• Autor
    Odp.
  • Wachija
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Ja odkładam na własne konto oszczędnożciowe

AiszaPerfumy_pl
    Member
    • Odp.: 106
    • Zapaleniec

Własne konto oszczędnożciowe, super sprawa. Szkoda tylko, że oprocentowanie coraz mniejsze. Odnoszę wrażenie, że rząd nie lubi oszczędnożci na naszych kontach. Im więcej wydajemy, tym lepiej funkcjonuje nasza gospodarka.

StudioDobregoStylu
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

No to wszystko się zgadza,bardzo wiele zależy od tego czy mamy jakiż konkretnie sprecyzowany cel na który oszczędzamy i to będzie w sumie najważniejsze. Jeżeli taki posiadamy- tym oszczędzanie będzie prostsze,a druga sprawa to sama kwota która odkładamy,na jaką możemy sobie pozwolić.

baasiek
    Participant
    • Tematów: 6
    • Odp.: 207
    • Zapaleniec

staram się oszczędzać na rachunkach, w zeszłym roku powymieniałam ożwietlenie w głównych pokojach na ledowe o****, trochę na pewno wymiana kosztowała ale po rachunach widzę, że jest różnica. Ledy ciągną dużo mniej prądu

Karolcia82
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 151
    • Zapaleniec

odwieczny problem, jak oszczędzić aby zaoszczędzić….

Monika
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 897
    • Zasłużony

mnie zawsze cos zostanie z wyplaty..staram sie nie wydawac za duzo ale tez sobie nie zaluje

pomalu pomalu ale ”kupka”rosnie.. pewnie po swietach niewiele zostanie..jeszcze nie kupilam prezentow ..a swieteczne zakupy? na jedzenie pojdzie sporo a i choinke musze kupic.. heh..jakos to bedzie 🙂

sylwia441
    Member
    • Odp.: 28
    • Bywalec

Hmm teraz jest różnie na tym żwiecie ale czasy się zmieniają może będzie lepiej. a ja dziecku odkładam na start kiedyż się przyda na konto chodź myslałam nad lokatą dłogoterminową

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Oszczędzanie kasy ?"

Przewiń na górę