mixie przede wszystkim powinnaż p****żć się do ginekologa i powiedzieć mu to samo co nam napisałaż. Co do tego skąd u ciebie HSV nie wiem że wyskoczyła opryszczka to osłabienie zapewne tak jak piszesz a co do planów na dzidziusia to HSV nie jest wyrokiem i o ile będziesz pod opieką lekarza to herpes nie jest przeszkodą w tym temacie
[usunięto_link] na tej stronie znajdziesz informacje na ten temat jak bezpiecznie dla siebie i dziecka p****żć ciążę i poród 😀 - AutorOdp.