- AutorOdp.
- 22 listopada 2013 at 14:43
Nitek też używam.
25 listopada 2013 at 15:30Parodontax mi pomogło:) polecam na krwawiące dziąsła
28 listopada 2013 at 08:06ja polecam skonsultować się ze stomatologiem. Faktycznie, czasem zmiana pasty szczoteczki czy dokładniejsze przyłożenie się do codziennej higieny pomagają, ale czasem krwawienie to objaw czegoż poważniejszego. Ja chodzę do kliniki Dormed i polecam ją, lekarze zawsze poważnie podchodzą do wątpliwożci pacjenta, bo w innych miejscach spotkałam sie z bagatelizowaniem tych dolegliwożci.
4 grudnia 2013 at 22:29Stosowałam kiedyż Ajonę, a teraz przerzuciłam się na pasty do zębów Himalaya Herbals.
31 grudnia 2013 at 17:23[usunięto_link] wrote:
ja polecam skonsultować się ze stomatologiem. Faktycznie, czasem zmiana pasty szczoteczki czy dokładniejsze przyłożenie się do codziennej higieny pomagają, ale czasem krwawienie to objaw czegoż poważniejszego. Ja chodzę do kliniki Dormed i polecam ją, lekarze zawsze poważnie podchodzą do wątpliwożci pacjenta, bo w innych miejscach spotkałam sie z bagatelizowaniem tych dolegliwożci.
zgadzam się, czasem pomoże sama zmiana pasty, ale czasem problem jest o wiele poważniejszy. Ja również zmieniłam pastę, ale chodze przede wszystkim regularnie do stomatologa, żeby nie okazało się że krwawienie było tylko początkiem czegoż poważniejszego.
14 stycznia 2014 at 12:24dokładnie, dziąsła mogą krwawić z kompletnie różnych powodów, dlatego dobrze,żeby obejrzał je dentysta, wtedy będzie można dobrać najskuteczniejsze leczenie/najlepszą pielęgnację
5 lutego 2014 at 08:34Ja z moim chłopakiem teraz korzystamy z Lacalut Aktiv, jest bardzo dobra, tym bardziej że wyleczyła u niego lekkie zapalenie dziąseł. Na wrażliwe dziąsła polecam jeszcze sensodyne ultra szybka ulga, baardzo łagodna
23 października 2014 at 05:57Korzystałam z pasty sensodyne, jednak ze względu na to, że jest dożć droga to zrezygnowałam. Zresztą efekty nie były zbyt widoczne więc po co przepłacać. I w smaku nie jest zbyt fajna, wolę odżwieżające pasty z miętą. jupi
28 października 2014 at 14:33Ja zauważyłam przy aparacie ortodontycznym, że krwawią mi dziąsła, nigdy wczeżniej nic takiego nie miałam. Dlatego też szukam czegoż skutecznego …
17 listopada 2014 at 12:21no wlasine też mam z tym problem 🙁
15 marca 2020 at 16:38jeśli zauważasz u siebie, że dziąsła zaczynają krwawić to może zastanów się lepiej nad chorobami dziąseł? Czasami sama pasta nie wystarczy na to aby zaleczyć jakiś poważny problem, który potem może się przerodzić w dużo gorsze dolegliwości… ostatnio czytałam taki artykuł [usunięto_link] – zobacz sobie jakie są przyczyny i skutki takiego zapalenia – czasami nieleczone odpowiednio może doprowadzić nawet do tego, że dziąsła i zęby się osłabiają i wypadają… leczenie z tego co czytam [usunięto_link] jest długotrwałe więc chyba nie ma co ryzykować z takimi poważnymi sprawami
28 maja 2020 at 15:14ja bym poleciła elmex 🙂
<div class=”SnapLinksContainer” style=”margin-left: 0px; margin-top: 0px; display: none;”>
<div class=”SL_SelectionRect”></div>
<!– Used for easily cloning the properly namespaced rect –></div>11 października 2021 at 00:09A co polecicie na krwawiące i podrażnione dziąsła po higienizacji?
21 listopada 2022 at 20:17mi dziąsła krwawiły za każdym razem, gdy myłam zęby przez 7 lat – całkowicie ustąpiło po zaledwie po 3 tygodniach przyjmowania MSM i pasty do zębów Konopna pasta do zębów z węglem drzewnym z bambusa i CBD płukanie jamy ustnej herbatą z konopii wieczorem … także polecam !!! dobrej jakości siarkę organiczną i tą cudowną paste kupiłam w Konopnej Farmacji w Poznaniu ale mają sklep online konopiafarmacja
- AutorOdp.